MAUKAS LOHIKEITTO

Joskus sitä vaan pyörittää päivästä toiseen samoja safkoja ja joskus tällainen pieni inspiraatiopostaus voi muistuttaa, että ainiin, tuotakin ruokaa voisi valmistaa pitkästä aikaa! Keittoruuat ovat ihania talvella ja itse oon valmistanut aiemmin paljon erilaisia sosekeittoja. Kalakeittoa en ole ennen tehnyt, mutta tämän jälkeen teen ehdottomasti uudelleen. Maukas lohikeitto maistuu niin hyvältä tuoreen ruisleivän kera, kokeile säkin!

LOHIKEITTO a’la Aino

 • 1 sipuli
 • 1 kg perunoita
 • 250 g porkkanaa
 • 1 tl yrttisuolaa
 • 5 kpl kokonaisia maustepippureita
 • 1 kalaliemikuutio
 • 2 x 300 g lohikuutio (pakaste)
 • 3 dl kevytmaitoa (kauramaitoa)
 • 1 dl kolme sipulia ruokakermaa (sipulilla maustettua kaurakermaa)
 • tilliä

Hienonna sipuli ja kuori sekä paloittele perunat ja porkkanat. Laita kasvikset kattilaan yrttisuolan, kalaliemikuution ja pippureiden kanssa. Lisää vain sen verran vettä, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua, kunnes perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä. Kaada jäiset lohikuutiot kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia että kuutiot sulaa. Lisää lopuksi maito ja ruokakerma. Tarjoile hienonnetun tillin kanssa.

Tämän keiton maku vain paranee kun sitä säilyttää jääkapissa, joten kannattaa tehdä ohjeen mukainen iso kattilallinen ja saat herkullista syötävää useammalle päivälle!

Kivaa keskiviikkoa!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


One Response to “MAUKAS LOHIKEITTO”

 1. Avatar ida ihana sanoo:

  Oi, tämä kuulostaa kyllä niin hyvältä, ehdottomasti menee kokeiluun!:) Hyvää kotiruokaa ei kyllä voita mitään, laitoin pari meidän lempparia juuri omaan blogiini :) http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa
  Mukavaa viikonloppua!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

Kommentoi