3 x RUOKALEMPPARI

Nyt kun oon ollut kuukauden verran ”uudella” ruokavaliolla, on mulla jäänyt käyttööni muutamia lempparijuttuja, jotka ajattelin esitellä teillekin! Kyseessä ei tietenkään ole mitään maata mullistavaa, koska dieetti, mutta ehkä joku löytää uusia juttuja kokeiluun.

Oon taas herännyt tänään kello 6 aamulla ja odottelen tässä, että pääsen lähtemään päivän ensimmäisen treenin, eli spinningin pariin. Tänään mulla on vaan yksi ohjaus, joten ajattelin tempasta niin kovaa kun lähtee. 😀 Illalla sitten viikon vika salitreeni vielä. Tällä viikolla on ollut kevyt viikko salihommien suhteen, joten treenit ovat olleet lyhyempiä ja kevyempiä. Mielenkiintoista nähdä miten kevyt viikko vaikuttaa ensi viikon painoihin ja tehoihin. Ensi viikolla näen myös valmentajaa ja on aika katsoa mitä on tapahtunut ensimmäisen kuukauden aikana, can’t wait! 😀

Kirjoittelin aikaisemmin tällä viikolla Fazerin uusista juuresleivistä, joita mulla on mennyt paljon viime aikoina. Toinen ehdoton lemppari on nuo kuvissa näkyvät Hannun gluteenittomat jälkiuunipalat! Nuo paahdettuna on jotain niin hiton hyvää, että en kestä. Tässä vinkkiä hyvästä gluteenittomasta leivästä, jonka ravintosisältö on myös tosi jees. Ainoa miinus on gluteenittomille tuotteille tyypillinen korkea hinta.

Valkuainen on erittäin helppo ja hyvä proteiininlähde ja vaikka mielestäni kananmuna on kokonaisuutenakin todella jees, niin silti mulla menee paljon pelkkää valkuaista. Nestemmäisenä sekoitan sitä puuron joukkoon, jolloin puurosta tulee ihanan kuohkeaa ja noita kiinteitä pötkylöitä käytän leivän päällä. Valkuaispuuroa valmistaessa on tärkeetä, että valkuainen sekoitetaan keittämisen loppuvaiheessa jatkuvasti sekoittaen. Jotkut ovat kuulemma heittäneet mikron kautta, jolloin lopputuloksena saattaa olla klimppinen eikä lainkaan kuohkea lopputulos! 😀

Ruokavalioni sisältää paljon hiilareita, joiden lähteitä yritän vaihdella ja pitää monipuolisena. Pääosin käytän kauraa, riisi- tai tattaripastaa, perunaa ja bataattia. Tykkään bataatista kovasti, mutta sen käyttö tuntuu jostain syystä aina kovin vaivalloiselta. Olinkin superiloinen, kun bongasin Jessican instagramista noita valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja bataattisuikaleita. 😀 Vastaavia oli joskus aikoinaan, mutta en oo pitkiin aikoihin löytänyt pakastealtaasta bataattia, joten noita lähti testiin useampi pussi ja voi poijjaat oli nopea ruuanvalmistus eilen, kun heitin pannulle bataatit, vihannekset ja protskut + mausteet! Helppoa ja hyvää! Hinnasta miinusta ja sen vuoksi ei ehkä päivittäiseen käyttöön, mutta silloin tällöin helpottamaan kiireistä arkea. Kaikki postauksen tuotteet ostin eilen Citymarkestista. 🙂

Jumpan jälkeen luvassa olisi kunnon office-päivä, kun mulla on tyyliin ensimmäinen ”vapaa” lauantai koko vuotena ja tarkoituksena olisi viimeistellä vihdoinkin uusi treeniohjelma ruokavalioneen mun sivustolle. Näin viime yönä unta, että tein ruokavaliot valmiiksi ja vähän harmitti aamulla kun tajusin, että homma on vielä edessä! 😀

KUVA 1: Anna Riska / Annmarias

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


4 Responses to “3 x RUOKALEMPPARI”

 1. Jenpa sanoo:

  Moikka! Mikä toi valkuaistuubi on? En ole ikinä nähnykään! 😀 Cittarista löytyi?

 2. Mia sanoo:

  Oho, näyttääpä käteviltä noi bataatit! Minkä hintasia oli? Tosin en kyllä hoksaa mikä ero perunan ja bataatin valmistamisessa on, siis että millä lailla peruna ei ole yhtä vaivalloinen? 😀

  Innostuin tuosta sun mainostamasta bataatti-linssileivästä, mutta tuoteselostetta lukiessa jouduin pettymään; sisältää vehnägluteenia 🙁 Mulla nimenomaan se jauhojen vehnägluteeni aiheuttaa vatsavaivoja. Sullako ei noista leivistä mitään ongelmia tule? Voisitko siis periaatteessa syödä myös vehnäleipää?

  Tätä sun projektia on kyllä mielenkiintoista seurata 🙂 Tsemppiä jatkoon!

 3. Manja sanoo:

  Hei Aino! Aattelin ehdottaa, että kirjoittaisit jotain pco:sta (monirakkulainen munasarja) ja siihen liittyvästä lihomisesta. Mietin, että sulla saattaisi olla jotain mielenkiintoista sanottavaa aiheesta, kun olet kuitenkin ollut kiinnostunut hormoonitoiminnasta jne. Mä olen lihonut muutamassa vuodessa yli 15kg ”ilman syytä” ja pari vuotta sitten todettiinkin tämä pco. Nyt en saa painoa millään pysymään poissa tai laskemaan ja tämä masentaa välillä niin että mistään ei tule mitään. Koska olen ollut aina hoikka/normaalipainoinen enkä edelleenkään tunne olevani lihava, enkä siis tunnista itseäni kuvista/peilistä.. Olen pari kertaa maksanut ammattilaisellekin ruoka/liikuntaohjeista laihtuakseni mutta lihoin silti. Varmaan sanomattakin selvää että turhauttaa. Olisi mukava kuulla sulta sellainen maalaisjärkinen katsaus aiheesta, kun sulla on aina jotenkin niin järkevä tapa kertoa asioista

Kommentoi