JUMPPAOHJAAJIEN HAUSKIMMAT MOKAT

Vaikka olisi valmistautunut ohjaukseen kuinka hyvin tahansa, aina ei vaan mene putkeen. Joskus on päiviä kun kaikki menee päin puuta, mutta jumpat ohjataan siitä huolimatta. Me ohjaajatkin ollaan vaan ihmisiä hyvine ja huonoine päivineen ja se saattaakin näkyä satunnaisesti myös noilla tunneilla. Meillä on facessa ohjaajien ryhmä, johon koottiin hauskoja kämmejä ohjauksien parista. Voin kertoa, että repeilin aika huolella kun noita yksikseni kotosalla luin. :D

Meillä ohjaajilla tulee kuin automaationa tutut sanonnat ja ohjeet, mutta joskus sitä vain puhuu eikä edes huomaa, mitä sylki suuhun tuo.. :D

Ehkä eniten hävetti mun vikalla pumppitunnilla nyt ennen äitiyslomaa, kun askelkyykyssä sanoin, että tämä on kova ilman painojakin, mutta itellähän on tämä lisäpaino vaikken haluaisi, kuulosti lähinnä siltä että en halua tätä vauvaa.

Kerran bodycombat-tunnilla olin niin ”bad ass”, että et heitin hanskat nurkkaan, huusin alun tyyliin: ”nyt taistellaan tosissaan” ja lauseen lopun muistan elävästi: ”…ja kovimmat vetää paljaalla!

Kerroin bodypump-tunnilla miten ei missään aikaisemmassa koreografiassa ole hartiabiisin jälkeen ”ottanut eteen” näin paljon. Sormellani osoitin olkapäätä, mutta pääni sisällä repesin räkänauruun. Tarkoitus oli ilmaista miten huikean hyvä liike tuo vipunosto eteen on, mutta sanavalinta oli vähän, noh, olis voinut olla parempi.

Ohjaajan oli pitänyt sanoa tunnilla seuraavan liikkeen nimi kanta-peppuun. Jostain syystä hän oli miettinyt mielessään, että sanoakko kanta-peppuun vaiko kanta-pyllyyn. Siinä epähuomiossa peppua ja pyllyä takellellessa, suusta olikin livahtanut kanta-pilluun! Eikä siinä vielä kaikki, eräs vanhempi naisasiakas nailontrikoissaan oli muina miehinä yrittänyt tehdä liikettä.

Bodycombat-tunnilla olin juuri ennakoimassa side shufflea (liike jossa liikutaan sivulle) ja osoitin käsillä vasemmalle ja huusin, että ”Let’s go lehemät, navetta palaa!” Samalla sekunnilla kun sanoin lauseen, mielessäni ajattelin, että olisko nyt hyvä hetki hypätä Tuiran silloilta pää eeltä Merikoskeen.

Mä oon aika monesti huutanut, että ”levitä niitä haaroja”, tai kun pitäny sanoa että vedä sitä kättä ylöspäin että ”vedä käteen”.

Vedin kerran eräälle synttäriporukalle bodycombattia ja juhlakaluhan sattui olemaan miespuoleinen jumppari. No, venyttelyn aikana oli tarkotus sanoa tyyliin että ”vedä kädet…” no tuijotin synttärisankaria suoraan silmiin ja sanoin että ”Vedä käteen…” Olihan se asiakkaan ilme ikimuistoinen.

Olin ohjaajamassa ylävartalon treeniä ja lämmitelyn aikana varmistetaan etenkin yläkropan lämmöt ja availut, ranteista lähtien. Siinä kun pyöriteltiin ranteita, niin totesin hyvin sujuvasti että ”seuraavaksi vedetään ranteet auki”.

Sen lisäksi, että suusta tulee sammakoita, saattaa käydä muitakin kämmejä. Itsehän kerran bodyattack-tunnilla tulin melkoisella akrobatiaesityksellä lavalta alas. Sivuliikkeessä jalat jäi lattiaan kiinni, mutta vauhti oli sen verran kova, että liike vain jatkui ja jatkui. Jollain ihmeen kaupalla pysyin kuitenkin pystyssä ja lensin ainakin 5 metriä lavalta sivusuunnassa lattialle. Siitä sitten muin naisina vaan jatkamaan koreoo stagelle :D ..

