OMG – EILEN SAAVUTETTIIN JOTAIN SUURTA!

Huhheijaa, eilen oli sellainenkin legendaarinen päivä, että tämä blogi täytti kokonaiset 7-vuotta! En oikeen pysty sisäistämään itsekkään, että aikaa on kulunut noin paljon ja kaikki nuo vuodet oon jakanut omaa elämääni julkisesti täällä. Matkalle on mahtunut niin paljon kaikenlaista, että se on väkisinkin muokannut sitä millainen olen nykyään. Oon tietysti kasvanut ja muuttunut paljon viimeisten seitsemän vuoden aikana.

Tämähän on tietysti täysin luonnollista, mutta juuri tämä asia on aiheuttanut itselleni stressiä, sillä olen kokenut välillä paineita siitä millainen mun pitäisi olla ja millainen mun odotetaan olevan. Kuten vaikka parisuhteessa, tässäkin suhteessa on ollut erilaisia kriisejä, joista suurin on ollut kuluvan vuoden aikana. Nyt oon kuitenkin hyväksynyt asian ja ollut itselleni armollisempi. Kirjoitan hieman harvemmin, enkä mieti että mun pitäisi olla tuottamassa jatkuvasti materiaalia johonkin sosiaalisen median kanavaan.

Täytyy myöntää, että musta on tullut todella kriittinen siitä mistä aiheesta voin tänne raapustella. Kaipaan jopa niitä aikoja kun jokainen päähänpisto tuntui hyvältä idealta ja pää pursusi kirjoitettavia juttuja jatkuvasti. Ehkä sitä vaan tulee mietittyä ja analysoitua kaikkea liiaksi nykyään. Nyt oonkin päättänyt lopettaa tän liian pohdiskelun ja muuttaa ajatusmallin positiivisempaan suuntaan. :D Blogin suhteen mulla on uusia ideoita ja muitakin projekteja mielessä ja koen, että oon taas valmis jatkamaan sitä mitä osaan parhaiten, eli inspiroimaan muita treenin, sapuskojen ja hyvinvoinnin osilta!

Nyt mä pyydänkin teiltä apua! Toivoisin että ehdottaisitte komenttiboksiin erilaisia aiheita, joista lähden kirjoittamaan ja otankin joka viikko vähintään yhden aiheen käsittelyyn. Lisäksi palkitsen parhaan aiheen jollain kivalla hyvinvointiin liittyvällä yllärillä! :)

7-blogivuoden kunniaksi mun Instagramissa olisikin nyt superkiva arvonta, jossa voi voittaa huippulaatuiset Sudio Swedenin kuulokkeet. Voittaja saa itse valita joko Regent tai TRE maillin kuulokkeet käyttöön. Omistan itse molemmat ja niissä on todella hyvä äänentoisto ja johdottomuus tekee vaan kaikesta paljon helpompaa!

Regent

Regent

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


29 Responses to “OMG – EILEN SAAVUTETTIIN JOTAIN SUURTA!”

 1. Avatar Tuikku sanoo:

  Sivusit jossain kirjoituksessasi aihetta – olet huomannut että moni ryhmäliikunnanohjaaja treenaa kovaa, mutta kroppa on silti löysässä kunnossa. Arvelit tuolloin, että syy löytyisi liian vähäisestä energiansaannista? Tästä olisi mukava kuulla lisää konkreettisin esimerkein: mitä syödä ennen treeniä ja mitä jälkeen, mikä olisi ohjaajalle sopiva määrä energiaa treenipäivinä ja muina päivinä jne?

