KUUKAUSI LOMAUTETTUNA – MITEN ON MENNYT?

Maaliskuun lopulla meni moni asia uusiksi. Yhtäkkiä ei ollut enää varmuutta mistään ja esimerkiksi sain kuulla joutuvani lomaututetuksi päivätyöstäni, eli työstä josta saan tällä hetkellä suurimman siivun tuloistani. Lomautus oli täysin ymmärrettävää työnantajaltani, sillä tilanne ei jättänyt muita vaihtoehtoja. Vauva tulossa ja työt jäähyllä ei kuitenkaan kuulostanut kovin hyvältä.

Onneksi tuloni eivät ole olleet kiinni pelkästä päivätyöstäni, sillä oon tehnyt jo vuosia (tämä on itse asiassa kymmenes vuosi!!) töitä blogin ja somen parissa ja nyt toista vuotta myös yrittäjänä. Mun tulojen lähde on vähän vaihdellut sen mukaan mitä ja mihin oon milloinkin panostanut eniten, mutta juuri tällä hetkellä olin tehnyt vähemmän työtä yrityksen nimiin ja enemmän palkkatyöläisenä.

En tiedä mistä johtuen en kuitenkaan osannut stressata tästä asiasta kovinkaan paljon. Ajattelin samoin kuten aina ajattelen – että asiat järjestyy aina jollain tavoin. Järjestyminen tosin vaatii itseltä aktiivisuutta sekä uskallusta kokeilla uusiakin asioita. Sen sijaan, että olisin jäänyt toimeettomasti odottelemaan, päätin vain alkaa toimia.

Tiedättekö mitä? Se toimiminen on kannattanut, sillä nyt reilun kuukauden jälkeen olen saanut työllistettyä itseäni kiitettävän hyvin. Oon saanut solmittua uusia yhteistyökuvioita ja juttuja, joiden avulla tulen pärjäämään!

Aloitin myös ohjaamaan live-ohjauksia, joita en luultavasti olisi ilman tätä tilannetta muuten koskaan tehnyt ja miten hyvä juttu tämä on ollut. Palaute on ollut todella hyvää ja ennakkoluuloista huolimatta, oon nauttinut myös tällaisesta ohjausmuodosta tosi paljon. Osa jumppaajista kyseli, että voisiko minulle maksaa ohjauksista jotain ja loinkin sen pohjalta ”maksa mitä haluat” – tuotteen.

Olen todella kiitollinen kaikille, jotka ovat halunneet tukea tätä toimintaa maksamalla määrän joka sopii omalle lompakolle. Haluan silti painottaa, että en missään nimessä vaadi tai odota maksuja, sillä haluan myös tarjota mahdollisuuden liikkua sellaisille joilla ei tässä tilanteessa ole varaa maksaa valmennuksista tai liikuntapalveluista. Tämä pienikin tulolisä on mahdollistanut sen, että oon pystynyt jatkaa ohjauksia ja jopa panostaa niihin hieman enemmän! Mulla on myös ideoita ja ajatuksia tulevaisuudelle tämän homman suhteen. Tällä hetkellä kuitenkin meen viikko kerrallaan, sillä en osaa yhtään ennustaa miten pitkälle pystyn ohjata jumppia ja koska baby päättää syntyä!

Oon aina ajatellut, että jos pyrkii tekemään hyvää ja antamaan ihmisille hyvää, se tulee aina takaisin jotain kautta, jossain vaiheessa. Mun mielestä on myös hirveän tärkeää ajatella, että kaikki työ tai tekeminen ei tuota aina heti tulosta. Nykyään meinaa olla vähän sellainen meininki, että kaikki pitäisi saada heti ja jos ei saa niin mielenkiinto menee sen myötä. Sen vuoksi onkin tärkeää tehdä asioita, joista nauttii ja jotka on itselle tärkeitä, koska niihin jaksaa panostaa myös silloin, kun kaikki ei mene kuten oli ajatellut.

Mä en oo mikään bisnestyyppi siinä mielessä, että rahan tekeminen ei ole mulle tärkeintä. Toki rahaakin tarvitaan ja se on ns. pakollinen paha, mutta itse olen tullut siihen tulokseen, että riittää kun tulee toimeen sen verran hyvin, ettei tarvitse stressata laskujen maksamisesta tai siitä saako ruokaa kaappiin. En tarvitse mitään ihmeellistä, vaan ihan ”tavallinen elämä” on mun mielestä just parasta!

Olen elänyt vaiheita kun oon tienannut paljon enemmän kuin nyt ja nuo vaiheet eivät ole olleet mitenkään parempia tai onnellisempia, sillä usein sitä rahaa menee sitten enemmän ja usein vielä aika turhiinkin asioihin. Säästäminen on toki kannattavaa ja se on helpompaa, jos tulot ovat hyvät, mutta myös pienemmät säästöt alkavat kyllä tuottaa tulosta ennemmin tai myöhemmin.

Ja nyt kun sain tekstin valmiiksi, kuulin että 1.6 lähtien rajoituksia aletaan purkaa siihen malliin, että esimerkiksi ryhmäliikunnat olisi sallittua käynnistää uudelleen! Itsehän olen tuossa vaiheessa jo äippälomalla, joten en jumppien pariin taida päästä, mutta ihanaa että paluu normaaliin alkaa taas tapahtua asteittain!

Tsemppiä uuteen viikkoon ja jos haluat tulla mun kanssa jumpalle niin tässä viikon ohjelma:

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


5 Responses to “KUUKAUSI LOMAUTETTUNA – MITEN ON MENNYT?”

 1. Avatar Sanni sanoo:

  Oon harkinnut et muuttaisin Vaasaan et pääsen tulevaisuudessa sun jumpille😂

 2. Avatar Ohjaaja sanoo:

  Kyllähän ryhmäliikunnat on olleet sallittuja tähänkin asti, kunhan turvaväleistä pidetään huolta. Edes se kymmenen hengen rajoitus julkisissa kokoontumisissa ei ole koskenut ryhmäliikuntaa, sillä aluehallintoviraston kannan mukaan kuntosali ei ole julkinen tila. Käytännössä toki monessa paikassa on rajoitettu osallistujamäärät kymmeneen per tunti, mutta se voisi ihan hyvin olla vaikka 15, jos tila on iso.

  • Totta. Tarkoitin tässä meidän salin toimintaa, eli meillä loppui kaikki ryhmät kun tuo alle kymmenen hengen rajoitus tuli vastaan. Kyseessä ei ehkä ole se mitä saa ja ei saa jonkun säännön mukaan tehdä, vaan asiakkaiden turvallisuus ja tietynlainen moraali.

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Moikka! Voisitko kirjoittaa ehtiessäsi tiukan ruokavalion aiheuttamista terveysongelmista? Esim tää salaatti ja rahka -meininki -> kilpirauhanen ja munuainen ym?
  Tiedän ettet ole lääkäri mut sun ajatuksia :)

Kommentoi