PUOLITIN VIIKON RUOKAKULUT – NÄITÄ SÖIN!

Moikka! Reilu viikko takaperin jaoin rahapäiväkirjan ja ilmoitin siinä viikon aikana kuluneet massit. Olen harrastanut rahapäiväkirjoja ennenkin ja korkeimmillaan olen pistänyt ruokaan 400-500 € viikossa. Mulla on tullut viimeaikoina tietynlainen ähky kaikkeen kulutushysteriaan ja ostamiseen. Shoppailu on yleensä tietynlaisen mielihyvän kokemista, ainakin omalla kohdallani. Tilanteessa kun haluan ostaa jotain, tulee sellainen kutkuttavan jännä fiilis, mutta asiaa tarkemmin pohtiessani, tuo tunne on vain hetkellinen eikä ostaminen todellisuudessa tuo onnea tai iloa. Oon pyrkinyt vähentämään kaikenlaista ostelua ja mietin ihan tosissaan tarvitsenko tuotetta vai en.

Viime viikolla päätin tehdä haasteviikon ja kirjasin joka päivä kaikki elintarvikkeisiin menneet rahat. Tavoitteena oli vähentää jatkuvaa kaupassa ramppaamista ja suunnitella ostot hieman useammalle päivälle. Meillä jää ruokahävikkiä muutenkin hyvin harvoin, joten tällaiset suuremmat suunnitellut ostokerrat toimivat myös vähentämään kaikenlaista hetken mielijohteesta ostettua.

Oon monesti kirjoittanut, että oon jopa hieman kranttu sen suhteen mitä haluan syödä ja ostaa. Koen tietyt asiat välttämättömänä, mutta tulipa huomattua, että mulla on ollut myös myös turhia ennakkoluuloja. Mies on monesti sanonut, että aletaan käymään Lidlissä, mutta mä en ole halunnut. Nyt päätin antaa Lidlille mahdollisuuden ja suuntasimmekin heti haasteen alettua ensimmäiselle suuremmalle ostoreissulle.

Pienellä modauksella löysin lähestulkoon kaiken mitä halusin, muutamat erikoistuotteet uupuivat ja muutaman jutun hain S-marketista. Tällaisia ovat mm riisinuudelit, tietyt kasvikset (pakaste) sekä sokeroimaton ketsuppi.

Mä syön arkisin hyvin samalla tavalla joka päivä, joten tässä viime viikon arkiruuat:

ateria 1: smoothie (avocado, marjat, hera) tai munakas (kananmuna, tomaatti, keittokinkku)

ateria 2: wokvihannekset, riisinuudeli + proteiininlähde (porsaan kinkkusuikale, kananjauheliha, kanan filee suikale)

ateria 3: smoothie (avocado, marjat, hera) tai munakas (kananmuna, tomaatti, keittokinkku)

ateria 4: wokvihannekset, riisinuudeli + proteiininlähde (porsaan kinkkusuikale, kananjauheliha, kanan filee)

ateria 5: 2 palaa kaurasydän leipää, voita, kinkkua, juustoa, kurkkua

Näiden lisäksi perjantaina illalla syötiin tortilloja, lauantaina käytiin ulkona syömässä ja sunnuntaina tein suuren uunivuuallisen makaronilaatikkoa.

Entiseen verrattuna vaihtoon menivät siis proteiininlähteet, oon nimittäin pitkään käyttänyt naudan minuuttisuikaleita ja nyt ostin kanan jauhelihaa, kanan fileesuikaleita sekä porsaan kinkkusuikaleita. Marjat ovat Lidlissä kivasti edullisempia, samoin pakastevihannekset. Ruokien lisuikkeina mun tämän hetken lempparit ovat tzatziki sekä ketsuppi. Kokeilin myös ostaa Lidlin luomukahvia (testiin huomenna) sekä löysin hyvän korvikkeen Oatlyn iKaffelle Oattis kahviin tarkoitetusta kaurajuomasta.

Kaurasydän leivät olivat mieluinen lisä, sillä niitä on tullut haettua muutenkin, koska tämä on mielestäni parasta leipää!

