HERKULLINEN & KEVYT NAKKIKASTIKE

Kotiruoka paras ruoka! Koska mulla on ollut aika hektinen päivä, en saa aikaiseksi mitään järin fiksuja tekstejä saati diippejä pohdiskeluita. Reseptejä ja ruokajuttuja sen sijaan on kiva heitellä ilmoille aika ajoin. Täytyy myöntää, että nakkikastiketta ei ollut tullut syötyä vuosiin ennen kuin kehittelin tämän astetta kevyemmän version legendaarisesta kotiruuasta! Lopputulos älyttömän jees ja upposi sekä muksulle että miehelle ilman epäilyksen häivää ”terveellisestä variaatiosta” :D

Nakkikastike (tuplaa määrät jos syöjiä on enemmän kuin kaksi)

  • 280 – 560 g(1- 2 pkt) Kevyt kalkkunanakkeja (Atria) 
  • 1 sipuli 
  • 250 g kolme sipulia – ruokakerma (10% rasvaa) 
  • 100 g Amerikkalaista sokeritonta kurkkusalaattia (felix) 

Paloittele nakit ja pilko sipuli silpuksi. (voit käyttää myös valmista silppua pakkasesta). Ruskista seos pannulla (tilkka vettä pannuun estää palamisen). Lisää kurkkusalaatti ja ruokakerma ja kuumenna vielä koko seos. Maista ja mausta jos tarve! Tarjoa keitettyjen perunoiden/perunamuusin ja vihersalaatin kanssa. 

100 grammassa kastiketta vain 92 kcal josta 6 g proteiinia, 4 g hiilaria ja 5 g rasvaa. 

Tämä resepti mukana myös Kevyempi Minä – ruokavalion resepteissä! Ruokavalio toimii siis niin, että valmistat ruuan reseptin ohjeen mukaan ja punnitset annetun grammamäärän ruokaa lautaselle!

Huomenna olisikin aika pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata Tampereelle. Luvassa olisi nimittäin viimeinen Voimavalmentaja – jakso ja pari päivää opiskelua ja uppotutumista voiman lajien maailmaan.

Kivaa loppuviikkoa!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “HERKULLINEN & KEVYT NAKKIKASTIKE”

  1. Avatar Minttu sanoo:

    Vasta nyt muistin testata tän ja ai että kun oli muuten hyvää! Ei ikinä uskois ”terveysversioksi”, ihanan kermanen ja täyteläinen! Kiitos :)

Kommentoi