PARASTA JA PAHINTA RYHMÄLIIKUNNASSA?

Heippa vaan kaverit! Kiitos jo kaikille edelliseen postaukseen kommentin jättäneille, sain jo hyvin vahvistusta ja tietoa tähän syke-asiaan. Vastailen vielä kaikille tarkemmin, kunhan tästä ehdin! Kommenteissa toivottiin myös enemmän jumppajuttuja ja mielellään niistä kirjoittelenkin, sillä pitkälti niiden parissa mun päivät pyörii.

Kaikissa asioissa on hyviä ja huonoja puolia, kuten myös ryhmäliikunnassa. Mikä on siis ihan parasta ja mikä taas harmittaa aika ajoin..

Parasta on..

Se, että ei edes huomaa treenaavansa, kun homma on niin kivaa! Monesti sitä tulee tehtyä hurjan kovakin suoritus ihan huomaamattaan.

Aerobinen kunto kohenee ihan hullun hyväksi! Tämä auttaa lajissa kuin lajissa. Myös rautaa on helpompi nostaa kun hommat ei kaadu siihen ettei happi kulje.

Yhteishenki. Tekemisen meininki ja tsempin saaminen muilta. Kreiseimmät jumppatyypit tietää, ettei se jumppa ole pelkkä treeni, vaan kokonaisvaltainen kokemus! 

Tunne treenin jälkeen! En saa mistään muusta treenistä samaa euforiaa kuin hyvästä ryhmäliikunta-tunnista! Kunnon hikinen treeni ja siihen päälle suihku ja olo ei voisi olla freshimpi! :D

Musiikin tuoma energia! Joskus sitä tuntee ihan kylmiä väreitä, kun hyvä biisi pauhaa kunnon jytällä ja voin vaikka vannoa, ettei samaa suoritusta saisi tehtyä hiljaisuudessa. Musiikin voima on käsittämätön tässä lajissa!

Kun jumppaa paljon, voi syödä huoletta melkeinpä mitä tahansa! Ryhmäliikunta onkin oiva keino nostaa kulutusta ja samalla parantaa hapenottokykyä hyvässä jengissä!

Jos ei tiedä mitä treenaisi tai ei vaikka omaa kokemusta treenaamisesta, ryhmäliikunta on hyvä keino aloittaa, sillä ammattilainen on suunnitellut treenin ja treeniä myös valvoo joku, eikä tule lipsuttua yhtä helposti. 

Ryhmäliikunnassa käytetään yleensä pienempiä painoja, kuin vaikka salilla ja tämä on oiva tapa opettaa oikeat lihakset hereille ja käyttöön tietyissä liikkeissä. Isoja lihaksia ei jumpassa kasvateta, mutta lihakset vahvistuu sekä tekniikkaa ja hermotusta on helppo harjoitella kevyemmillä painoilla ja pidemmillä sarjoilla.

Sosiaalinen puoli – Olen saanut todella paljon uusia ystäviä, kavereita ja tuttuja ryhmäliikunnan kautta. Yleensä lajin pariin eksyy  hieman samanhenkiset tyypit, joiden kanssa on aina helppo höpötellä, vaikka niitä jumppajuttuja! 

Pahinta on…

Ryhmäliikunta-tunnit tehdään lähes aina musiikin tahdissa, jolloin tempo tai tekeminen on nopeaa ja ohjaajana onkin haastavaa saada aina kaikki haluttu info ja ohjeistus perille. 

Kun sali on täynnä eri tasoisia treenaajia, et vain aina saa korjattua kaikkien tekniikkaa, vaikka kuinka tahtoisit! 

Jatkuvasti on joku ohjelma, jota pitää uudistaa, miksata tai opetella! Se ajankäyttö, joka mulla menee jumppien ympärillä on aika älyttömän suuri. 

Tässä lajissa jalat ovat aina kovemmalla rasituksella kuin ylävartalo! Varsinkin jos jumppaa paljon, saattaa olla haasteita saada koivet palautumaan riittävän nopeasti. Lisäksi pohkeet ja jalanpohjat ovat ikijumissa kun hyppii päivät pitkät!

Joidenkin treeni ominaisuuksien kehittäminen saattaa olla haastavaa juuri nopean tahdin vuoksi. Esimerkiksi plyometrisessä harjoittelussa tulisi olla aina täydellinen palautuminen ennen seuraavaa sarjaa. Kun hommat tehdään joukossa musiikkiin, ei näitä lainalaisuuksia pysty aina täyttämään niin hyvin kuin itse tahtoisi.

Tämä ei ehkä kuulu suoranaisesti ryhmäliikuntaan, mutta ohjaajana joskus on hyvin haastavaa lähteä ohjaamaan tuntia, jos takana on huono päivä tai on tapahtunut jotain surullista/pahaa. Pätee varmasti kaikkiin ammatteihin, joissa ollaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa. 

Plussat kyllä vie heittämällä nuo miinukset ja molempia olisi varmasti lisääkin, jos alkaisi oikein kaivelemaan. Tuleeko teille mieleen jotain hyvää tai huonoa, jota ehkä unohdin listata? Moni saattaisi sanoa miinuspuolena esimerkiksi tammikuun ruuhka-ajat, mutta näin ohjaajana vain tykkään siitä kun on paljon jengiä liikkeessä. Sopu sijaa antaa ja kyllä se siitä taas tasoittuu! :D

Nyt olisikin mun aika lähteä päivän toiselle treenirundille, ohjelmassa odottaa Bodystep sekä tiukkaakin tiukempi Sprint!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi