RUOKAFILOSOFIANI NYKYÄÄN

Vai pitäisikö kirjoittaa tällä hetkellä? Välillä nimittäin tuntuu siltä, että mielipiteet vaihtuvat hyvinkin tiuhaan tämän aiheen tiimoilta. Tässä bloggausvuosienkin aikana on tullut hypetettyä erilaisia juttuja moneen otteeseen. On ollut vähähiilarista, runsashiilarista, maidotonta, gluteenitonta, kasvisruokavaliota, herkuttomuutta, terveellisiä herkkuja ja vaikka mitä! :D Mitään en kuitenkaan kadu, sillä koen erilaisten kokeilujen antaneen paljon ja myös ymmärrystä erilaisia ruokavaliota kohtaan ja miten sellaisia koostetaan tarvittaessa. Jos ei ole koskaan syönyt kasvisruokavaliolla, on haastavampaa rakentaa sellainen toiselle. Kokemus on hyvä opettaja!

On kuitenkin yksi asia, joka on kulkenut mukana kaikissa noissa vaiheissa ja se on runsas kasvisten ja vihannesten syönti. Tää taitaa olla mun tavaramerkki, sillä nykyäänkin mun ruuat koostuvat pääosin vihanneksista ja muut höysteet ovat vain lisukkeita! :D Pelkästään ruokiin lisättyjä vihanneksia mulla menee kilo päivässä ja siihen päälle sitten kaikki salaatit ja lisukkeet mitä lyön lautaselle ja esimerkiksi smoothien sekaan. Tämä tulee vain niin syvältä selkärangasta, että se on se mun normaali, kun jollekin toiselle voi tuntua oudolta syödä 500 grammaa vihanneksia yhdeltä istumalta.

Tällä hetkellä mä en laske, punnitse tai mittaile mitään. En ole millään ruokavaliolla tai dieetillä, herkuttelen viikonloppuisin mikäli haluan. Ja viime aikoina olen halunnut vähän liikaakin! :D Viikonloputkin tarkoittavat aikaa välillä perjantaista sunnuntaihin, jolloin syön mitä tahdon. Toki syön myös arkisin mitä tahdon, mutta karkit ja muut ”turhat” jätän viikonlopulle. Voisi siis sanoa, että kaikkien näiden vuosien jälkeen, olen palannut takaisin alkupisteeseen, jolloin syötiin arkisin terveellisesti ja viikonloppuisin rennommin!

Arkisin mun ruuat ovat pääosin vähähiilarisia, jolloin kolmen päivän rennompi vaihe ei näy vyötäröllä. Ei ehkä optimaalisinta treenissä kehittymisen kannalta, mutta tää on toiminut mulle todella hyvin tällä hetkellä. Tavoitteena kun on ”ainoastaan” yleinen hyvinvointi ja viihtyminen omassa kehossa.

Tällä hetkellä voisin siis sanoa, että totaalikieltäytyminen kaikesta epäterveellisestä on mulle taakse jäänyttä aikaa. Nykyään ei tule enää leivottua terveellisempiä juttuja kuten ennen, mutta ehkä sekin innostus nostaa taas päätään jossain vaiheessa. Nyt huomaan kuinka tietynlainen rentous ruokavaliossa on johtanut siihen, että koska mikään ei ole kiellettyä, ei tule sellaista fiilistä että niitä herkkujakaan pitäisi ahmia henkensä edestä, koska kohta ei enää saa. :D

Mun ruokailut ovat olleet hyvin peruskauraa, jonka vuoksi reseptien ja ruokahommien jakaminenkin on jäänyt vähemmälle täällä blogissa. Jos teillä on jotain toiveita asian tiimoilta niin voisin aktivoitua hieman ja nostaa tätä aihepiiriäkin takaisin elävien kirjoihin?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


One Response to “RUOKAFILOSOFIANI NYKYÄÄN”

  1. Avatar Ira sanoo:

    Moi! Ihana kuulla, että noin rennolla tavalla voi syödä ja pysyä mahtavassa kunnossa. Kuulisin mielelläni vinkkejä tosi helpoista ja puhtaista kasvispainitteisista arkiruuista :)

Kommentoi