KUUKAUSI ILMAN SALITREENIÄ – MITÄ TAPAHTUI?

Moikka! Täällä ollaan juuri saatu päivä pikkuhiljaa pakettiin ja ehdin vasta nyt istahtaa koneen äärelle. Kiirettä on siis pitänyt taas viime aikoina, mutta ihan hyvä niin. Tykkään kun on tekemistä!

Kuukausi taaksepäin meillä vaihtui ryhmäliikunta-aikataulu ja mulla lisääntyi tunnit taas vaihteeksi. Uusien tuntien ansiosta mulla oli aika paljon tekemistä, kun täytyi suunnitella uusia ohjelmia tunneille. Päätin pitää viikon tauon salitreeneistä ja kuinkas kävikään… Taukoa on nyt jatkunut jo kuukauden verran ja oon tehnyt ainoastaan aerobisiä treenejä ryhmäliikunnan muodossa. Muutama juoksulenkki on tullut myöskin tehtyä, koska tää syksy on vaan niin ihanaa aikaa ulkoilulle. Päivittäin tulee myös tehtyä pidempiä kävelylenkkejä koiran kanssa tai itsekseen!

Voimatreenit ovat siis olleet pannassa ja kai tätä voisi kutsua tavallaan kevennyskaudeksi sen osalta. Tykkään treenata paljon ja monipuolisesti, mutta oon myös sellainen että jos joku homma ei nappaa niin en halua väkisin sitä suorittaa. Mulle tulikin kesän lopussa sellainen fiilis, että aina salille lähtiessä oli vähän sellainen plaah, no mennään nyt – fiilis. Voisi ehkä kuvitella että kuukaudessa ehtisi tapahtua paljonkin takapakkia, mutta en kyllä oikeastaan huomaa mitään muutosta missään. :D

Tästä herääkin kysymys, että kuinka kannattaa sielä salilla on painaa menemään kun aerobisen määrä on näin suuri. No tätä on tullut pohdittua ennenkin ja oon kyllä saanut tuloksia (lihaskasvua, voimaa) aikaiseksi kun oon optimoinut kaiken lähes täydellisesti. Välillä on tullut treenattua myös salin puolellakin ihan muuten vaan, ettei mulla aina ole jotkut tavoite lasit päässä treenaamisen suhteen!

Tällä hetkellä on hommat mennyt siis pitkälti aerobisen puolella, eli kun ryhmäliikunnasta on kyse niin treenialue on lähes aina melko kovatehoista interval harjoittelua. Ollaan höpisty paljon kolleegojen kanssa myös siitä, että nykyään nuo Les Mills – tunnitkin ovat melkoisia urheilusuorituksia, eikä enää voi puhua mistään jumppailusta! :D Itse ohjaan vielä suhteellisen kovia lajeja: Bodyattackia, Bodysteppiä sekä Sprinttiä. Etenkin tuo attack on osittain sen verran hurjaa menoa, että konkarinkin kroppa huutaa hoosiannaa. :D Eli suhteellisen tiukkaa treeniä on ollut, kun näitä on tykitellyt menemään.

Omatkin tunnit ovat samaa kategoriaa, tosin siellä pystyy vielä säädellä itse rakennetta sen verran, että tykkään panostaa huolelliseen lämmittelyyn ennen kuin meiningit kovenee. Spinning on mulle sellainen, joka vie kyllä aina kaikki mehut kropasta. Siitä puheen ollen, tulevana perjantaina on luvassa kahden tunnin Spinning – maraton tuola Ladies Clubilla kl. 16:30-18:30, tästä tulee niin siisti juttu, että kannattaa ehdottomasti tulla messiin jos vaan pääsee! Myös sellaiset jotka eivät ole jäseniä, saavat osallistua 5 €:n kertamaksulla! Kelatkaa kuinka siisti fiilis on perjantai-iltana kun tuosta on selvinnyt ja viikonloppu edessä. Ite ajattelin saunoa päälle ja tehdä jotain herkkusafkaa! :D Toki mulla on myös lauantai aamulla uusi spinni, mutta eiköhän se mee samaan konkurssiin!

Viimeisen kuukauden aikana on ollut jotenkin todella hyvä fiilis juuri ohjaamisen suhteen ja oon saanut ihan uuden draivin päälle. Mulla on ollut paljon inspiraatiota suunnitella tunteja ja panostaa niiden sisältöön. Kai tääkin menee hieman kausissa, että välillä huvittaa nostaa rautaa ja välillä nostaa jalkaa! Kaiken liikkumisen tärkein asia on kuitenkin, että siitä nauttii. Mä en koskaan suosittelisi että tehtäis jotain väkisin, vaan edelleenkin kannustan etsimään liikuntamuodon josta nauttii tai josta edes tykkää!

Pitkästä aikaa tällainen höpöttelypostaus, mutta tässä siis lyhykäisesti mitä mun treenielämään kuuluu. Jumppia tulee vedettyä sellainen 12-14 kpl viikkoon ja se on ollut aika soppeli määrä. Toki nyt kun omat treenit ovat tauolla niin enemmänkin ehtisi! :D

Mites teillä, millaiset treenit nappaa tällä hetkellä kaikkien eniten?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


2 Responses to “KUUKAUSI ILMAN SALITREENIÄ – MITÄ TAPAHTUI?”

  1. Avatar Piya sanoo:

    Onneksi jollakin muullakin on motivaatio ongelmia salille menon kanssa xD Uusin salikortin kuukausi sitten ja kerran on tullut käytyä! Saan vaan niin paljon paremman fiiliksen aerobisista treeneistä. Ehkä luovutan salin kanssa ja käyn ryhmäliikunnassa, jossa tulisi lihaskuntoa ylläpidettyä. Les Mills Attack, Body Pump tai Hiit vois olla aika hyviä.. Jospa innostuisin niistä kun futiskausi alkaa loppua. Olen miettinyt että sulta voisin -5kg ruokavalion ottaa motivaatiota lisää tuomaan :) Jos tavoitepaino on 50kg, sopiiko ruokavalio semmoisenaan?

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

      No ei varmasti olla ainoita ja hei, tärkeämpää on just se että saa paremman fiiliksen liikunnasta!! Noilla ryhmäliikunnoillakin saa kyllä monipuolista treeniä, joten nou hätä. :) Kyllä tuo ruokavalio menee varmasti sullekin, voit aina laittaa mulle viestiä jos tuntuu että travitsee hioo kcal määrää alaspäin, mutta tätä on noudattanut muutkin samalla tavoitteella olevat, eikä ole tarvinnut muokata edes! :)

Kommentoi