IHANA KAURA-PÄHKINÄLEIPÄ

Syksy saapuu vauhdilla ja vaikka kesäiset kelit palasivat takaisin, oon itse jo suunnannut katseet tulevaan! Mä rakastan erilaisia kausia ja mielestäni hyvinvoinnin tasapaino tulee juuri siitä, että välillä otetaan rennommin ja välillä taas panostetaan täysillä omaan hyvään oloon ja fiilikseen. Viime viikonloppuna tuli herkuteltua oikeen olan takaa, joten tällä viikolla on ollutkin fiilis syödä freesiä, ravitsevaa ruokaa. Täyttää kehoa hyvää tekevillä ruuilla, liikkua ja saada kevyt olo takaisin.

Oon huomannut, että hyvän olon saa hyvinkin nopeasti takaisin, eikä se vaadi pelkkää salaattilinjaa ja hurjaa määrää hikiliikuntaa. Toki omalla kohdalla tuo jumppaaminen nopeuttaa hommaa, sillä eilenkin tuli hikoiltua pari saavillista jumppien aikana (ainakin siltä tuntui :D) ja nyt olo onkin jo aikalailla normaali. Päätin kuitenkin, että haluan syödä taas astetta paremmin ja jättää ne herkut vaikka vain yhdelle päivälle kolmen päivän sijaan. :D

Rakastan leipää ja mun mielestä itse tehty leipä on ihan parasta. Vastapaistettu leipä, johon voi sulaa päälle on jotain mahtavaa! Päätinkin valmistaa vähähiilihydraattisen leivän, joka on täynnä hyvää tekeviä rasvoja, kuitua ja kivasti proteiinia! Mulla ei ole mitään hiilihydraatteja vastaan, mutta monesti pahin turvotus ja raskas olo katoaa, kun minimoi niin sanotut höttöhiilarit ja ylimääräisen sokerin. Tämä leipä sopii siis myös keventäjän ruokavalioon loistavasti!

KAURA-PÄHKINÄLEIPÄ

 • 2 kananmunaa
 • 250 g kirsikkatomaatteja
 • 2 dl kauraleseitä
 • 2 tl psylliumia
 • 0,5 dl vettä
 • 140 g Anyday Nuts – nut selection (cashew, manteli, pekaanipähkinä)
 • Yrttisuolaa
 • (cashewpähkinöitä sattumiksi)

Uuni 170asteeseen. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi taikinaksi. Seos on melko jähmeää, eli kuuluu asiaan. Kun taikina on valmis sekoita halutessasi vielä cashewpähkinöitä kokonaisina sekaan. Levitä taikina silikoniseen leipävuokaan ja paista noin 40 minuuttia uunissa. 

Ravintosisältö 100 g valmista leipää:

 • 250 kcal
 • 10 g proteiinia
 • 16 g hiilihydraattia
 • 15 g rasvaa

Tomaatit tuovat kivaa makeutta mukaan ja näkisin että niiden sijasta voisi käyttää yhtä hyvin vaikka porkkanaraastetta tai vaikka kesäkurpitsaa! Näitä käyttäessä lisäisin kuitenkin hieman nesteen määrää, sillä ne ovat tuhdimpia raaka-aineita kuin paljon nestettä sisältävä tomaatti! Itse tein leivästä melko matalan, jos haluaa suurempia paloja voi täyttää leipävuuasta vain puolet tai vaihtoehtoisesti tuplata taikinan määrän.

Pähkinöitä syömällä saa hurjasti hyviä ravinteita kehoon. Vaikka ne ovat energiapitoisia, on niillä paljon terveysvaikutuksia ja esimerkiksi tässä leivässä energiasisältö on sama tai jopa matalampi kuin vaikka ruisleivässä! Yleisesti pähkinöissä on reilusti E-vitamiinia, joka tekee hyvää iholle. Mantelit ja pekaanipähkinät edistävän sydänterveyttä niiden sisältämän hyvän, tyydyttymättömän rasvan ja kuidun ansiosta. Pähkinät auttavat säännöllisesti nautittuina sekä pienentämään haitallisen LDL-kolesterolin määrää että lisäämään hyvän HDL-kolesterolin määrää veressä. Manteleiden sisältämä kuitu on hyväksi myös suolistolle! Cashewpähkinä taas sisältää kivasti magnesiumia ja kuparia, jotka ovat liikkujalle tärkeitä ravintoaineita. Kuparia tarvitaan mm. raudan imeytymiseen kehossa! 

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “IHANA KAURA-PÄHKINÄLEIPÄ”

 1. Avatar Roosa sanoo:

  Hei ihana resepti! Mitä on psyllium, voiko sen korvata jollain?

  • Psyllium jauhetaan ratamonsiemenen kuoresta ja se on 100 % luonnontuote, melkein 100% kuitua eli tekee hyvää suolistolle, lisäksi psyllium pitää leipää kasassa silloin kun leipä on gluteeniton. Saa ihan ruokakaupasta, yleensä samassa paikassa missä leivinjauhe, kuivahiiva jne :)

Kommentoi