ANNA AAMUTREENILLE MAHDOLLISUUS

Oon tässä viime aikoina syttynyt ihan kunnolla aamutreeneihin ja vaikka oon jo vuosia treenannut kahdesti päivässä, on mun treenit kuitenkin painottuneet aina enemmän iltaan. Viimeiset kuusi viikkoa olen tehnyt jopa viisi salitreeniä viikkoon, joten aikatauluja on täytynyt miettiä uusiksi. Jos oon vetänyt useamman jumpan alle, en koe että olisi enää järkevää lähteä rehkimään salille ja jopa se järjestely, että ohjaan jumpaan aamulla/päivällä ja teen salin illalla on johtanut siihen, ettei salitreeniin saa enää samoja tehoja. Oon siis pyrkinyt tekemään salitreenit aina päivän ensimmäisenä harjoituksena, sillä jumpat/aerobiset menee aina, oli sitten vähän väsy ja vähemmän energiaa.

Oon myös fiilistellyt aamutreenaamista siksi, että siitä tulee ihan älyttömän hyvä fiilis. Koko loppupäivän on paljon aikaansaavampi meininki ja itse saan siitä myös energiaa. Monesti ennen treeniä saattaa olla nuutunut ja väsynyt olo, mutta kun vaan lähtee liikkeelle niin väsy karisee sen sileän tien!

Miksi?

Aamulla energiatasot ovat paremmassa kunnossa, kuin vaikka pitkän työpäivän jälkeen ja treenistä saa enemmän irti. Yöunien jälkeen kroppa on palautunut ja vastaanottavaisemmassa tilassa, joka tällöin johtaa siis myös parempiin tuloksiin.

Treeni antaa energiaa koko loppupäivälle ja nostaa mielialaa heti päivän alusta saakka, joka tarkoittaa suomeksi, että päivästä tulee parempi.

Kun treeni on hoidettu alta heti aamusta, jopa ennen työ- tai koulupäivää, jää iltaan enemmän aikaa tehdä muita asioita tai vaikka vain rauhoittua iltaa kohden, jolloin unensaanti on helpompaa kuin kovan treenin tai muuten vaan hektisen päivän jälkeen. 

Aamulla treenatessa aineenvaihdunta lähtee tehokkaasti käyntiin ja luultavasti treenin jälkeen on helpompi tehdä parempia ruokavalintoja myös loppu päivän ajan, sillä monilla liikunta ja ruokavalio kulkee käsikädessä.

Miten:

Valmista illalla asiat valmiiksi, jolloin aikaisin lähteminen on helppoa. Lataa kahvinkeitin valmiiksi, pakkaa treenilaukku ja laita urheiluvermeet valmiiksi odottamaan päälle pukemista.

Aamutreenin voi vetää kahvin voimalla, mutta jos olet tyyppiä joka kaipaa energiaa heti aamusta, smoothiet ovat loisto brekkari silloin kun pitää pystyä liikkua nopeasti syömisen jälkeen. Smoothieen on helppo sekoittaa nopeasti imeytyvät hiilarit ja protskut esimerkiksi heran, banaanin/marjojen muodossa. Täyttävämmän setin saa lisäämällä kaurahiutaleita, avocadoa tai rahkaa.

Jos treenaa tyhjällä vatsalla, melkein mikään ei maistu niin hyvältä kuin aamutreenin ja suihkun jälkeen nautittu kaurapuuro lempparihöysteillä. Joskus motivoin itseäni suunnittelemalla täydellisen aamupuuron ja sen voimalla jaksan lähteä, jos muuten on vaikeeta. :D

Jos päätät lähteä treenaamaan aamusta, on herätessä enää turha alkaa pohtia lähteäkkö vai eikö lähteä, vaan nousta ylös, pukea päälle ja murehtia sitten myöhemmin. Oman kokemukseni mukaan 99,9% kerroista kun vaan lähtee, niin miettii jälkeenpäin, että luojan kiitos lähdin! Tuo kannattaa pitää mielessä.

Aamutreenin tai treenin ylipäätään ei tarvitse olla pitkä. 30 minuutin aamujuoksu, spinning tai salitreeni voi riittää aivan hyvin, eikä joka päivä tarvitse tempoa tunteja urheilua. Laatu korvaa määrän. Joskus jos itselläni on motivaatio ongelmia lähtemisen kanssa, saatan sopia itseni kanssa että menen ja teen vain lyhyen treenin, ja jos edelleen muutaman liikkeen jälkeen takkuaa, saan lähteä kotiin. Ja saatatte arvata montako kertaa sitä on tarvinnut lähteä kesken kaiken pois. 

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


3 Responses to “ANNA AAMUTREENILLE MAHDOLLISUUS”

 1. Hanna sanoo:

  Aamuvirkku ilmoittautuu :D! Joka aamu ennen viittä on jo lyhyt kävely ja kaurapuuro (höysteillä, ofc) masussa, ja siitä sitten puoli kasin maissa hilpasen salille. Itellä kulkee ehdottomasti parhaiten aamulla, ja jos jostain kumman syystä päädynkin reenille vasta iltapäivällä, mulla ei pysy keskittymiskyky samanlaisena. Ja kuten sanottu, jumpat ja ohjaukset kulkee illalla ihan normisti, oli väsy tai ei, joten niitä sitten vetelen aina neljän jälkeen. Toimii mulla!

  Useat sitten ihmettelee mun ruokarytmiä, kun ’lounas’ (tarvitseeko ne ateriat nimetä?) menee jo ennen kymmentä. Mutta mikäs siinä, ei se kroppa kelloa tunne, ja pyrin syömään sen 5t kertaa päivässä tasasisin väliajoin :) . Menen myös huomattavasti aikaisemmin nukkumaan kuin muut, joten ’iltapalakin’ uppoaa jo hyvissä ajoin ;) .

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ohhoh, sä oot kyllä todellinen aamuvirkku!! Mun aamu tarkoittaa sellaista aikaisintaan 6:30 nousemista ja useimmiten vielä myöhemminkin, heh! :D Ja ihan saman oon huomannut, että illalla salitreeneistä ei saa samalla tavalla irti, etenkään jos on noita jumppia alla. Mä oon jo kauan sitten unohtanut nimikkeet ruuille ja syön vaan aterioita kulloisenkin päivän rytmin mukaan. :D

 2. Sara sanoo:

  Moikka!

  Minäkin liputan aamutreenien puolesta, jos vaan töiden puolesta se onnistuu. Pohdin tuota kahvin voimalla salitreenaamista. Mitä mieltä olet lihaskuntoharjoittelusta ilman aamupalaa? Itse olen ajatellut, että lenkit menee hyvin ilman, mutta lihastreenissä tulisi pohjalla aina olla jotain, ettei lihas kuluta treenatessa itseään.

  Olisi kiva kuulla mietteitäsi asiasta :)

  Aurinkoista kesää!

Kommentoi