ENNEN/JÄLKEEN KUVISTA

Blogeissa ja somessa vallitsee buumi, jossa jaetaan paljon ennen/jälkeen kuvia ja muutoksia. Itse motivoidun hirveästi tällaisista ja musta on kiva, että nykyään kuvat eivät ole pelkästään sitä, että on laihdutettu, vaan jengi on oikeasti tehnyt työtä kehon muutoksen eteen. Kuntosalilla on painettu isoilla painoilla ja saatu muotoa kroppaan! Yhä useampi on oikeasti huomannut, että painolla ei ole sen suurempaa merkitystä ulkonäköön. Enemmän on merkitystä sillä mistä se paino koostuu. Itse käyn nykyään enää hyvin harvoin puntarilla, sillä oon aikaisemmin stressaillut siitä sen verran paljon, että en halua aiheuttaa itselleni turhaan paskaa fiilistä, jos se luku olisikin tullut muutaman numeron ylöspäin. Nykyään haen enemmänkin sellaista hyvää oloa ja fiilistä.

Kuvassa vasemmalla vuosi 2014 kun aloitin säännöllisen saliharjoittelun ja ohjasin päälle paaaaljon jumppia. Voimatasot olivat hyvät, mutta lihasmassaa mulla ei ihan hirveästi ollut, koska priorisoin enemmän matalaa rasvaprosenttia ja lihaserottuvuutta. Tuolloin jaksoin vetää hullun paljon leukoja ja yleinen kestävyyskunto sekä lihaskestävyys oli hyvällä mallilla.

Oikealla vuosi 2018 (ja eri asento ;) ) jolloin edelleen käyn salilla suhteellisen säännöllisesti, mulla on ollut kausia kun en ole tehnyt muuta kuin ohjauksia, mutta aika ahkerasti oon kyllä jaksanut nostella painoja näiden neljän vuoden aikana. Kehitys voisi olla huomattavasti suurempi, mikäli en tekisi niin paljon aerobista, mutta suuret lihakset ei ole koskaan ollut mun päätavoite! Kyllä mulla nykyään on enemmän lihasmassaa kuin neljä vuotta sitten ja voimatasotkin hieman eri levelillä. Edelleen ohjaan jumppia, mutta määrällisesti vähemmän kuin ennen. Treenimäärät ovat siis tippuneet suunnilleen viidellä tunnilla per vko alaspäin. Enää en priorisoi matalaa rasvaprosenttia samalla tavalla ja se näkyy tietysti myös ulkonäössä. En väitä etteikö olisi kivaa olla yhtä rapsakassa kunnossa, mutta yksinkertaisesti se ei ole mulle niin tärkeää enää, että jaksaisin tehdä vaadittavan duunin. :D

Tein tuossa taannoin pitkästä aikaa selkätreeniä meidän naisten salilla ja siellä muistui mieleen, millä painoilla treenasin kun aloitin. Tuolloin vetelin esimerkiksi ylätaljaa 35-40 kilolla kun nykyään sarjapainot on parhaimmillaan 70 kg:ssa. On siellä jotain tapahtunut. Koen, että mun kestävyyskunto on edelleen samalla mallilla, mutta esim. leuanvedot on kyllä heikommassa kunnossa, koska en ole tehnyt niitä pitkiin aikoihin (ja lisäksi painan varmaan enemmän kuin tuossa ylemmän kuvan vasemmalla :D).

Tässä toiseen suuntaan, eli ennen kesää ja sen jälkeen :D (oli niin siisti kesä että ei haittanut yhtään että palikat painui unholaan hetkeksi!)

Mä en kuitenkaan halua sanoa, että mikään noista kuvista olisi huonompi tai parempi kuva tai kunto. Se on ehkä surullista, että aina ajatellaan jotenkin, että ennen olin ihan paska ja nyt kaikki on hyvin kun aloin nostaa puntteja ja syödä hyvin. Kaikella on aikansa ja kehittyminen on aina siisti juttu, mutta siltikään aina ei tarvitse pyrkiä jotenkin parempaan tai yrittää olla erilainen kuin vuosi sitten. Joskus voi treenata ihan vaan koska se on kivaa, tai vetää kolme jumppaa putkeen, koska haluaa kokeilla jos se onnistuu. Elämää ei tarvitse optimoida jokaisella osa-alueella jatkuvasti! :)

Hyvää viikonloppua ystäväiset! :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook: TÄÄLLÄ.


6 Responses to “ENNEN/JÄLKEEN KUVISTA”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Hassua, kun kirjoituksestasi saa käsityksen, että olisit nyt jotenkin edes vähän tuhdimmassa kunnossa tai muuta. :D Sähän oot törkeen kovassa tikkarissa, ja näytät huomattavasti paremmalta (ja terveemmältä) kun ennen. Kasvot ovat terveen näköiset, lihasta huomattavasti enemmän ja vyötärö on kapea kun mikä. Mitäs niillä vatsapalikoilla välttämättä tekee, mutta ei ne sulla kyllä minkään kerroksen alla ainakaan ole :D .
  Kiva postaus, anyway!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No se ei kyllä ollut tarkoitus, että saisi sellaisen käsityksen :D Lähinnä tarkoitin että monella tavalla voi olla tyytyväinen, eikä muutos tai kehitys tarkoita sitä että pitäisi olla tyytymätön aikaisemmin! Pistetään loppuviikon piikkiin jos olin epäselkeä :D kiitos kommentista!

 2. Avatar s sanoo:

  Onko sulla millainen lihasmassan osuus kropassa? Oon nähnyt sut livenä, ja näytät pieneltä, vaikka voimaa on paljon.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tällä hetkellä mulla ei ole mitään hajua kehonkoostumuksesta. Viimeksi kun kävin InBody-mittauksessa viime keväänä oli rasvat muistaakseni 13 % Painoa oli tuolloin 62-63 kg :)

 3. Avatar ala sanoo:

  Mielettömästi olet saanut muotoa kropppaan. Jos on nyt rasvaprossat korkeammalla kuin vasemmanpuoleisessa kuvassa, se ei näy ainakaan vyötäröllä. Olisi mielenkiinoista lukea, mitä kaikkea noiden neljän vuoden väliin mahtuu. Miten on treenaaminen muuttunut, miten on dieetti muuttunut jne eli miten tuollaisen muutoksen voi neljässä vuodessa saada aikaan. Jotain toki tiedänkin: treenaamalla ja syömllä:) Respect!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos positiivisesta palautteesta! :) Kyllähän sitä on varmasti jotain muotoa saanut kroppaan ja tästä sainkin hyvän postausidean, joten kirjoittelen aiheesta vielä vähän laajemmin! :)

Kommentoi