 2. Avatar -M sanoo:

  Hei Aino! Haluaisin kuulla miten liikunnallisuutesi on vaikuttanut kaverisuhteisiisi? Onko kaveripiiriisi valikoitunut vain urheilevia tyyppejä? Onko kukaan ystävä entinen-ystävä, koska ei ole ymmärtänyt elämäntapaasi? Oletko kohdannut kateelllisuutta tai ilkeitä kommentteja?
  Kiitti mahtavasta blogista! :)

 3. Avatar JJJ sanoo:

  Haluaisin kuulla lisää sun ylikunnosta/ylirasituksesta ja siitä toipumis prosessista. lisäksi siitä että ”pelkäätkö” sen uusiutuvan ja mielialasta sen aikana.
  Ja siitä miten toipua pitkästä loukkaantumisesta?

 4. Avatar Ninni sanoo:

  Moikka! Olisi kiva kuulla sun ajatuksia hyötyliikunnan merkityksestä! Miksi puhutaan että päivässä olisi hyvä liikkua ainakin se 10 000 askelta, mitä vaikutuksia sillä on ja mitä jos tämä tavoite jää toistuvasti sen alle! Kiitos :)

 5. Avatar ee sanoo:

  Moikka Aino!
  Koska olet aikamoinen reseptitaituri ja hyvän, puhtaan ruoan arvostaja niin olisi kiva jos puhuisit raakaruoasta. Ja nyt en puhu raakaherkuista vaan ennemminkin puhtaasti elävästä raakaravinnosta! :)
  Se on nousemassa koko ajan enemmän pinnalle, ihmisiä kiinnostaa aihe niin olisi kiva jos tutkailisit aihetta, ehkä kokeilisit joidenkin reseptien tiimoilta ja bloggaisit siitä tänne! Ery ry:tä, tai jotakin alan asiantuntijaa voisi haastatella vaikka tän tiimoilta! Jos tää aihe ei nappaa niin olisi kiva lukea haastatteluja tiettyjen hyvinvoinnin alojen ammattilaisilta: Joogamestareita, kuntosaliexperttejä, elämysmatkojen tarjoajia, ”terveys”kahviloiden kokkeja tms.

 6. Avatar Sleepless sanoo:

  Miksi rupesit bloggaamaan?

 7. Avatar Marita sanoo:

  Tässä muutama blogi-idea…
  Smoothie: sitä jumittuu itse muutamaan makuun ja alkaa tuntua tylsältä. Olis kiva saada uusia ideoita esim niin mikä voisi olls neste, eri makuyhdistelmiä ym.

  Juuri smoothiesta tai muusta vois olla lukijoille kisa jossa saisivat lähettää omia reseptejä ja sitte sä testaisit ja valitsisit&palkitsisit parhaat

  Olis ylikiva nähdä kuvia jos?? Joskus menee kokkailut pieleen tai otat huonoja kuvia. Ihan kevennykseksi…

  Kokkailuilta olis aivan huippu. Esim yläkoulun köksäluokka ja siellä ryhmissä tehtäis maistuvaa ja terveellistä ruokaa.

  Voi mulla olis kaikkia häröideoita myös… : ) : )

 8. Avatar Susa sanoo:

  Top 5 treenitrikoo juttu ois kiva!

 9. Avatar Ronja sanoo:

  Kun mainitsit, että olet muuttunt vuosien aikana niin olisi kiva sellanen postaus jossa kertoisit ajatusmaailmastasi ja sen muuttumisesta sekä muista elämäsi muutoksista vuosien aikana. Olet kyllä varmaankin joskus sellaisen postauksen lukenut tai ainakin jonkun sen tyylisen mutta olisi mielenkiintoista :D Onnea blogillesi 7-vuotispäivästä!

 10. Avatar Jenni sanoo:

  Mulla tuli jostain syystä tosi diippejä ja psykologisia aiheita mieleen. Mutta uskon, että sulta irtoaisi aika helposti syvempääkin pohdintaa sun tavallisimmin kirjotettujen aiheiden lisäksi. Tykkään muutenkin kuulla eri ihmisten näkemyksiä näistä tosi tärkeistä aiheista. :)

  1. Sun omat henkilökohtaiset mielipiteet ja avaimet vahvan psyykkisen mielen vahvistamiseen.

  2. Itsevarmuuden ja erilaisten suoritustapojen/tekniikoiden käyttäminen päivittäin saadakseen elämältä, parisuhteelta ja/tai työuralta sitä tai sen, mitä haluaa.