En edes muista mikä laji oli kyseessä, mutta siinä oli peruutus taakse ja törmäsin kovalla vauhdilla selkä edellä lattialla olevan isoon kajariin, sillä seurauksella, että kajari kaatui alas lavalta, minä kuperkeikalla perässä, piuhat irti ja jäätävä pauke kunnes tuli ihan hiljaista. Hetken kuluttua ohjaaja nousee lavan takaa ja sanoo oho… 

Ohjasin spinningiä haaremihousuissa ja yhden nousun aikana haarakohta tarrasi kiinni satulan kärkeen. Itse nousin satulasta mutta housut siis eivät… Enpä ohjaa enää kyseisissä housuissa.

Kerran lanseerattiin uutta bodypump ohjelmaa toisen ohjaajan kanssa, jossain biisien välisessä vaihdossa tein näyttöjä ja jotenkin onnistuin siinä tiimellyksessä kalauttaan pumppitangolla sitä toista päähän.

Itsellä repesi kerran kyykyissä housut. Ajattelin, että kukaan ei huomaa, mutta housut repesivät persuksista takareittä pitkin polveen asti. Pikaisesti biisin välissä muistin, että oli ekstrat mukana ja juoksin vaihtamaan siinä toivossa, että kukaan ei huomaisi. Asiakkaille selitin patterinvaihdosta. Sitä, että housut lyhenivät täyspitkistä polviputuuteen, kukaan ei vielä kommentoinut, mutta kun sitten mikki lakkasikin toimimasta seuraavan biisin aikana jäin varmasti kiinni.

Bodypump-tunnilla luulin laittaneeni lentokonetilan päälle, mutta jostain syystä se ei ollut mennytkään. Rintabiisissä huusin:”Ja combo ykkönen ja…” ja puhelin soi kesken biisin.

Ei ole yksi ei kaksikaan kertaa kun ohjaaja on vetänyt väärään biisiin, unohtanut kokonaisen biisin tunnilta, tai käynyt vessassa mikrofonin ollessa päällä. Siinä on sitten kiva palata saliin, kun koko jengi on saanut kuunnella lorinat ja pahimmassa tapauksessa vielä jotkut sinne kuulumattomat jorinat. Joskus ajatus voi lähteä harhailemaan kesken ohjauksen, jolloin keskittyminen saattaa hieman herpaantua..We are just human after all…

Vedin bodypump-tunnilla askelkyykyn jälkeen hartiakappaleen, enkä huomannut, että biisi oli sama kuin mitä just oltiin tehty. Vasta puolessa välissä tajusin että kappale oli sama kuin edellinen. Hyvin meni tahdit.

Bodycombat-tunnilla tuli totaalinen black out, sillä venyttelybiisin aikana pimeni ihan täysin, enkä saanut sanottua kuin että rullaa lattialta ylös. Lupasin kahvit sille asiakkaalle, joka muistaa miten jatketaan ja sieltähän vakkarilta liikkeet irtosi. kiva että biisissä soi sanat ”I’m only human after all”.

Tämä on minun ohjaajahistorian ehkä pahin; torkahdin ohjaamani venyttelytunnin loppurentoutuksessa. Heräsin, kun musa loppui.

Joskus pari vuotta sitten bodypumpissa oli tosi nopeatempoinen hauisbiisi, jossa oli haaste, että ehtii tehdä toistot kunnolla. No, mullahan oli vahingossa cd-soittimessa menny joku nopeutus vielä päälle ja vedettiin ehkä maailmanennätysvauhdilla sitä tankoa ylös ja alas. Mietin vaan, että ei tää nyt näin nopea ollut, ettei millään meinaa ehtiä tehdä, kunnes paikalla ollut kollega valaisi, että on vähän nopeutettu versio menossa.

