OIKEASTI TARPEELLISET HANKINNAT VAUVALLE

Ennen kun vauva syntyi, tuli tietysti varauduttua ja tehtyä uusia hankintoja häntä varten. Välillä meinasi iskeä stressi, että onko meillä nyt varmasti kaikki tarpeellinen ja pitäiskö vielä ostaa sitä ja tätä. Onneksi maltoin mieleni ja ajattelin, että hommataan niitä tavaroita sitten tarpeeseen, sillä useimpia juttuja löytyy ihan marketeista ja pääseehään noihin lastentarvike kauppoihinkin ihan normaalisti myös vauvan syntymän jälkeen. 😁

Aluksi mulla oli tosiaan ajatus, että kaikki pitää olla valmiina ja tietyt hankinnat ovat ihan must have. Nyt jälkiviisaana voin sanoa, että aika pienellä sitä on pärjännyt ja moni asia olisi ollut meidän käytössä turha ostos, ainakin tähän mennessä.

Ajattelinkin kertoa hankinnoista, jotka ovat olleet meidän käytössä hyödyllisiä. Mulla oli esimerkiksi ajatus, että itkuhälytin on sellainen mikä pitää olla, mutta todellisuudessa itkuhälyttimelle ei ole meillä virkaa, sillä vauva on jatkuvasti kuuloetäisyydellä. Suurempia ja hyvinkin tarpeellisia hankintoja ovat tietysti olleet vauvan sänky, turvakaukalo ja vaunut. Oon ollut ihan supertyytyväinen Cybexin vaunuihin ja turvakaukaloon ja jaankin niistä kokemuksia ihan erillisessä postauksessa, kun käyttöä on alla pidemmältä ajalta!

Tarpeelliset pienemmät hankinnat tähän saakka:

Unipesä – Tämä on ollut meillä käytössä ihan päivittäin ja on niin helppo laittaa vauva pesään sohvalle, sänkyyn tai missä nyt ikinä itse on.

Imetystyyny – Olen kokenut tyynyn todella hyödyllisenä hyvän imetysasennon saamisen takaamiseksi. Aluksi imetin paljon kyljellä maaten, mutta tuo asento vetää mun hartiat jotenkin todella jumiin. Tyynyn avulla on helpompi saada hyvä asento istuen, joten on ollut mielestäni yksi tarpeellisimmista jutuista!

Rintapumppu ja tuttipullot – Mulla on sähkökäyttöinen pumppu, jonka kävin hakemassa heti kun kotiuduttiin sairaalasta. Oon pumppaillut päivittäin maitoa varalle, että mies voi tarvittaessa syöttää myös. Jos ollaan lähdetty käymään jossain, missä imettäminen ei onnistu, on pullo ollut helppo ottaa varalle mukaan.

Puhallettava hoitoalusta – Meillä on vauvan sängyn yhteydessä hoitopöytä, mutta ollaan käytetty kylpyhuoneessa täytettävää hoitoalustaa pesukoneen päällä, sillä siitä on helppoa käyttää suihkua vaipan vaihdon yhteydessä.

Vaipparoskis – Tämä myös kylppärissä ja imee vaipat helposti sisäänsä ja pitää myös tuoksut kurissa. 😄

Viltit, harsot ja kapalointiin käytettävät sukat – Vauva on todella kova heiluttamaan käsia ja jalkoja ja herättää helposti itsensä heilumalla. Kapalointi on ollut tehokkain tapa rauhoittaa vauva, joten viltit sekä kapalointiin käytettävät sukat ovat olleet kovassa käytössä. Harsoja on luonnollisesti käytetty myös runsaasti ihan päivittäin! Vaunuissa on ollut kätevä käyttää kevytlämpöpussia näin kesällä!

Imetysliivit – Ennen vauvan syntymään en edes ymmärtänyt imetysliivien ja imetysvaatteiden päälle, mutta nyt ymmärrän! Oonkin hengannut suurimmaksi osaksi pelkät rintsikat (ja alaosa 😁) päällä täällä kotona. Kun imettää kahden tunnin välein koko vuorokauden ympäri, on imetysliivit ihan must have!

