MITÄ JOS PEILIKUVA VALEHTELEE?

Älä usko vaakaa, vaan sitä mitä peilistä näet. Mitä jos se peili ei kerrokkaan totuutta, vaan oma mieli huijaa ja pelikuvaa katsotaankin paljon kriittisemmin kuin olisi tarve? Syömishäiriöissä on yleistä juuri se, että minäkuva on vääristynyt ja etenkin oma keho hahmotetaan ja nähdään suurempana kuin todellisuudessa, mutta tällaisia virhekuvia saattaa esiintyä myös muillakin ihmisillä. Vääristymä saattaa olla myös toiseen suuntaan, eli mieli ei hyväksy että nyt sitä onkin lihottu monia kymmeniä kiloja, vaan esimerkiksi valokuvan näkeminen saattaa vasta herättää todellisuuteen. Mieli on siinä mielessä aika ihmeellinen juttu, että se ei välttämättä ole totta, millaisia ajatuksia itselleen kertoo!

Tiedät ehkä sen fiiliksen, kun katsot vanhoja kuvia ja pystyt katsomaan itseäsi paljon realistisemmin kuin kuvan ottohetkellä? Saatat ottaa sata selfietä ja kaikki näyttävät aivan kamalilta, mutta kun selaat kuvia kuukauden kuluttua, eivät ne enää olekkaan niin pahoja. Uskon, että nykyään on jopa aika yleistä että itseä katsotaan niin kriittisten lasien läpi, että se aiheuttaa turhaa stressia ja ahdistusta.

Aihe on pyörinyt mielessäni jo pitkään, sillä törmäsin yhtenä päivänä vanhaan valokuvaani (ylhäällä) ja jopa kauhistuin kuinka hoikalta näytän siinä. Hauskaa tässä on se, että muistan todella hyvin tuon kuvan ottohetken ja sen hetkisen ajatusmaailmani. Tiedostin, että olen toki hyvässä kunnossa ja en millään tavoin lihava, mutta silti muistan miettineeni esimerkiksi..

”Miksi kehoni ei näytä siltä kuin se näillä elämäntavoilla / treenimäärillä tulisi näyttää?”

”Olen toki rasvaton ja hyvässä kunnossa, mutta koin olevani isokokoinen.”

”Miksi XS kokoiset vaatteet ovat jopa löysiä, vaikka olen näinkin isokokoinen?”  (:D:D)

”En ymmärrä ihmisiä, jotka ”valittavat” ulkomuodostani, koska olen kuitenkin aivan normaalin näköinen ja kokoinen.”

En koe, että olisin kärsinyt pakkomielteistä liikuntaa kohtaan (sen enempää kuin nytkään, hehe) tai että olisin laihduttanut tarkoituksella, mutta tietysti kun syö vain terveellisesti ja liikkuu todella paljon, myös kroppa näyttää siltä. Se ei oikeastaan ole tässä pääasia missä kunnossa olin, vaan se, että oma pää näkee todellisuuden ihan eri tavalla. En usko että noilla rasvoilla voisi olla kovin isokokoinen tai miksi edes koin olevani huonommassa kunnossa kuin noilla elämäntavoilla olisi pitänyt olla? Näin jälkiviisana voin todeta, että näytin juuri siltä kuin kuului.

Ei ole siis tuulesta temmattua, että omilla ajatuksilla voi vaikuttaa omaan olotilaan ja fiilikseen. Joskus on oikeasti ihan hyvä yrittää katsoa itseään lempeästi, ilman arvostelua. Se voi olla että se peili huijaa, jos aina keskittyy vain siihen mikä on huonosti tai voisi olla paremmin. Mulla on itselläni aina ollut jotenkin sellainen jännä ajatusmalli, että muistelen menneisyyttä paljon positiivisemmassa valossa kuin ehkä olisi edes tarve. Koen, että asiat olisivat olleet paremmin aiemmin ja olisin vaikka ollut paremmassa kunnossa tai jotain muuta vastaavaa. En tiedä mistä tällainen johtuu, mutta oon alkanut tekemään tietoista ajatustyötä tässä asiassa. Positiivinen ajattelu maksimiin ja turhien epäkohtien pohtiminen minimiin! :)

Myös ne valokuvat voivat huijata, sillä pointti on siinä miten niitä katsoo. Olen huomannut, että monilla ihmisillä on jokin tietty kohta mihin he keskittyvät heti kun näkevät kuvan itsestään. Katsot vaikka aina sitä vatsaa tai reisiä kun oikeasti se mitä muut näkevät on ihana hymy ja timmit käsivarret. Meissä on kaikissa virheitä, tai en sanoisi ehkä virheiksi vaan persoonallisia juttuja, jotka tekevät meistä uniikkeja. Niitä ei aina tarvitse piilottaa tai yrittää muuttaa, sillä se olisi hyvin tylsää jos kaikki olisivat täysin samasta puusta veistettyjä!

Sitten ihan toiseen aiheeseen, sillä julkaisin eilen aivan uuden treeniohjelman, jollaista ei ole mun tarjonnassa vielä ollutkaan! Kyseessä on siis puhtaasti voiman sekä lihasmassan kasvatukseen suunniteltu ohjelma, joka ollaan kyhätty kasaan mun miehen Villen kanssa, jolla on jo vuosien kokemus juuri tällaisesta treenistä ja vielä erittäin hyvin tuloksin. Jos siis haluat kehittää lihasta ja tulla vahvaksi, silloin tässä olisi ohjelma sulle. Itse saan huikeet kiksit juuri siitä kun pystyy nostaa isoja rautamääriä ja olla vahva! :D Ohjelma sopii sekä naisille että miehille ja tässä tarkempi selostus:

POWER 1.o

Onko tavoitteesi saada lisää voimaa sekä lihasta? Olit nainen tai mies, silloin POWER 1.0 on juuri sinulle! Tällä treeniohjelmalla parannat voimatasojasi ja hankit lihasta juuri oikeisiin paikkoihin. Ohjelma keskittyy pääosin penkkipunnerruksen, maastavedon sekä kyykyn voimatasojen kehittämiseen unohtamatta ns. bodaustreeniä, jonka avulla saat mm. pyöreyttä olkapäihin ja pakaroihin.

Sopii miehille sekä naisille, jotka haluavat uutta nostetta salitreenihin, ehkä muun liikunnan ohella tai vaihtoehtoisesti keskittyä puhtaasti voiman hankintaan esim. ryhmäliikuntatuntien tilalla. Treenien syklitys menee niin, että treenataan kaksi päivää ja levätään aina perään yksi. Ohjelmassa on siis mahdollista treenata 5 x viikossa, jolloin jako ehtii alkaa aina alusta. Halutessaan voi pitää myös ylimääräisiä lepopäiviä, etenkin silloin jos pääpiste on voiman kehittämisessä!

Ohjelman pääset ostamaan täältä!

Kommentoi