EPÄTERVEELLISESTÄ TERVEELLISEMPÄÄ

Edelleen terveellisesti syömiseen liitetään suuret muutokset ja luopumiset. Joskus mietin, että kumpa vaan kaikki voisivat ymmärtää ettei sen tarvitse oikeasti olla yhtään vaikeeta tai haastavaa syödä terveellisesti. Asiat eivät ole mustavalkoisia, eikä tarvitse valita väliltä mättö tai salaattirahkapuuro-linja. Itseasiassa terveellinen ruokavalio koostuu hyvin helposti ihan tavallisista ruoka-aineista ja ruuista. Ruuan ei tarvitse olla joka päivä samaa, eikä terveellisesti syöminen tarkoita että siihen kuuluu vain jotkut hyvin rajatut ruoka-aineet. Toki sopiva vaihtelu on hyvästä, mutta esimerkiksi itse syön vain 1-3 eri ruokalajia per viikko. Jos ruokahalu ja nälkä toimii kuten kuuluu, maistuu tavallinen ruoka varsin hyvin, vaikka sitä olisi ollut tarjolla eilenkin. Monipuolisuus ei siis välttämättä tarkoita sitäkään, että joka päivä olisi joku erilainen menu, vaan lähinnä sitä, että valikoi ravinnerikkaita ruoka-aineita lautaselle mahdollisimman usein.

Tässä muutamia vinkkejä, miten saa vaihtelua perinteisiin ruokiin, tai niitä hieman terveellisempiä tai kevyempiä vaihtoehtoja testiin! :)

perunamuusi = bataatti-vihannesmuusi tai peruna-vihannesmuusi

ranskalaiset perunat = itse tehdyt perunalohkot/bataattiranskalaiset (valmistuu kätevästi ilman öljyäkin, mausteet ja oikea paistoaika ratkaisee lopputuloksen!)

spaghetti/pasta = riisistä, kvinoasta, pavuista tehtyä spaghettia tai vahtoehtoisesti täysjyvä/ruis-spaghetti. 

pizza/kotzone= täysjyväkaurasta ja kuiduista valmistettu pohja. Päällisiin mukaan vihanneksia ja vähärasvaisempi juusto!

hampurilainen/leipä =  esim. itse tehdyt kaurasämpylät, enemmän vihanneksia sisälle, itsevalmistettu pihvi pelkästä jauhelihasta ja mausteista.

jäätelö = jäiset banaanin palat, kookosmaito + hera blenderin kautta lautaselle.

suklaa = itse valmistettu raakasuklaa

popcornit, sipsit, suolaiset snäksit = itse valmistettu popcorn luomulaatuisista maissinjyvistä ja kookosöljystä

sokeri = stevia, leivonnassa sokerin voi korvata esim. banaanilla, taateilla tai omenasoseella.

margariini = avocado tai luomulaatuinen kirnuvoi

salaatinkastike (ovat muuten yllättävän sokeripitoisia myös) = maustettu oliiviöljy (esim. valkosipuli tai chili), keventäjälle walden farmsin kalorittomat kastikkeet.

paistorasva = en juurikaan käytä, mutta esim. proteiinilettujen paistoon kuumennusta hyvin kestävää kookosöljyä. Kun paistan vihanneksia, lisään pannun pohjalle hieman vettä, jonka avulla vihanneksista tulee meheviä ja kypsiä, eivätkä pala pohjaan. 

erilaiset kastikkeet = jos haluan valmistaa kastikkeen lihalle, käytän yleensä tomaattisosetta (sellaista missä on vain tomaattia) tai esim. kookosmaitoa, jolla saa hyvinkin ”kermaisen” vaikutelman, esim. pastaruokiin. valkosipulikastike valmistuu nopeasti maustamattomasta jugurtista ja paistetuista valkosipulin kynsistä sekä suolasta. Kaikki vaan sauvasekoittimella kastikkeen malliin!

Näitähän keksisi vaikka millä mitalla, mutta jätetääs tällä kertaa tähän! :D

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


One Response to “EPÄTERVEELLISESTÄ TERVEELLISEMPÄÄ”

  1. Avatar mmilu sanoo:

    Ite teen noita ranskiksia uunissa ilman öljyä/rasvaa; mausteita vaan pintaan ja kuumaan uuniin niin tulee ihan kuin ”oikeita” :-D! Olen kokeillut samaa myös bataatilla mutta ne ei vaan jostain syystä ikinä onnistu! Jos oot ite tehnyt bataattiranuja ilman öljyä, niin olisko sulla jotain kikkakolmosia tähän? :-)

Kommentoi