VAPAAPÄIVÄ DIEETISTÄ

Tänään tulee täyteen 105 päivää ruokavaliolla oloa takana ja täytyy sanoa, että hyvin kulkee! Kuten mainittua, kaikki on sujunut kohdallani tosi helposti ja asioista on tullut rutiinia. Siltikin viime aikoina on ollut hetkittäin fiiliksiä, että olisi kiva ottaa pikkuinen vapaapäivä kaikesta ohjeista ja rytmityksestä, joten tänään on luvassa sellainen. Tarkoittaa käytännössä, että syön hieman vapaammin, meillä on mm. kavereiden kanssa brunssi tänään ja en viitsi mennä sinne omien eväiden kanssa. :D

Brunssia ennen olisi tarkoitus käydä ohjaamassa spinning-tunti ja sen jälkeen ruoka maistuu varmasti vielä paremmalta. Oon haaveillut karjalanpiirakoista tässä muutamana päivänä, joten niitä pitää ainakin saada brunssilla, haha! :D Leivoin tuossa eilen pitkästä aikaa raakakakun brunssia varten. Kakun resepti syntyi omasta päästä ja ainesosia yhteen heitellen, mutta lopputulos vaikutti todella hyvältä. Tänään päästään maistelemaan ja tsekkaamaan onko mun leivontaskilssit vielä tallella. Lopputuloksena siis valkosuklaa-vadelma-lakritsikakku.

Muuten pääsiäinen on sujunut aika normi merkeissä, eilisen vapaapäivän kunniaksi tuli oltua salilla hieman pidemmän kaavan mukaan. Yleensä kun on aina kiire ja ehtii tehdä nopeasti vaan treenin pois alta ja sitten kotiin. Nyt oli aikaa käydä solkussa lämmittelemässä, juoda vähän kahvia ja sitten toki myös treenata. Tehtiin mun veljen kanssa maastavetoja ja on muuten hyvä treenata itseään vahvemman kanssa, sillä tuli nostettua 130 kg maasta sarjapainona. Tein ehkä 5-6 sarjaa ja toistot aina 6 kpl. Maksiminosto menee siis tällä hetkellä varmasti korkeammalla kuin se mun kuukauden takainen 140 kg!

En oikeen tiedä mistä tätä voimaa pukkaa, mutta tuntuu että kehitys on ollut tosi nopeaa ja melkein joka treenissä saa lisäillä painoja, etenkin moninivel-liikkeissä. On hyvin motivoivaa treenata, kun huomaa kehityksen jatkuvan nousun. Samalla tuntuu myös, että kroppa on lähtenyt (vihdoinkin) kiristymään pikkuhiljaa, mikä on myös ihan kiva juttu. Mulla oli hieman ongelmia kropan toiminnan kanssa vuodenvaihteessa ja tässä on saanut olla kärsivällinen, että on alkanut näkyä mitään tulosta. Kun ennen oon saanut nopeita tuloksia vain kuukaudessa niin nyt on saanut ottaa ihan rauhallisesti 3,5 kk ja vasta nyt alan oikeasti huomata että jotain tapahtuu. Oma silmä on tietysti kriittisin, mutta tunnen kehoni myös todella hyvin ja tiedän kun tapahtuu tai ei. Onneksi ei sinänsä ole kiire mihinkään ja tilanteen huomioon ottaen, on ollut parempi tehdä hommia ihan rauhassa. Joskus isot elämänmuutokset vaikuttavat sekä psyykkiseen että myös fyysiseen toimintaan enemmän kuin sitä edes itse tajuaa.

Laitetaas loppuun vielä yksi huikee biisi, jonka kuulin retroperjantain lähetyksessä. Oli pakko iskeä tämä mun TBC-tunnille sykehuippuun tahdittamaan menoa. Tässä yhdistyy kaksi kovaa, eli KAIJA ja EURODANCE! :D :D

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


9 Responses to “VAPAAPÄIVÄ DIEETISTÄ”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Oon vähän kateellinen, kun voit treenata sun perheenjäsenen kanssa. ;D Josta tuli mieleen postaustoive! Millaiset treeni/ruokatottumukset sulla on ollut lapsena? Onko sun vanhemmat urheilullisia?
  Mun perhe ei oo kovin urheilullinen. Äiti ja toinen sisko syö terveellisesti ja liikkuvat jonkin verran, mutta mä oon aina ollu se meidän perheen urheilumimmi. :D Treenaan sitten isän ja toisen siskonkin puolesta. Lapsena korostettiin kyllä melko terveellisiä ruokatapoja, josta oon tosi ilonen. Harrastuksiin osallistumista kannustettiin ja oltiin siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että kaikkia harrastuksia tuettiin ja kustannettiin.

 2. Avatar Emilia sanoo:

  Toi oli niiiin napakymppi! Älä koskaan vaihda pois TBC-ohjelmasta :D vetäisköhän Kaija ton version kun se esiintyy ruissis kesällä ;)

 3. Avatar Aino sanoo:

  Rennomman päivät antaa aina osaltaan lisää motivaatiota :) Aina ei tarvitse paahtaa täysillä, pitää osata relata välillä.

 4. Avatar Milla sanoo:

  Moi Aino!

  Mun on pakko kysyy sulta ihan suoraan, että miks dieettaat tai mihin oikeen pyrit tolla rajatulla ruokavaliolla? Laitoit joku aika instaan kuvan sun mahasta ”pläskit sulaa” ja mä en nähny siinä kuvassa kyl mitään pläskiä. En siis oikeen ymmärrä et tollanen hyväkuntonen mimmi kun nyt oot nii sit sun pitäs vielä laihtua.
  Toi sun touhu alkaa näyttää siltä et varmaan kohta nähään sut pyllistelemässä fitnesslavoilla vai mitä? Ihan siis uteliaisuudesta kysyn et miks oot dieetillä? Mitä varten? Jos muutenkin vietät aktiivista elämää, nii eikö ois vaa parasta viettää ihan normi aktiivista arkea ja syödä vapaasti terveellistä safkaa ja herkutella ilman omantunnon tuskia, kun tilanne sellanen on.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Oon monesti kertonut että dieetti ei aina varsinaisesti tarkoita laihduttamista ja omalla kohdalla halusin panostaa tämän kevään tähän asiaan. En ole menossa pyllistelemään fitness-lavoille, vaan teen tätä ihan omaksi ilokseni sekä oppiakseni uutta myös ammatillisessa mielessä. Oon pitkään elänyt sun kuvaamalla tavalla ja luultavasti palaan siihen kun tämä vaihe on kokeiltu läpi. Ei sen kummempaa :)

 5. Avatar Jemina sanoo:

  Komppaan edellistä kommentoijaa! On hyvä osata välillä vaan maata kokopäivän sohvalla jätkikulho kädessä tekemättä yhtään mitään :D välillä voi vaan olla :)

  Ihanaa pääsiäistä! <3

  Mun blogissa videota mun tän hetken lemppari aamupalasta <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/lemppari-aamupala-talla-hetkella-video.html

 6. Avatar ulla sanoo:

  eikös Aino ole sellainen kokeilija :D Kokeilee kaikkeee… :) Miten kroppa mihinkin reagoi.

 7. Avatar emppu sanoo:

  Hei, tämä ei sinäänsä liity tähän, mutta ootko tällä videolla? https://m.youtube.com/watch?v=lP1LkOJSSho
  Katoin sattumalta ja jäin miettimään, että oli ainakin tosi samannäköinen :D

Kommentoi