  3. Sun mielestä 5-10 yleisintä ”vääristynyttä” stereotypiaa elämästä/maailmasta/eri maista tai kulttuureista ja miten niitä voitaisiin vähentää tai muuttaa.

 11. Avatar Hannah-Tuulia sanoo:

  Haluaisin kuulla vinkkejä treenimotivaatioon. Jos on taukoa takana paljon niin liikkeelle lähtö on niin vaikeeta :/ millä siitä pääsee eteenpäin ja haettua uusiksi treenifiilistä?

  Mitä voisi löytää ajatuksen tasolle jos ei kehon muokkaaminen niinkään sytytä vaan haluaisi edistää omaa terveyttä mutta sehän ei taas motivoi niin paljoa treenaamaan kun on haastava saada näkyviä tuloksia. Tai juurikin vaikeampi saada konkreettisempia tuloksia kuin juurikin kehonmuokkauksessa. Terveydelliset seikat inspiroi harvemmin.

  Millä tavoin lisäät jaksamistasi? Mitkä edistävät hyvää unta? :)

  Vinkit oman lajin löytämiseen ja se millä uskaltaa lähteä kokeilemaan uutta jos kynnys tuntuu todella suurelta :)

 12. Avatar invisible sanoo:

  Olisi kiva, jos kirjoittaisit, miksi susta tuli juuri personal trainer ja onko sulla jotain muita ammatillisia haaveita. :)

 13. Avatar t sanoo:

  Mitä erilaisia makrojakaumia tai ihan ruokavalioita olet noudattanut 7 vuoden aikana ja miten ne ovat vaikuttaneet olotilaan, kehonkoostumukseen ja treenitehoihin?

 14. Avatar Enni sanoo:

  Tee 10 000 calorie Challenge ja kuvaa se videolle! Olis kiva nähdä pystytkö siihen :D

 15. Avatar r sanoo:

  Kiitos kivasta blogista :)

  Kaikki resepti- ja leivontaideat on tosi hyödyllisiä, koska itse laittaa aina samaa ruokaa.

  Treenimusa jutuista saa aina inspiraatiota omaan soittolistaan. Samoin treeniliikevideoista treenaamiseen, kun näkee vielä oikeat tekniikat!

  Kerro päivästä esim. Obelixin näkökulmasta :D

 16. Avatar Esba sanoo:

  Lähtiskö juttua semmosesta aiheesta, että miten sun mielestä olis helpointa kiristellä 1-2 kiloa viikon aikana pois, painoluokkalajien punnituksia ajatellen? Itellä tämmöseen tarvetta, ja oon siinä aina onnistunutkin, mutta huomaa aina punnituksen jälkeen seuraavana päivänä miten on kyllä energiat ihan nollassa ja se päivä meneekin luonnollisesti tankkaillessa (hiilaria). Kisapäivät menee ihan hyvin varmaan jännityksen ja adrenaliinin ansiosta, ettei nälkää huomaa. Mutta niin, ite oon siis tosi hoikka ja pienellä rasvaprosentilla varustettu, niin ne 1-2 kiloa on aika tiukassa välillä

 17. Avatar Tuuli sanoo:

  Varmasti olet tästäkin jo blogissasi kerennyt kerran jos toisenkin kirjoittaa, mutta olisi mukava lukea vinkkejä kehonhuollostakin. Sekä siitä, miten itse voi pitää huolta kehosta runsaan liikunnan rinnalla ja availla itse jumeja että siitä, mitä ulkopuolisen tekemiä hoitoja suosittelet (hierontaa tai jotain muuta) ja kuinka usein.