Ohjasin uusinta sh’bam ohjelmaa. Seiska-biisissä kun hypätään ja nostetaan kädet ylös, niin rintsikat räpsähti auki. Koska uusi ohjelma, en pystynyt lopettamaan, sillä asiakkaat eivät osanneet ohjelmaa, vaan oli pakko jatkaa loppuun asti tissit irrallaan.(huom! Ne pysy kyllä topin sisällä). Biisin jälkeen kaikki saivat seurata kun kaivoin rintsikat esiin kainaloista ja jotenkin takas kiinni. Onneks ihania, tuttuja asiakkaita jotka repesivät mun kanssa.

Ihan perussettiä Sh’bam-tunnilla, että jäädyn johonkin upeaan loppuasentoon. Ja biisi sen kun jatkuu vaan.

Itsellekin on käynyt joskus niin, että hirveellä hehkutuksella huudan, että loppuasentoon ja hyppään stepin päälle kädet ilmassa…ja sitten biisi vain jatkui. Tämä sama tapahtui siis kolmesti saman biisin aikana ja tuntui, ettei se biisi lopu ikinä. Jälkeenpäin tajusin, että olin unohtanut kokonaan yhden kierroksen välistä. Siinä jengikin alkoi jo repeillä kun kolmatta kertaa nostettiin käsiä ylös ja kajareista vaan kuuluu ”If you really want more, scream it out louder, if you on the floor, bring out the fire”. :D

Tällaiset hauskat kämmit tuovat loppupeleissä vain lisää maustetta tunneille ja saattaa jopa nostaa fiilistä entisestään. :D

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


8 Responses to “JUMPPAOHJAAJIEN HAUSKIMMAT MOKAT”

 1. Avatar Pauliina sanoo:

  Tästä sai kyllä päivän naurut!

 2. Avatar Sari P sanoo:

  Ihan parasta! Itse mokailen siellä asiakkaan puolella, mutta on välillä hyvä muistaa, ettei toisetkaan niin täydellisiä ole ja huumorilla selvitään aina. Kiitos siis tarinoista! :)

 3. Avatar Emmi sanoo:

  Repesin ihan huolella tolle ”vedetään ranteet auki” -jutulle :D

 4. Avatar Jenni sanoo:

  Tuo sun lentäminen lavalta on jääny niin hyvin mieleen ;D Ne vaan on muistutuksia siitä miten aidosti omistaudutaan atackille <3

 5. Avatar Päivi sanoo:

  Sekin on huvittavaa, et me jumpparit tehdään kaikki vaan sokeasti perässä, vaikka olis miten monta kertaa ollut mukana.

 6. Avatar Hannah-Tuulia sanoo:

  Aika mahtavia! Välillä hyvä muistella ja osata nauraa itselleen :) kämmejä sattuu.

  Välillä käy myyjänkin töissä että sanoo mitä sattuu asiakkaille eikä mieti loppuu asti :’D kerran kolleega totes asiakkaalle korttimaksussa kun ei mennyt läpi että ”vedit sen sitten ulos liian nopeasti”. Mulla oli pokan pitämistä kun oli vielä nuori mies siinä. Repeiltii kumpikin asiakkaan poistuttua. Voi voi näitä välillä :’D

  Tärkein että osaa jatkaa tilanteesta eteenpäin vaikka välillä käviskin hassusti :)

 7. Avatar Eri Aino sanoo:

  Senioreille loppuvenyttelyjä ja rentoutusta vetäessäni päätin soittaa mm. Rajattoman Butterfly-biisin, jossa lauletaan (tilanteeseen ihan liian) monta kertaa ”tomorrow I die…”. Ja toisessa vähän tiukemmassa jumpassa lihaskuntojen loppumetreillä ”tsemppasin”, että vielä jaksaa, loppu on lähellä. Ja omat housut on revenneet haaroista ihan kunnolla… Kesken sumokyykkyjen. Onneksi huomasin jo 10 minuutin päästä :D Näille jumppamokailuille kyllä saa aina naureskella vedet silmissä:D

 8. Avatar Johanna sanoo:

  Tuiran sillat ja merikoski mainittu, torille oululaiset!

Kommentoi