PALAUTUMINEN – KAKSI VIIKKOA SYNNYTYKSESTÄ

Vauva on jo kahden viikon ikäinen ja uudet rutiinit ovat alkaneet löytyä pikkuhiljaa. Toki edelleen mennään vauvan ehdoilla, eli ihan hirveästi suunnitelmia tässä ei voi tehdä, mutta eipä se haittaa. Tykkään olla vauvan kanssa kotona ja touhuilla omiani silloin kun hän nukkuu. Kehokin tuntuu kokoajan enemmän ja enemmän omalta ja mulla on tosi hyvä olo omissa nahoissa tällä hetkellä. Keho on mulle myös työväline, joten vaikka olenkin alkanut liikkua aika nopeasti synnytyksen jälkeen, haluan tehdä kaiken turvallisesti ja oikein!

Kävin viime viikolla äitiysfysioterapeutilla, jossa tsekattiin mun keskivartalon ja vartalon tilanne ja sen pohjalta sain ohjeet miten edistää palautumista erilaisilla harjoitteilla. Mulla on siis ohjelma (lantionpohjaa vahvistavia harjoitteita + liikkuvuus treenejä) joita voin tehdä kotona ja lisäksi jumppapallolla tehtäviä harjoitteita, joita oon käynyt tekemässä salilla.

Näiden lisäksi oon tehnyt spinningiä, porrastreenejä kävellen sekä vaunulenkkejä. Sekä spinnatessa että myös portaita askeltaessa on tärkeää miten ne tekee. Spinnissä asento, tekniikka sekä pyörän säädöt ovat tärkeässä roolissa. Porrastreenissä keskityn paljon ryhtiin ja keskivartalon asentoon, etenkin kun kävelen portaita alaspäin. Bodybalance on myös sellainen mitä ajattelin kokeilla tässä lähitulevaisuudessa.

Liikunta on mulle asia, josta saan energiaa ja hyvää oloa. Kun käyn tekemässä tunnin treenin, palaan kotiin iloisena ja energisenä. Jaksan arjessa paremmin, nukun paremmin ja mulla on parempi ruokahalu, jolloin syön säännöllisemmin ja saan enemmän ravintoaineita, joka on tärkeää kun imetän. Kyseessä ei ole mikään ulkoinen motivaattori, että pitäisi olla tietyn näköinen, vaan haluan tuntea kehoni vahvaksi ja toimintakykyiseksi!

Oon todella iloinen, että onnistuin säilyttämään erinomaisen hapenottokyvyn koko raskauden ajan ja sen ansiosta oonkin jaksanut tosi hyvin sekä arkea että treenejä myös nyt kun vatsa on poissa. Tein koko raskauden ajan paljon töitä sen eteen, että nyt voin nauttia toimintakykyisestä kehosta nopeammin.

Olin ajatellut että olisin väsynyt tai paljon väsyneempi, mutta pakko myöntää, että viimeisten viikkojen aikana en ole ollut väsynyt lainkaan. Vaikka imetän vauvaa myös öisin melko tiheään, nukun välit todella sikeästi ja unta kertyy määrällisesti ihan kiva saldo. Nukun myös joka päivä päiväunet. Voihan olla että se kuuluisa väsymys iskee myöhemmin, mutta nyt aion nauttia siitä että olo on virkeä! Mun mielestä raskausajan uniongelmat olivat paljon ärsyttävämpiä, kun piti tyhjän panttina olla hereillä aamuyöstä. Nyt on ainakin jokin järkevä syy herätä! 😁

Ulkoiset statsit – 2 viikkoa synnytyksestä:

paino: – 9 kg

vyötärön ympärys: – 25 cm

Mitä ruokavalioon tulee, oon kokenut etukäteen suunnittelun entistä tärkeempänä nyt, kun saattaa tulla niitä hetkiä, että vauva syö todella tiheään ja mihinkään ylimääräiseen ei ole aikaa. En myöskään missään nimessä haluaisi aiheuttaa syödyillä ruuilla vatsavaivoja vauvalle (ja sanoa hyvästejä yöunille😆), joten oon pyrkinyt syömään hyvin perus raaka-aineita ja jättänyt sitten niitä pois sitä mukaan jos tuntuu että vauva on ollut itkuisempi joinakin päivinä. Mulla tuli fiilis, että ruisleipä aiheuttaisi mahdollisia vatsanpuruja vauvalle, joten se on nyt ollut pannassa.

Ajattelin tehdä perinteisen ruokapäiväkirja-postauksen, joten siinä sitten näkyy tarkemmin ruokarytmiä ja syötyjä sapuskoja. Niitähän näkee paljon myös Instagramin tarinassa, sillä oon pahimman luokan ruokakuva – spämmääjä 😂.

Ei muuta kuin reipasta viikkoa ruudun sinne puolen!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “PALAUTUMINEN – KAKSI VIIKKOA SYNNYTYKSESTÄ”

  1. Avatar Jenni sanoo:

    Vautsi, miten hienosti kehosi on palautunut. Tässä huomaa kuinka tärkeää on liikkua raskausaikana, jos se vaan on mahdollista. Spinnailu kuulostaa hurjalta noin nopeasti synnytyksen jälkeen.😁 Oman esikoisen synnytyksen jälkeen tuntui ettei edes sohvalla pysgynyt istumaan rennosti, niin saatika satulan päällä.😅

Kommentoi