Vaipat – Vaippoja on alkanut kulumaan ihan huolella, joten niitä on hyvä olla varasto täynnä valmiina odottamassa. Itse sain vaippakakun mukana hyvän startin vaippakokoelmaan ja niillä on pärjätty ensimmäiset viikot. Meidän vauva oli ja on niin pieni, että 1 koon vaipatkin ovat liian suuria, mutta eiköhän nekin ala istumaan paremmin, kun vauva tästä kasvaa.

Kapalointi sukka 🙂

Osan ylläolevista olen saanut tutuilta, eli kaikkea en ole ostanut uutena. Näiden lisäksi meillä on Baby Björnin sitteri, jolle ei ole ollut ihan hirveästi käyttöä vauvan pienen koon vuoksi vielä. Myös kantoreppu odottelee käyttöä ja vauvan kasvamista. Molemmat edellämainitut on saatu / hankittu käytettynä.

Uskon, että reppu tulee olemaan meillä paljon käytössä! Myös kylpyamme on hankintalistalla ja koska meillä on aika pieni kylpyhuone, olen katsellut Stokken kasaan taitettavia ammeita, jolloin ammeen saisi taiteltua sivuun käyttöjen välissä. Vaatteita kuluu myös kivasti ja meillä 44 koon vaatteita piti hakea hieman lisää, sillä en osannut aavistaa, että niin pientä kokoa tullaan tarvitsemaan. 🙂

Vaatteita hankkiessa hamstrasin eniten bodyja, mutta nyt oon tykännyt käyttää enemmänkin housuja ja t-paitoja, jotka tuntuvat kaikista kätevimmiltä käytössä. Myös lyhythihaiset haalarit (Lindexillä oli hyvä valikoima) ovat olleet kova juttu näin kesällä ja niitä käytämme eniten yöpukuna. Mun mielestä myös pipoja on myös hyvä olla varastossa valmiina. 😊

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


8 Responses to “OIKEASTI TARPEELLISET HANKINNAT VAUVALLE”

  1. Heidi L sanoo:

    Hei! Ihana tuo kapalointisukka! Onko se jonkun läheisen tekemä vai ostettu? Kovasti koitin googlailla ohjetta mutta ainakaan tuolla nimellä en netistä löytänyt, kovasti haluaisin tietää miten on tehty!

  2. Nn sanoo:

    Oon huomannu melkein kaikki samat tarpeellisiksi, mutta imetystyynyä ja tuttipulloja ei olla vielä kertaakaan tarvittu.. Unipesää kaipailin alussa kun vauva nukku vieressä ja pelkäsin, että jää yöllä alle, mutta ei tullu hankittua. Varmasti sen käyttö aika lyhyt aikaista, mutta alussa varmasti hyvä 😊 Sitteri oli ekojen viikkojen jälkeen kovassa käytössä! Tuo babybjörn juurikin. Se on hyvä kun sen saa lähes makuu asentoon. Nyt se alkaa olla jo turha kun vauva kohta puolivuotta eikä pysy paikallaan hetkeäkään.. Noiden lisäksi kunnon lattiaviltit ja leikkimatto on ollu tärkeet sekä lelut! Tosi nopeesti vauva on alko niistä kiinnostua ja viihtyä lelujensa kanssa lattialla 😊

  3. Heini sanoo:

    Paljon onnea ihanasta pienestä tytöstä! Mainitsit, että pullo on teillä varalle niissä paikoissa, joissa imettäminen ei onnistu. Mun on kommentoitava tähän, että imetys onnistuu lähes poikkeuksetta missä vain! Eri asia tietysti on, jos haluat antaa pullosta, mutta haluan vain rohkaista ja kannustaa sua imettämään paikasta riippumatta. 🙂 Paljon tsemppiä vauva-arkeen! <3

    • Kiitos! Ja tottahan tuo on että imettää voi missä vaan mutta näin alkuun on ehkä vielä vähän epävarma sen suhteen joten tuo pullo on sellainen turva kun on poissa kotoa!

  4. mai sanoo:

    Itkuhälytin on kyllä hyvä ja hyödyllinen sitten myöhemmin, kun vauvaa nukuttaa unille esim. pihalle tai päivällä makuuhuoneeseen pinnasänkyyn

Kommentoi