 18. Avatar Suski sanoo:

  Ylikuntoon liittyen kirjoitetaan enimmäkseen oireista ja toipumisesta. On totta stressitekijöiden vähentäminen on avainasia tässä. Aina näitä (esim. työhön liittyviä tilapäisiä) stressijaksoja ei kuitenkaan ole mahdollista poistaa, joten voisiko näkökulmaksi ottaa sen, miten ravinto/liikunta/uni osa-alueita kannatta muuttaa kun huomaa, että stressi meinaa hiipiä päälle? Eli miten ylikuntoa voisi yrittää ”ennaltaehkäistä”. :) Kiitokset huipusta blogistasi ja paljn tsemppiä jatkolle!

 19. Avatar ninna sanoo:

  hyvät ruokakauppaostokset, proteiinituotetestejä ja arvioita, kauppareissu, 10000kcal haaste, miten rikkoa treenirutiinit, liikuntalajien analyysia, tuntitestejä, miten treenata kaverin kanssa, miten selvitä huonosta treenistä, miten takaisin sekasyöjäksi veganismin jälkeen, salietiketti, ystävyyssuhteen loppuminen treeni intoilun takia

 20. Avatar S sanoo:

  Moikka! Monille nuorille ja myös aikuisille kasvisten syönti tuottaa haastetta. Olisi mukava lukea siitä,miten hyödyntää kasviksia ruuanlaitossa ja kuinka saisi helposti ujutettua päiviin tarvittavan määrän kasviksia. Vinkkejä esim.kasvisten mehustamiseen. :)

 21. Avatar Riia sanoo:

  Minua kiinnostaisi juttu nousujohteisesta saliohjelmasta, jossa keskittyisit painojen lisäämiseen viikkojen edetessä. Olen tehnyt 10 viikon ajan fatburning-ohjelmaa ja nyt treenijakson loputtua tuntuu, että jumitin samoissa painoissa viikkotolkulla. Paljonko on esimerkiksi riittävä lisäys penkkipunnerrukseen tai kyykkyyn ja kuinka usein lisäys tulisi tehdä, jotta treeni olisi nousujohteista. Kroppahan aina tottuu samaan treeniin ja kaipaisi lisää tehoa vastusta lisäämällä. Lisäksi alotuspainojen määrittäminen tuntuu vaikealta: pitääkö painon olla niin raskas, jotta viimeistä toistoa (10-12) ei pysty kertakaikkiaan tekemään? Kiitokset huippublogista, se on suuri inspiraation lähde salitreeniin!!

 22. Avatar Linda sanoo:

  Mulla itellä on paljon kaikkia treenaamiseen liittyviä pieniä ”uskomuksia”, vääräksi paljastuneita uskomuksia esim inhokki liikkeestä on muuttunut lemppari ja sit ihan perinteisiä salikommelluksia tyylillä housut repee ja burpeesta tulee mahaplätsi. Olisi kiinnostava lukea jos sulta löytyy vastaavia tarinoita. Lisäksi kaikki reseptit kiinnostaa (sellaset palikkaversiot ohjeista tyylillä ”et vaan voi mokata” :D) lisäksi olisi kiva kuulla sun lemppari treeniblogeista, vlogeista tai instagrammeista :)

  Ps. BF tägi oli super suloinen!! :D

 23. Avatar Elli sanoo:

  Hei! Sun blogi on ihan huippu!
  Haluaisin kuulla vinkkkejä kehonhuoltoon ja rullailuun.

  Lisäksi erilaiset reseptikokeilut on aina kivoja.Tai toteutat brunssin terveellisistä ja ravinteikkaista ruuista ja teet postauksen reseptineen ja kuvineen.

  Viimeisin toive on vitamiineistä; mitä, koska ja minkä kanssa?
  Mukavaa joulun odotusta!

