VIIKKORAPORTTI – MATKA ON TÄRKEÄMPI KUIN MÄÄRÄNPÄÄ

Moikka sunnuntaihin! Noin vaan mennyt jo kolme viikkoa mun feel good – projektia ja tänään ajattelin kuulumisien lisäksi kirjoitella siitä, miten tärkeää on nauttia matkasta määränpäähän. Kolmessa viikossa on mielestäni tapahtunut jo vaikka kuinka paljon mielekkäitä asioita. Ei ole tuulesta temmattua, että kun alkaa keskittyä positiivisiin asioihin, kierre on valmis ja hyviä juttuja alkaa tapahtua lumipalloefektin lailla.

Se ajatus, että nyt alan panostaa enemmän itseeni sai aikaan sellaisenkin motivaatipuuskan, että oon siinä samalla laittanut monta muutakin osa-aluetta kuntoon. Mulla on tällä hetkellä todella hyvä olo niin sisäisesti kuin ulkoisestikin ja tämä kaikki on tapahtunut vain kolmen viikon aikana. Nyt tuntuu tyhmältä miettiä, miten kauan sitä siirsi tätä ja velloi vaan siinä väsyneessä fiiliksessä!

Mä oon aina ollut sellainen, että oli kyseessä mikä projekti tahansa, siitä täytyy tehdä mielekästä heti alusta alkaen. Jos elää jatkuvasti pelkästään eyes on the prize moodissa, menee monta hyvää hetkeä ohi. Oli kyseessä lyhyen tai pitkän tähtäimen tavoite, kannattaa aina suunnitella matka sellaiseksi, että se sopii omaan elämäntyyliin, mutta on riittävän motivoivaa, jotta jaksaa jatkaa. Mulle arki on aina helppoa ja pystyn pysymään suunnitelmassa niin ruokavalion kuin treeniohjelmankin suhteen, mutta omalla kohdalla se haastavin on viikonloppu ja ne herkut. 😀 Koska mulla ei ole tarvetta laihduttaa tai muuta, olenkin pyrkinyt nautiskelemaan muuten hyvästä ruuasta ja kevyemmistä/terveellisimmistä herkuista, joita on tullut leivottua oikeen urakalla.

Yksi korjattava asia tässä koko touhussa oli se, että viikonloppu syöminen oli lähtenyt jo vähän jo lapasesta. Tuntui että kaikki pyöri aina sen ympärillä, että mitäs sitä söis viikonloppuna ja monesti se herkkupäivä venähti yhdestä kolmeen. Tällainen tilanne johtaa ainakin mun kohdalla siihen, että se ruoka ei enää edes maistu hyvältä, sitä vaan toistaa tuttua kaavaa, vaikka tietää ettei tule hyvä olo. 😀

Halusin siis stopin tälle, ruokahaluni takaisin ja vanhan kunnon ruokarytmin kuntoon. Täytyy sanoa, että olen onnistunut ihan täydellisesti tässä. Tarvittiin vain suunnitelma ja loppu onkin sujunut itsestään.

Leivoin perjantaina terveellisen kinderpiirakan (!!!!) ja esimerkiksi tänään nautin palan piirakkaa kahvin kanssa. Jotenkin sitä oppii arvostamaan tällaisia pieniä hetkiä paljon enemmän. Sanoisin siis, että tekee ihan hyvää irtautua välillä kokonaan herkuista, etenkin jos on samanlainen kuin meikäläinen, että mielummin överit kuin vajarit! haha.

Treenit ovat sujuneet hyvin ja oon päätynyt nyt siihen että teen neljä salia viikossa. Maanantaista torstaihin tulee isompi kuormitus ja loppuviikosta vähennän niin määriä kuin tehojakin. Toimii hyvin mulla, kun olosuhteet menee kuitenkin niin, että nuo työt (ohjaukset) määrittää pitkälle, miten tätä hommaa pyöritän!

Aloitin tänään myös First Beat hyvinvointianalyysin ja tuun päivittelemään tännekin, että millaisessa tilassa mun hyvinvointi ja palautuminen on tällä hetkellä! 🙂

Kinderpiirakan ohje mun Instagramissa!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi