INSTAGRAMIN TREENIVIDEOT – TEKEEKÖ NIITÄ JOKU?

Nykyään vallitsee ilmiö, että mitä kummallisempi treeni tai liike, sen enemmän huomiota se saa. Itsekin seuraan IG:ssä erilaisia tilejä, joiden tarkoitus on ilmeisesti jakaa inspiraatiota treeniin, mutta välillä tuntuu, että homma on lähtenyt keulimaan ihan kunnolla. Eilen katsoin, kun tyyppi teki vatsalihaksia olohuoneessa seisten. Katosta roikkui kuminauha (?) ja liike oli jonkin näköinen kummarrus eteenpäin. On toki siistiä, että jaetaan ideoita kotitreeneihin, mutta mitä tota..Kuinka moni oikeesti voi sanoa, että jaksaisi ripustella olkkarin kattoon kuminauhoja ja sitten vielä tekisi niillä jotain? :D

Toinen ilmiö on nämä paritreenit, jotka kyllä kieltämättä näyttää ihan hauskoilta, mutta käytännössä? Onko siellä joku pariskunta joka punnertelee päällekkäin kotosalla illasta toiseen? Ja meinaan siis ihan oikeilla punneruksilla. Mun mielestä nuo erilaiset yhteiskyykyt ja dipit voi näyttää suht. tehokkailta, mutta tuntuvat lähinnä vaivalloisilta, koska tuntumaa ei löydy ja tasapaino meinaa vaan pettää! :D

Tästä päästäänkin (peppu)treeniliikkeiden ihmeelliseen maailmaan! IG:tä selaillessa löydät tuhat ja yksi erilaista liikettä pakaroille. Kyseessä on kuitenkin vain lihasryhmä, joka koostuu kolmesta suhteellisen helposti aktivoitavasta lihaksesta, joten miksi niin vaikeesti?! Onko se jotenkin siistimpää roikkua pää alaspäin taljasta ja tehdä loitonnusta yhdellä jalalla, kun samat lihakset aktivoituu loitonnuslaitteessa mukavasti istuen. :D

Oon itsekin joskus mennyt lankaan ja päättänyt kokeilla jotain hyvältä näyttävää liikettä, mennyt salille ja todennut että (a liikkeen virittämiseen menee jo itsessään niin paljon aikaa, että olisin ehtinyt kyykätä tangolla neljä tehokasta sarjaa siinä ajassa kun pääsen rimpuilemaan liikkeen pariin. b) kun viritys on valmis, tuntuu koko liikerata aivan pöljältä ja vaivalloiselta ja alkaa vain ärsyttää, että meni aikaa ja tehoja koko touhuun! :D

Joskus perusliikkeitä on kiva höystää pienellä hifistelyllä vaihtelun vuoksi ja on toki olemassa myös erikoisempia liikkeitä, jolla saa hyvän tuntuman kohdelihakseen, mutta usein se perus on paras tässäkin asiassa. Jostain syystä tässä ravinto/treeniskenessä on vaihe, että mitä ihmeellisimmät keinot keräävät hurjasti huomiota. Kysymys kuuluu, miksi tehdä helpoista asioista mahdollisimman monimutkaisia ihan vaan väkisin? Onko se silloin jollain tavoin jännittävämpää?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


4 Responses to “INSTAGRAMIN TREENIVIDEOT – TEKEEKÖ NIITÄ JOKU?”

 1. Avatar sipu sanoo:

  Haha, samaistun ;D itekin muutamasti kokeillu ja harmittanut vaan kun aika mennyt hukkaan!

 2. Avatar Myy sanoo:

  Kuulostaa aivan Linn Löwesin ig-tililtä :D

 3. Avatar Nicole sanoo:

  Hahah, hyvä teksti, vaikka itse kuulunkin tähän treenivideoita tuottavien IG-käyttäjien kategoriaan sekä ko. tilien seuraajiin. Ymmärrän yskän kuitenkin hyvin ja välillä täälläkin osa liikkeistä menee täysin yli hilseen… Mielestäni avaintekijä näissä temppuiluissa onkin ennen kaikkea hauskuus. Olin käynyt salilla kyykkäämässä, mavettamassa ja penkkaamassa aktiivisesti nelisen vuotta ennen tätä ”buumia” ja pitää sanoa, että vaihtelun myötä treenaamiseen on löytynyt ihan erilainen vaihde.

  En toki väitä, että nuo kolme liikettä olisivat salin hilavitkuttimien sijasta ainoat vaihtoehdot, mutta pointtina: perusliikkeet saattavat käydä auttamattoman tylsiksi, etenkin kun tässä vaiheessa kehityskaarta tulosten aikaansaaminen on niin älyttömän hidasta. Toki kaikki riippuu täysin niistä omista tavoitteista! Itselläni pääfokus on tällä hetkellä nimenomaan toiminnallisuus, kehon hallitseminen ja uusien ”temppujen” oppiminen. Jos jossain vaiheessa innostun vaikka kehonrakennuksesta tai voimailusta (mistäs sitä tietää :D), niin silloin energiaa ei varmasti kannattaisikaan kuluttaa nykyisiin treenivariaatioihin.

  Toisaalta, välillä myös kyseenalaistan sitä, että onko näitä treeniliikkeitä edes tarkoitus jakaa siinä mielessä, että niistä otetaan mallia? Esim. juurikin paritreenit: mielestäni niitä on hauska katsoa, vaikkeivät ne olisikaan käytännöllisiä. Erilaiset variaatiot perinteisistä treeniliikkeistä ovat luovuutta parhaimmillaan ja minusta on aivan mahtavaa, että niin moni on löytänyt itselleen näinkin hyödyllisen tavan toteuttaa itseään. :)

Kommentoi