ONKO MULLA KORONAVIRUS?

Täällä on vietetty hiljaiseloa viimeiset päivät, sillä oon ollut tosi huonossa hapessa. Tällä viikolla jumpassa huomasin, että kaikki ei ollut ihan normaalisti, sillä mulle tuli erikoinen kylmähiki ja muutenkin koko päivän oli ollut tosi väsynyt ja tahmea. Lisäksi kurkkua alkoi kutittaa, yskittää ja olo vain huononi ja alamäki alkoi..

Sorry tuo raflaava otsikko, joka itse asiassa johtaa juurensa siitä, että ilmoittaessani somekanavillani olevani kipeänä (ilmoitan koska haluan informoida jumppa-asiakkaita olevani poissa ohjauksista), olen saanut roppakaupalla viestejä, joissa kysytään ”onks sulla korona?”

Ennen kuin vastaan korona-kysymykseen, mitetitääs hetki…

Jos on yhtään seurannut uutisia, tietää että Vaasan sairaanhoitopiirissä on varmistettu 1 koronatartunta (tällä hetkellä), keski-ikäiseltä naiselta joka oli matkustanut epidemia-alueelta suomeen.

Kuka voi oikeestaan tietää, onko tartuntaa tai ei? Se kun voi olla myös oireeton. Voisin hyvin kääntää kysymyksen, että ”en tiedä, onko sulla?”

Näiden pohjilta voin siis vastata, että ei ole koronatartuntaa, vaan tavallinen influenssa. Olen käynyt lääkärissä ja ollut yhteydessä neuvolaan. Mulla on myös oireita, jotka eivät liity tämänhetkisen tiedon mukaan koronaan. Koronaviruksen aiheuttamiin oireisiin ei kuulu mm. nuha ja täällä on kuulkaas niistetty menemään nessupaketti jos toinenkin! :D

Harvoin ärsyynnyn mistään ja voi mennä myös väsymyksen, huolen (olen kuitenkin raskaana) ja huonon olon piikkiin, mutta mua jotenkin ärsytti suunnattomasti nuo ”humoristiset” kyselyt siitä onko mulla tartunta.  Ymmärrän, että ihmiset yhdistävät sen nyt jokaiseen sairaaseen ja yskivään tyyppiin, mutta silti.

Pakko sanoa, että en tiedä oonko ollut näin kipee koskaan, sillä tuntuu että mun kylkiluutkin alkaa olla aivan hajalla tästä yskimisestä. Yskä, kuume, päänsärky, nuha ja jäätävän heikko happi yhdistettynä on aika skeidaa jos multa kysytään! Eilen menin nukkumaan ennen kl. 20.00 ja vetäsin yli 12 h unta palloon, joten tuo on ainakin merkki siitä, että eteenpäin mennään. Oon nimittäin myös nukkunut huonosti, kun olo on ollut niin surkee.

Sairasloma jatkuu vielä keskiviikkoon ja sitten katsotaan onko meidän sali vielä auki vai jatkuuko pakkoloma koronan vuoksi. En ole muutenkaan ottanut tähän tilanteeseen kantaa mitenkään johtuen lähinnä siitä, että en ole jaksanut ottaa kantaa mihinkään tai päivittämään mitään. Tilanne on hyvin erikoinen ja lähipäivinä varmaan nähdään vielä tarkemmin mihin päin ollaan menossa.

Terveydellisten aspektien lisäksi tämä yhteiskunnan pysähtyminen aiheuttaa todella monille taloudellisia vaikeuksia ja nyt tulisikin miettiä miten me jokainen voidaan omilla valinnoilla tukea kotimaisia yrityksiä, jotta mahdollisimman moni selviäisi tästä kriisistä. Kunhan tästä tokenen, yritän itsekin tuoda korteni kekoon jollain keinoin.

Kaikessa pahassa on aina myös jotain hyvää ja tämä pakollinen pysähtyminen ja aikataulujen tyhjentyminen on jollain tavalla tuntunut myös huojentavalta. Suorittaminen loppuu kaikilta vähän kuin väkisin, mikä on herättävää ja luo varmasti uusia näkökulmia siihen miten haluaa tulevaisuudessa aikaansa käyttää.

Lämpöä sun sunnuntaihin!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


5 Responses to “ONKO MULLA KORONAVIRUS?”

 1. Avatar Sari sanoo:

  Hyvä kirjoitus, ja paranemisia sinulle!

 2. Avatar Kaisa sanoo:

  Ymmärrän, että ärsyttää! Mua rasittaa tällä hetkellä kaikenlainen vitsailu tän vakavan asian äärellä mm. sosiaalisessa mediassa. Olitko muuten ottanut influenssarokotusta? Miten raskaana olevia yleensä ton suhteen neuvotaan tekemään? Tsemppiä ja toivottavasti olo paranee pikapuoliin :)

  • En ole ottanut rokotusta. En ole koskaan ottanut mitään tällaisia rokotuksia ja ei tullut edes mieleen, että olis ehkä kannattanut. Neuvolasta en ole kyllä saanut ohjeita rokotuksen ottamiseen. No, kyllä tämä tästä pikkuhiljaa! :)

 3. Avatar Noh sanoo:

  WHO:n sivuilta lainaus: ”The most common symptoms of COVID-19 are fever, tiredness, and dry cough. Some patients may have aches and pains, nasal congestion, runny nose, sore throat or diarrhea.”

  Eli nuhaakin voi olla. https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

 4. Avatar Valtteri sanoo:

  Hyvin todennäköisesti sinulla on koronavirus. Se että Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu vain vähän tapauksia ei tarkoita etteikö virus siellä liikkuisi. Hiihtolomien aikana suomesta matkusti satoja ihmisiä Italiaan ja Itävaltaan laskettelemaan. Myös Vaasasta. Nämä ihmiset eivät ole olleet tietoisia että levittävät mahdollisesti virusta lomalta palatessaan, vaan ovat normaalisti käyneet töissä, kuntosalilla ja kaupoissa.
  Sinuakaan ei testattu viruksen varalta, kuten ei monia muitakaan, kun testejä ei riitä nyt.
  Koronan sairastamista on turha hävetä, sen tulee sairastamaan sadat tuhannet suomalaiset. Hyvä vaan nyt alkuun se sairastaa niin saa ehkä vastustuskyvyn sille.
  Kaikki tämä vain oma arvio. Voi myös olla että kyseessä tavallinen influenssa.

Kommentoi