Q & A – VASTAUKSET 1/2

Tuli tälläinen luova ”too busy to live  my life”  – tauko bloggaamiseen, mutta täällä ollaan jälleen. Takana ihan huikee viikonloppu ja akut ladattu uutta viikkoa varten. Tässä tulisi ensimmäiset vastaukset teidän lähettämiin kysymyksiin. Osa kyssäreistä on tullut snäppiin ja osa suoraan tänne blogiin. Yksi kysymys oli kyllä ylitse muiden ja laskin tuossa, että oon saanut 20 kysymystä koskien samaa aihetta. Lähdetään siis sillä liikkeelle.. :D

Onko sulla jotain kerrottavaa miesrintamalta? Snäpissä on ehkä vilahdellut joku uros… Ei toki pakko jos liian henkilökohtainen aihe, mutta itsekin vasta eronneena naisena samaistun tilanteeseesi!

V: Aihe on tosiaan henkilökohtainen, mutta koska oon jakanut myös muussa somessa tyypistä niin sanotaanko näin, että on tässä jotain tapahtunut sillä rintamalla. Ollaan vietetty aikaa yhdessä tässä viime viikkoina. :)

Tulipas tää postaus sopivaan kohtaan! :D Tänään jäi ihan mielenkiinnosta mietityttämään että onko vanhemmalla iällä laihtuminen vaikeampaa/hitaampaa ja vaatiiko se enemmän työtä kun aineenvaihduntakin hidastuu? Vai onnistuuko yhtä ”helposti” kuin nuoremmalla jos ruokavalio, liikunta ja lepo ovat tavoitteisiin nähden oikeat?

V: Aineenvaihdunta kyllä hidastuu jonkun verran ja itsekin huomaan, että joutuu tehdä enemmän töitä kuin vaikka ihan parikymppisenä. Tämäkin on tosin yksilöllistä, eli joillakin varmasti sujuu yhtä helposti iästä riippumatta, mutta yleensä vanhemmalla iällä joutuu tsempata hieman enemmän. Kaikki on kuitenkin mahdollista oli ikä mikä tahansa! :)

Olet ehkä aiemminkin aihetta sivunnut, mutta kuinka olet omasta mielestäsi kehittynyt treenaamisen myötä muutaman vuoden sisällä? :) onko treenaamisen suhteen jokin tavoite tullut saavutetuksi?

V: Mielestäni treenaamiseni on järkevöitynyt ajan myötä ja oon oppinut myös lepäämään tarpeen vaatiessa. Jos puhutaan ihan vaan fyysisestä puolesta niin oon kyllä saanut aika paljon lisää voimaa parin vuoden aikana ja myös lihasmassaa on tullut lisää. Jos jokin yksittäinen tavoite pitäisi mainita niin oon saanut lisää lihasta pakaroihin, mikä on ollut tavoitteena jo pidempään. :)

Mitä mieltä Foam Rollerista? Mitä hyötyjä? Miten se eroaa tavallisesta venyttelystä vai onko kyseessä täysin kaksi eri asiaa. Harkinnassa rullan osto..

V: En ehkä lähtisi suoraan vertaamaan venyttelyä ja rullausta, mutta siis rullan avulla (oikeaoppisella rullaamisella) saadaan hyvin lihaskalvoja ”auki”. Jos lihaksisto ja lihaskalvot ovat aivan jumissa, ei esimerkiksi lihaskasvu ole yhtä tehokasta. On siis hyödyllinen kapistus oikein käytettynä. Monet luulevat että mitä enemmän rullaus sattuu, sen parempi, mutta oikeasti rullaaminen ei saisi ottaa kipeää.

Ootko juossut koskaan puolimaratonia tai maratonia? Oot alkanut juoksemaan taas säännöllisesti eikö niin? :) Mä osallistun syksyllä ensimmäistä kertaa puolmaralle, jännittää!!

V: En ole koskaan ollut missään virallisessa juoksutapahtumassa juoksemassa kumpaakaan. Puolimaraa voisin kokeilla mutta koko maraton tuntuu liian pitkältä. :D Oon tosiaan alkanut juosta taas muutaman kerran viikkoon, tuntuu kivalta kun juoksukunto paranee jatkuvasti.

Mulla kipeytyy juostessa usein nilkat. Onko sulla muutama hyvä vinkki miten saisin ehkäistyä tämän?

Uskon, että kyseessä on askellus, eli sun jalassa on luultavasti jokin virheasento, joka paljon toistettuna aiheuttaa kivun. Joissakin urheiluliikkeissä pystyy tsekata oman askelluksen ja mahdolliset virheasennot! :)

Sulla taitaa olla uusi mielitietty nykyisin? :) onnea ja ihanaa! Missä tapasitte ja onko hän ulkomaalainen?

Kiitos. Tavattiin yllättäen salilla :D Hän on saksalainen. :)

Mitä pt-valmennuksen jälkeen?

