POHJALTA ON VAAN YKSI SUUNTA JA SE ON YLÖS!

Viime viikolla tuli aloiteltua treenaamista kevyesti ja tein yhteensä kolme treeniä koko viikon aikana. Mulla alkaa tosiaan tänään ohjaukset taas normaalisti, joten ajattelin, että on ihan hyvä herätellä kroppaa hieman, ennen kuin lähtee vetämään kolme jumppaa putkeen. Olin tosiaan täyslevossa melkein kolme viikkoa putkeen. Ainoa aktiivisuus on ollut rentoa käelyä hauvan kanssa. Oon toki ollut aiemminkin pidempiä aikoja levossa, mutta en kyllä heti muistaisi koska viimeksi näin pitkään ilman mitään treenejä välissä. Alkuun oleminen oli todella haastavaa, mutta kaikkeen tottuu. Pystyn kyllä jotenkin samaistumaan siihen, miten on vaikeaa aloittaa treenit pidempien taukojen jälkeen. Etenkin jos kaikki tekeminen on todella raskasta ja tuntuu, että kunto on ihan pohjalla.

15631521_1139652152821092_199213123_o-2

Pystyn myös samaistumaan siihen, miten ”masentavaa” on aloittaa liikkuminen nollista. Tiedän, ettei kunto katoa näin lyhyessä ajassa, mutta sen verran voin sanoa, että aika nöyrästi sai aloittaa treenit viime viikolla. Bodystep-ohjauksen jälkeen olo oli nimittäin aivan kaput. Normaalisti vedän samana päivänä vielä hiit-tunnin, sprintin ja oman salitreenin. Nyt ei olisi kyllä tullut mieleenkään tehdä enää mitään muuta. :D

Perjantaina kävin tekemässä salitreenin koko vartalolle ja jo ensimmäisen liikkeen aikana (kyykyt) tajusin että nyt oikeesti niitä painoja alaspäin. Jalat meni ihan sippiin kolmen sarjan jälkeen, joten suunniteltu jalkatreeni vaihtuikin koko vartalon setiksi. Nyt onkin ollut aika kivat lihaskivut perjantaista saakka.

_mg_0026

Lauantaina kävin ohjaamassa vielä spinning-tunnin ja voi että olin kaivannut sitä fiilistä, mikä tuolla tunnilla tulee. On sinänsä ihan mukavaa, että huomaa selkeästi kuinka syke nousee ja hengästyy. Mulla on saattanut olla ajoittain niitä kausia ”ettei mikään tunnu missään”, mutta nyt kyllä tuntuu. Uskon, että se viestii myös palautumisesta, kun keho ottaa taas treeniä vastaan. Nyt onkin  motivoitunut fiilis pistää taas rutiinit rullaamaan, tosin hieman fiksummin tällä kertaa.

Fyysisesti alkaa siis tuntumaan taas aika normaalilta, mutta kuten yleensä asiat menee muussa elämässä, niin kun sitä p*askaa sataa, niin sitä tulee sitten kerralla ihan kunnolla. :D Nyt sitten vaan yritetään keskittyä arkeen ja siihen, että asiat alkais rullata vähän parempaan suuntaan! Ja hei, jos siellä on muita, joilla alkaa tänään taas paluu arkeen ja ehkä treenit pienen tauon jälkeen, niin muistetaan että vaikka alku voi olla vähän haastavaa, niin silti jokainen hyvä päätös ja treeni vie omaa motivaatiota oikeaan suuntaan! Tsemppiä! :)

Nyt alan kertailemaan Bodyattack-ohjelmaa läpi ja valmistaudun illan koitokseen! :)

kuvat: Anna Riska / Annmarias


4 Responses to “POHJALTA ON VAAN YKSI SUUNTA JA SE ON YLÖS!”

 1. Avatar Hertta sanoo:

  Itellä ei ole tullut pitkää taukoa aktiivitreenaamisesta vielä ikinä mutta uskon kyllä sen olevan henkisesti rankkaa.Mahtavaa kuulla että olet nyt paremmassa kunnossa ja pääset taas treeneihin kiinni! ;)Olin eilen pitkästä aikaa myöskin Attackissa ja uusi ohjelma on kyllä kultaa <3

 2. Avatar Maija sanoo:

  Mulla ei oo ollu pitkään aikaan taukoa treeneistä, mutta muistan kyllä kuinka haastavaa ja vaikeaa on palata salille vaikka kahden kuukauden tauon jälkeen. Hehe joskus välipäivänkin jälkeen :D Joten nostan kyllä hattua taas niille, jotka uuden vuoden motivoimina raahaa itsensä salille puolenkin vuoden jälkeen ja vaikka se into sitten lopahtaisi piankin niin on se jo iso kynnys ja tsemppi aloittaa uudelleen nollasta!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No jep! Hyvä muistutus itsellekin ettei se ole aina niin helppoa kaikille. Omalla kohdalla kuitenkin taukoa vaan se 3 vkoa ja muuten kunto on aika hyvä. Samaa mieltä että pisteet niille jotka pidemmän tauon jälkeen saavat treenikauden taas rullaamaan. :)

Kommentoi