MITÄ TREENAAN JA MITEN PALJON?

Blogissa on viime aikoina keskitytty hieman syvällisempään settiin ja treeniaiheiset jutut ovat jääneet vähemmälle. Treeni ja kaikki siihen liittyvä on edelleen mulle tosi tärkeää ja iso osa arkea, ja edelleen niiden parissa tulee puurrettua useia tunteja harva se päivä! Mutta mitä ja miten paljon treenaan tällä hetkellä?

Ohjaukset ryhmäliikunnan parissa rullaavat joka viikko samaan malliin, tosin nykyään ohjaan määrällisesti vähemmän kuin aiemmin. Silti tulee jumppailtua edelleen noin 5 päivänä viikossa aina 1-2 tuntia kerrallaan. Aerobista, tarkemmin otettuna intervalltreeniä tulee siis tehtyä sopivasti, ehkä jopa enemmän kuin tarvitsisi. Spinning-tunnit, bodyattack, bodystep, sprint ja omat jumpat pitävät huolen että hapenottokyky pysyy huipussaan ja kulutuskin melko korkealla, ainakin siihen normaaliin verrattuna! Täytyy sanoa (jälleen kerran) että saan parhaat kiksit noista kovasykkeisistä jumpista ja tällä hetkellä oma spinning-tunti on sen verran kovaa menoa, että sen jälkeen on niin kaput olo ettei toista. Ihan parasta! :D

Kuten yllä olevassa kuvassa näkyy, niin salillakin on tullut vietettyä aikaa viime aikoina. Pidin syksyllä hieman taukoa voimatreeneistä, silloin koin, että en palautunut riittävän hyvin kaikesta puurtamisesta. Nyt taas painojen nostelu maistuu ja treenit ovat kulkeneet hyvin, kroppa on tuntunut paremmalta ja palautunut riittävästi.

Huomasin, että vähentynyt treenimäärä laski ruokahalua, joka johti siihen että välillä ruokailuvälit venyivät liian pitkiksi ja ateroita saattoi jäädä väliin, mikä taas johti siihen että olo oli yleisesti ottaen väsähtäneempi, eikä oikeen huvittanut mikään. Nyt olen tsempannut asian kanssa ja tein itselleni suunnitelman, eli joustavan ruokavalion, jota noudatan. Näin on helpompi pitää kiinni siitä että tulee syötyä säännöllisesti ja tasaisemmin. Täytyy jälleen kerran todeta, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja täytyy jälleen kerran todeta, että ruokavaliolla on todella suuri vaikutus mielialaan ja yleiseen olotilaan!

Oon aina kokenut, että salitreenit tukee todella hyvin mun ammattia ja vaikka jumppaan paljon, tuntuu siltä että kroppa kaipaa myös voimatreenejä vastapainoksi. Salilla treenit ovat hyvin erilaisia, sillä jumppasalissa tulee sykittyä niin että hiki lentää seiniä pitkin ja sykkeet on ihan tapissa, mutta voimatreeneissä meininki on hieman erilaista. Toki salitreeneissäkin hikoillaan, mutta keskityn enemmän tuntumaan ja siihen että teen liikkeet kunnolla. Laatu korvaa määrän! Oon nyt tehnyt kolme voimatreeniä viikkoon ja tämä määrä on tuntunut aika hyvältä. Nyt pitää vaan malttaa mieli ja pitää näistä määristä kiinni, vaikka mieli tekisi tehdä enemmänkin. Meikäläinen tunnetusti saattaa innostua vähän liikaa ja sitten mennään helposti siihen toiseen ääripäähän taas. :D

Oon kokeillut hieman erilaisia jakoja, mutta nyt jako 1.jalat (pakarapainotteinen, 2. selkä+hauis, 3.rinta+olka+ojentaja on toiminut hyvin. Oon aikaisemminkin tykännyt jakaa vetävät ja työntävät liikkeet omiin treeneihinsä. Rintatreeni on noussut melkein lemppariksi ja etenkin penkkipunnerus on ollut kivaa viime aiokoina, koska oon saanut uuden vaihteen päälle sen parissa. Taisinkin mainita, että nostin penkistä oman ennätyksen 70 kg ja uskon että enemmänkin nousee pian, kun treenikierto on nyt säännöllisempää taas!

Oon työstänyt viime aikoina ihan uudenlaista juttua, joka liittyy valmennuspuoleen ja senkin osalta oon tehnyt hieman testailuja itsekseen niin ruokavalion kuin treenienkin osalta! En malta oottaa että pääsen kertomaan hommasta myös täällä!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


One Response to “MITÄ TREENAAN JA MITEN PALJON?”

  1. Avatar Juulia sanoo:

    Voitko kertoo siitä suunnittelemastas joustavasta ruokavalio pläänistä lisää vaikka jossain postauksessa ellet oo jo? (:

Kommentoi