 24. Avatar Linda sanoo:

  -Miten motivoida kumppani liikkumaan ja tervellisempiin elintapoihin (ilman että se tuntuu tuputtamiselta)?
  -Mitä jos liikkuminen kiellettäisiin sinulta kokonaan esim vamman/sairastumisen vuoksi. Millä keinoin ylläpitäisit hyvinvointia ja terveyttä. Mitkä olisivat silloin mielekkään arjen peruspalikat?
  -Trenaaminen kotona
  -Miten liikkuisit/treenaisit jos sinulla olisi pieni lapsi/ lapsia.

 25. Avatar Jenni sanoo:

  Hei vielä yksi tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinen aihe tuli mieleen: postaus, jossa vertailet erilaisia yksittäisiä vegaanisia tuotteita ja raaka-aineita luomuina ja ei-luomuina. Esimerkkinä Pirkan vihreä omena, joista toinen on luomu ja toinen ei-luomu ja analysoinnissa voisi olla kohteina hinta, koostumus, väri, tuoksu ja tietysti maku. Sä voisit päättää itse mitä haluat napata kaupasta mukaan ja vertailla samaa tuotetta keskenään, se voi siis olla vaikka tavallinen ceyloninkaneli ja sit sama tuote/sama merkki mutta luomuna. :)
  Itse luomutuotteiden kuluttajana huomaan niiiiin valtavia eroja tavalliseen (esim just tuo omenaesimerkki, tavalliset eivät oikeasti enää luomun jälkeen maistu edes omenalta!) Olis kivaa saada muutkin hoksaamaan erot ja sen, miten paljon laadukkaampia raaka-aineita luomutuotteet ovat ja samalla valinnasta hyötyy oma terveys ja ympäristö. :)

 26. Avatar Kuosanni sanoo:

  Heij! Itse olen seurannut blogiasi reilu 3 vuotta ja arvostan kovaa työtäsi blogin eteen :) kiitos mukavista postauksistasi, itselläni on usein tapana työpv päätteeksi istahtaa pöydän ääreen ja viettää hetki somen parissa ja rentoutua, jolloin useimmiten luen ensimmäisenä sinun uusimman postauksen. Toivoisin kovasri erilaisia treeniliike vinkkejä esim. suosikki liikkeet salilla, parhaat etikoistekniikat ( jos käytät niitä ) ja sitten uusia suosikki liikkeitä ryhmäliikunratunneilta, joita voisi tunnilla käymätön testailla.

 27. Avatar HannaK. sanoo:

  Moikka! Olisi kiva jos vähän useammin postaisit kokonaisen treenisi, jonka olet tehnyt ja kokenut hyväksi! Ei tarvitse välttämättä sen enempää jaaritella, vaan laittaa vaan liikkeet ja toistomäärät :) Reseptejä tätä tahtia mitä on tullutkin ja sitten jumppavaatteista, erityisesti kengistä, toivoisin jotain postausta varsinkin jos tiedät niistä yhtään enempää: millaiset on hyvät salitreeniin, mitkä jumppaan, millaiset kannattaa valita jos haluaa ostaa vain yhdet kengät kaikkeen urheiluun jnejne :)

 28. Avatar Henna sanoo:

  Parhaaksi todettuja vinkkejä kiireen vähentämiseen. Treeni, ruuanlaitto, työt, lepo, hygienia, laittautuminen, miksi kaiken yhdistäminen on niin hankalaa välillä?

 29. Avatar Anno sanoo:

  Moi!
  Haluaisin kuulla mielipiteesi naisten rintalihas treenistä? Olen kuullut muutamalta eri liikunta alan ihmiseltä , että naisten ei tulisi tehdä rintalihaksia painoilla. Esim rintapenkki. En saanut kuitenkaan perusteluita.onko mielipidettä asiasta? :) Onnea vielä blogillesi. Ihanaa, että löysin sen. Viimeksi tänään beachbodyn ohjelmaa soveltaen vedin kovan treenin :)

Kommentoi