Jatkan luultavasti aika samalla tyylillä edelleen, mutta hieman rennommalla otteella. Alan olla aika tyytyväinen tuloksiin jo nyt ja vielä on kolmisen viikkoa jäljellä. Nyt kun on hyvä olo omassa kehossa, on kiva lähteä kehittämään lisää omia heikkouksia. Ei ole nimittäin kiire mihinkään! :)

Mitä kesäsuunnitelmia? Onko jotain asioita mitä aiot tehdä? Ja kuka on tämä snäpeissä vilahtanut ulkomaalainen komistus? ;)

Tällä hetkellä kiikarissa on muutamat festarit ainakin! Mulla on kesäloma heinäkuussa jolloin tulee tehtyä enemmän kaikkea sellaista mitä en muuten koskaan tee! ;D Ja viimeiseen tuli vastattua jo aiemmin. :D

Oletko koskaan ajatellut bloggaamisen lopettamista? Entä mietitkö blogin tulevaisuutta esim. Useamman vuoden päähän?

En ole varsinaisesti ajatellut lopettamista. Välillä tulee mietittyä, että kauanko tätä voi ylipäätään tehdä, sillä tuntuu siltä että oon kirjoittanut jo niin pitkään, että kaikki aiheet on käsitelty. Toisaalta jatkuvasti tulee uusia juttuja ja kyllä niitä kirjoitettavia aiheitakin löytyy. Mulla on ollut vähän erilainen elämänvaihe viimeisen 9 kuukauden aikana, mikä on osaltaan tehnyt tästä haastavampaa aikaisempaan verrattuna. Pikkuhiljaa tuntuu siltä, että alan taas päästä hommaan kiinni. Oon myös oppinut olemaan itselleni armollisempi tämän blogin suhteen. Nykyään on ihan ok pitää myös vapaapäiviä tästä työstä. :)

Olisi mielenkiintoista tietää mitä harrastaisit, jos ei puhuta liikuntaharrastuksista? Ja onko joku laji jota haluaisit harrastaa/olet ajatellut joskus tulevaisuudessa harrastaa?

Tätä kysytään paljon ja oon yrittänyt miettiä jotain harrastuksia liikunnan ulkopuoleltakin. Kun sain diagnoosin ylikunnosta, lääkäri kehotti keksimään myös muita harrastuksia, mutta en ole toistaiseksi sellaisia löytänyt. Kokkaaminen on kyllä lähellä sydäntä, että ehkä sitten joku siihen liittyvä voisi olla mun juttu. Mä oon vähän huono kokeilemaan mitään uusia lajeja, mutta nyt oon taas innostunut kuntosalitreenistä ja siinä haluan kehittyä lisää. :)

Voiko alavatsalihaksien kasvaminen pullistaa alavatsaa ulospäin, vaikka vatsan päällä ei itsessään olisi ylimääräistä rasvaa? Mulla ei oo koskaan ennen ollut tota ongelmaa vaikka oon treenannut vatsalihaksia+corea melkeen eniten kaikista lihasryhmistä, mutta nyt viime aikoina oon huomannu tän ongelman… Teen paljon syviä vatsalihaksia, keskityn aina oikeaan hengitykseen ja aktivoin oikeita kohtia vatsalla liikkeiden aikana. Silloin kun en oo syönyt pitkään aikaan alavatsa pysyy kyllä aika litteänä mutta muuten siinä on pieni tosi pinkeä pömppö, ei siis sellanen löllö. Oon miettiny ja stressannu tätä ihan hirveen kauan kun en ymmärrä mitä teen väärin.

Vatsalihakset ovat lihakset siinä missä muutkin lihasryhmät, eli on kyllä mahdollista. Usein juuri se, että harjoitetaan vaan pinnallisia lihaksia on syynä vatsan pullottamiseen, mutta jos poikittainen lihas on myös kondiksessa, vetää se vatsaa sisäänpäin. Kannattaa muistaa että kaikki liikunta (jumpat, juoksu, salitreenit) ovat treeniä corelle, joten ehkä oot saanut sinne lisää lihasmassaa jos tuntuu erilaiselta kuin ennen. Huomaan itse saman jutun, vaikka en koskaan treenaa keskivartaloa erikseen, eli helposti keskikroppa ottaa treeniä vatsaan ja se myös kasvattaa keskivartaloa, vaikka sielä ei rasvaa olisikaan. Inbodyn mukaan mulla oli tullu kilo lihasta keskivartaloon. :D

Tää toinen kysymys tai oikeastaan toive olis ens syyskuulle tai joulukuun loppupuolelle, koska vaan noina aikoina oon enää Vaasassa ennen valmistumista ja muuttoa pois… Mä vaan yritän koko ajan miettiä, miten ihmeessä mä tuun pystymään sanomaan heipat salille, sulle ja sun jumpille, mutta yritän olla ajattelematta sitä tällä hetkellä koska vie vaan fiilikset.
Mutta siis, jos sulla ikinä olis mahiksia tähän, olis ihan superia ehtiä vielä vetää yhessä esim 2-3 tunnin spinning maraton! ;D

Voi onpa surullista, että lähdet. :( Bodyattack-maraton on ainakin tulossa jo tänä keväänä ja voidaan toki sopia, että ennen sun lähtöä tempaistaan myös spinu-mara. :D

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


Kommentoi