Viime viikon ruokaan mennyt rahamäärä oli 109 €, joka on aika paljon pienempi kuin aiemmin. Täytyy mainita, että tähän saldoon mahtui myös lauantaina ulkona syöty ateria (12 €), sekä samaisen päivän herkkushoppailu (20 €), joka sisälsi sipsiä, karkkia, jäätelöä ja niin edelleen! 😀

Säästämiseen liittyen muistuttelen, että vielä tänään maanantaina on mahdollisuus hankkia alla olevat valmennuksen hintaan 25 € kpl.

Monille ihmisille onnistuminen tulee sitoutumisen kautta ja valmennuksien ja ohjelmien avulla on aina helpompi sitoutua ohjeisiin!

KEVYEMPI MINÄ – RUOKAVALIO (sisältää  15 reseptiä)

Onko tavoitteenasi keventää oloa muutaman kilon verran (1-5 kg / kk), oppia säännöllinen ruokarytmi ja saada ideoita arkiruokien valmistukseen? Mikäli kana-riisi-linja tökkii, Kevyempi minä – ruokavalio sopii sinulle. Ruokavalio perustuu resepteihin sekä useisiin erilaisiin aamu-,väli -ja iltapalavaihtoehtoihin.

Pienempiin aterioihin on 11 erilaista vaihtoehtoa, joista viisi on reseptejä. Pääruuille on 10 reseptiä sekä perinteinen malli, jossa voi itse koota annoksen raaka-aineiden painojen mukaan. Ruokaa voi näin ollen valmistaa vaikka koko perheelle ja ainoastaan punnita oman annoksen valmiista ruuasta. Ruokavalio ei sovi henkilöille, jotka haluavat laskea tarkasti makrojakauman ravintoaineiden välillä. Useissa resepteissä on myös kasvisvaihtoehto. Resepteihin ja ruokiin on mahdollista valita gluteeniton vaihtoehto ja osassa myös maidoton vaihtoehto.

Ruokavalio sopii kaikille, mutta jos tavoitteena on pudottaa painoa, ovat annoskoot ja kalorivaje suunniteltu 60-80 kg painaville henkilöille.

MIINUS VIISI KILOA – ruokavalio

Suosituin ohjelmani! Tämä on saanut todella paljon kehuja ja monet kertovat kuinka ruokavalion pohja on jäänyt käyttöön myös tavoitteeseen pääsyn jälkeen.

Tämän ruokavalion avulla onnistut pudottamaan painoasi viiden kilon verran 6-8 viikon aikana. Valmennus sisältää ruokavalion, jossa mukana päivän kokonaismakrojakauma, jonka avulla voit tehdä omia vaihtoja ruoka-aineisiin halutessasi. Tavoitteen saavuttamiseksi, ruokavalioon suositellaan yhdistettäväksi 3-5 harjoitusta per vko.

Ohjelma sopii 60-80 kiloa painaville normaalipainon/ylipainon sisällä oleville henkilöille, jotka haluavat pudottaa painoa 5 kilon verran.

BIKINI FIT – treeniohjelma 

Treeniohjelma painonpudotusta ja rasvanpolttoa tukemaan! Viisijakoinen saliohjelma, jonka avulla muokkaat kehostasi kiinteämmän. Ohjelmassa on kolme alavartalotreeniä sekä kaksi ylävartalotreeniä + oma core-ohjelma, jonka voi lisätä ylävartalotreenien perään viimeistelijänä. Core-treeni perustuu liikkeisiin, joiden avulla keskivartalo saa kyytiä samalla kun kulutus pysyy korkeana ja näin ollen rasva palaa tehokkaammin! Tykkäätkö käydä salilla, mutta haluat kulutuksen korkeammalle? Tämä sopii sinulle!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “PUOLITIN VIIKON RUOKAKULUT – NÄITÄ SÖIN!”

  1. Milli sanoo:

    Voisitko joskus kirjoittaa postauksen miten sun hormonitoiminta pelaa? Kiinnostaa kun liikut kuitenkin niin paljon 🙂

  2. Riia sanoo:

    Kevyempi minä -ruokavalion ohjeet olivat selkeät ja helpot toteuttaa, kun tarvittavista aineksista teki kauppaan listan etukäteen. Kivihaan cittarista oli tosin kalkkunanakit, light kookospurkit ja sokerittomat alprot loppu, niin varmaan joku muukin oli käynyt samoilla ostoksilla. Selvisin kuitenkin pienellä soveltamisella ekasta kauppareissusta! Tällä vältän kana-riisi-pakastevihannes -linjasta, johon uppoan liian helposti.

Kommentoi