5 ASIAA JOTKA ESTÄÄ SUN UNELMIA TOTEUTUMASTA

Pitäis sitä ja pitäis tätä. Haluaisit kaikenlaista, mutta tuntuu ettei mikään oikeen ota tulta alle ja kaikki unelmat kuolee ennen toteutumistaan. Samaan aikaan näet monen muun takovan rautaa ja onnistuvan toinen toistaan isommissa tavoitteissa. Missä oikeen mättää vai onko sulla vaan niin huono itsekuri ettei asiat tapahdu?

Sanoisin, että meillä kaikilla on suunnilleen samat lähtökohdat toteuttaa omia unelmia. Tiedostan toki sen, että elämä ei ole tasa-arvoista ja toisilla vain on helpompaa kuin toisilla, mutta sen ei tulisi olla este tavoitella niitä suuriakin juttuja. Yksi tärkeimmistä asioista mitä oon itse oppinut tähänastisen elämäni aikana on positiviisuus. Positiivinen suhtautuminen elämään, asioihin ja muihin ihmisiin. Ei ole aina helppoa, tiedän. Fakta on kuitenkin se, että mieli alkaa uskoa omia ajatuksia ja jos päivittäin velloo negatiivisuudessa ja hokee mielessään ettei tästäkään tuu taas mitään, niin voit olla varma ettei tule. Positiivinen ajattelu ja suhtautuminen asioihin on todellinen voimavara menestymisessä. Itseensä täytyy uskoa ja luottaa siihen, että itse tietää lopulta, mikä on parasta just sulle! Muista inspiroituminen on hyvä asia, mutta jos lähtee elämään sillä metodilla että kopioi elämäntyylejä vähän sieltä ja huomenna tuolta ja yrittää aina löytää ratkaisua muista ihmisistä niin pieleen menee.

Ylianalysointi, liika miettiminen – Jokainen meistä sortuu tähän aina joskus, mutta tästä on hyvä päästää irti. Toki analysointi voi olla myös hyvästä, mutta useimmiten on parempi unohtaa liika pohtiminen ja vain tehdä asioita. Esimerkki: Pitäisi lähteä salille, mutta sitten mieli alkaa temppuilla ja miettii pitäiskö sittenkin vasta tunnin päästä, vai vasta huomenna? Pitäiskö mennä jumppaan vai salille? Onko edellisestä ruokailukerrasta liian pitkä, mitä jos energiat loppuu? Pitäis kyllä tehdä töitäkin, että onko tässä edes aikaa? Tällaisessa tilanteessa on parasta vain lopettaa ylianalysointi, pakata kamat, lähteä ja luottaa siihen että loppu menee omalla painollaan. Aloittamista ei muutenkaan kannata siirtää eteenpäin, sillä koskaa tuskin tulee sitä oikeeta hetkeä. Oikea aika aloittaa on nyt!

Muutoksen pelkääminen – Muutos on aina pelottavaa ja pelko sitä kohtaan onkin suurin este. Mukavuusalueen sisäpuolella on mukava kellua, mutta mikään ei tule muuttumaan, mikäli ei tee muutosta. Uudet upeat asiat on mahdollista kokea vasta kun on tarpeeksi rohkea kokeilemaan jotain uutta. Useimmiten sitä pelkää että uusi asia onkin huonompi kuin nykyinen ja siksi ei uskalleta kokeilla uutta. Joskus tarinan opetus voi olla kallis, mutta useimmiten jälkeenpäin on tyytyväinen että teki muutoksen!

Negatiivinen ajattelutyyli/ tekosyyt – Sivusinkin tätä jo, mutta tämä on erityisen tärkeä kohta! Positiivisella ajatustyylillä on todella suuri voima ja sitä kannattaa kokeilla viimeistään nyt. Positiivinen itsepuhelu on hyvä keino vaikuttaa omaan fiilikseen. Saattaa tuntua hullulta, mutta se toimii. Tiedätte sen fiiliksen kun treenaa epämukavuusalueella ja PT tai vaikka jumppaohjaaja saa sut jaksamaan enemmän kuin itse jaksaisit. Tätä samaa tsemppaamista voi harjoittaa myös itse hokemalla itselleen että kaikki menee hyvin ja sä hoidat tän! Tekosyitä sille miksi nyt ei olisi oikea hetki löytyy varmasti, ja kiire on niistä varmaan yleisin. Kiireen piikkiin on niin helppo laittaa vaikka mitä ja tottahan se on, että useimmilla meistä onkin jatkuva kiire. Asoiden priorisoimisella voi kuitenkin vaikuttaa tähän ja jos jotain haluaa, sille saa kyllä aikaa tehtyä. Jos sulle sanottaisiin että saat kuukauden kuluttua miljoonan jos makaat joka päivä tunnin sohvalla tekemättä mitään. Ihan varmasti onnistuisi eikö vaan? Kaiken saa toimimaan jos vaan tahtoo!

Menneisyydessä eläminen – Tämä on yksi mun heikkouksia, sillä mietin aika paljon menneisyyttä. Joskus sitä juuttuu asioihin mitä on tapahtunut aiemmin. Jos on vaikka epäonnistunut jossain tavoitteessa, on se jättänyt jäljet ja sitä ei välttämättä uskalla kokeilla uudelleen. Jos tätä asiaa miettii tarkemmin, niin kuinka moni mestari tai menestyjä on onnistunut ensimmäisellä yrittämällä? Menestymisen eteen on täytynyt kaatua seitsemän kertaa ja nousta kahdeksan. Menneisyydessä tapahtuneet asiat kannattaa jättää sinne ja suunnata mieli avoimesti tulevaan. Kaikki on mahdollista!

Muiden miellyttäminen / Mitä muut ajattelee – Yksi suurimpia esteitä omien tavoitteiden tiellä on miettiä liikaa mitä muut ihmiset ajattelee sun toiminnasta. Toki muita ihmisiä tulee ottaa huomioon, mutta jos se estää toteuttamasta omia unelmia niin silloin tästä tulisi päästää irti. Mulla on aina ollut vähän tätä ongelmaa, varsinkin tässä ammatissa, jossa on jatkuvasti suurennuslasin alla. Oon saanut kuulla kuinka mun pitäis olla sellainen ja tällainen, koska oon esimerkki muille (koska kirjoitan blogia :D) ja pahimmillaan tää johti siihen, että lopetin omien intohimojen seuraamisen, koska se oli monen muun mielestä väärin. Viikonloppuna sain jälleen lukea (tällä kertaa jodelista) kuinka oon sairas/anoriktinen ja ties mitä, kun mulla on ”taas alkanut joku kiristely”. Onhan edellisestä sentään jo vuosi. :D Aikaisemmin olisin saattanut ottaa itseeni, mutta nykyään riittää että itse tiedän kuka olen ja missä seison. Suosittelen muillekin! :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


One Response to “5 ASIAA JOTKA ESTÄÄ SUN UNELMIA TOTEUTUMASTA”

  1. Avatar Liiiiis sanoo:

    Ihana postaus, kiitos! Tämä täytyy tallentaa ja lukea aina kun meinaan kyseenalaista päätöstäni yrittää jälleen yhtä asiaa, jota olen yrittänyt jo monta kertaa – mutta puolivaloilla. Nyt täysillä!

Kommentoi