MEHEVÄ MOKKAPALAKAKKU TERVEELLISESTI

Hiio hoi kaikki suklaan ystävät! Nyt olisi luvassa täyteläisen suklainen terveysresepti. Kyseessä on mokkapalojen makuinen kakku, joka on loistava leivonnainen silloin jos ei huvita leipoa kokonaista pellillistä mokkapaloja. Pienempi kakku sopii muutamalle syöjälle loistavasti sekä on helppo ja nopea valmistaa. Tuunasin hieman aiempaa mokkapalareseptiä yksinkertaisemmaksi. Kuorrutteen kanssa voi myös pelailla sen mukaan kuinka suklaisen setin tahtoo. Pohja oli ihanan mehevää ja tuo kuorrute oikeen yltiösuklaista, tosin ei liian makeaa mun mielestä. :)

Pohja:

 • 1 dl kaurajauhoja
 • 1,5 dl kookosjauhoja
 • 1/2 banaani / 1 dl hedelmäsosetta
 • 5 tuoretta taatelia (kivet pois)
 • 2-3 rkl steviasokeria
 • 1 kauhallinen suklaan makuista heraproteiinia
 • 3 rkl raakakaakaojauhetta
 • 2-3 rkl kookosöljyä
 • 2 kanamunaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2 tl psylliumia
 • 1,5 – 2 dl kahvia

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa ja kaada reunalliseen irtopohjavuokaan. Paista 170 asteisessa uunissa 10-15 min. Valmista sillä aikaa kuorrute.

Kuorrute:

 • 4 rkl kookosmannaa
 • 100 g mokkapalan makuista proteiinivanukasta
 • 1 rkl raakakaakaojauhetta + steviasokeria oman maun mukaan
 • (35 g patukka raakasuklaata + 0,5-1 dl kahvia)

Sulata manna miedolla lämmöllä kattilassa, lisää vanukas ja halutessasi lisää suklaan makua ja makeutta kaakaojauheen ja stevian avulla. Voit myös sulattaa joukkoon patukan raakasuklaata, lisää tällöin myös kahvia sekaan. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi