VUODEN 2017 HAASTE?

2014 Bikini Body Bootcamp

2015 Beach Body – haaste

2016 Summer Fit – haaste

6a00d8341bf67c53ef01901c2c0517970b-800wi_fotor_collage-800x600

Blogin perinteisiin kuuluu, että jokaisen vuoden alkuun vedetään yhteinen haaste tulevaa kesäkuntoa ajatellen. Olen itse saanut näistä haasteista aina hurjasti motivaatiota ja osallistumisprosentti teidän lukijoiden kesken on ollut tosi hyvä. Mietin tässä, että alkaako tämä olla jo ”nähty” juttu, vai vieläkö löytyy kiinnostusta uuteen haasteeseen? Vielä parempi kysymys on, että vieläkö mulla löytyy uusia ideoita haastetta varten! :D

p1250249_fotor_collage-800x800

Nyt olisikin mahdollisuus vaikuttaa siihen, pistetäänkö vuoden alkuun jälleen uusi juttu käyntiin. Mietin, että toki haaste voisi olla joku yksilöllisempikin juttu, esimerkiksi opi spagaatti 30 päivässä tai muu vastaava. Sana on vapaa ja kommenttiboksi auki, oletko mukana ja mikä olisi mielestäsi hyvä teema vuoden 2017 haasteeksi? Te päätätte!

summerfit2016-800x800

 


49 Responses to “VUODEN 2017 HAASTE?”

 1. Avatar Jenni sanoo:

  Joo spagaatti! Jos sen oppisi tekemään niin silta-asento toinen jalka suorana ylhäällä voisi kans jo pikku hiljaa onnistua :D

 2. Avatar Ems sanoo:

  Sun blogin lukijat on varmaan useimmat kovia liikkujia mutta meille kelle se ei vielä oo rutiini, nii olisi mahtava saada haaste missä lähdettäisiin liikkumaan alusta. Netti on niin täynnä kaikenlaisia ohjeita, että pieni pää menee sekaisin :D tai sellainen haaste mikä sopii huonokuntoisillekin ja voi tehdä kotona/omalla painolla :)

  • Avatar nimetön sanoo:

   kyllä!
   eikä mitään sellasta mahdotonta paastoaloitusta, missä liikutaan 7krt/vko ja syödään kaalia vaan hallitusti lisää liikuntaa ja parempaa syömistä.

   • Avatar Anni sanoo:

    Kannatan! Musta se olis myös mahtavaa että haaste koskisi välillä niitä ketkä eivät niin paljo liiku/tiedä edes mitä kannattaisi tehdä, tai Mistä aloittaa! Ruokavinkit ynnä muut olisi hieno juttu. Lähtisin ehdottomasti mukaan haasteeseen!

 3. Avatar mirkku sanoo:

  Joku spagaatti/kehonhuoltohaaste olis kiva! Tulee tehtyä välillä noita edellisten haasteiden treenejä ja ne on niin hyviä että tekis mieli pyytää uutta treenihaastetta mutta omalla kohalla on ehkä hyödyllisempi joku huoltavampi juttu ni tulis sitäkin tehtyä enemmän :D

  • Avatar mirkku sanoo:

   Niin ja sitä piti vielä kysyä että teitkö postauksen summer fit- haasteen voittajista? En yhtään muista lukeneeni

 4. Avatar Taru sanoo:

  Joku tollanen haaste ois kyllä kiva, vaikka en noihin aiempiin olekkaan osallistunut niin nyt vois olla kiva osallistua, esim. just toi opi spagaatti 30 päivässä tms liikuvuutta parantava haaste vois olla kiva! :)

 5. Avatar Jenni sanoo:

  Haasteet ovat olleet mielenkiintoisia ja inspiroivia. Tänäkin vuonna tuli vedettyä ohjelmiasi monet monet kerrat. En osaa suoraan sanoa mitä toivoisin, mutta ehkä jotain kahvakuulaa, crosfitjuttuja, ja ruokavinkkejä. Sinun luomaa haaatetta lukijoille. Se tsemppaa. Itsellä ollut raudanpuutos pitkään, eikä treenata oo voinut kun huimaa ja päätä särkee paljon, joten ehkä kaipaisin myös vinkkejä liikunnan jatkamiseen pitkän tauon jälkeen.

 6. Avatar Heid sanoo:

  Mä tykkäisin jos ois joku esim. Opi spagaatti tai tämän tyylinen juttu, jota voisi sitte omien reenien yhteydessä harjoittella tai ottaa mukaan. Itse en lähtisi mihinkää viime vuosien tyyppisiin haasteisin mukaan

 7. Avatar Henna sanoo:

  Spagaatti 30 päivässä kuulostais hyvältä. Mut siihenhän vois laittaa vielä toisen 30/60 päivän haasteen perään :)

 8. Avatar Jasmin sanoo:

  Spagaati-/käsilläseisontahaaste vois olla jees! Olin mukana siinä joskus instagramissa pyörineessä sportyfeel-käsilläseisontahaasteessa, mut se kuukauden ajan joka päivä treenaaminen meinasi olla vähän vaikea sovittaa aikatauluun (ja laiskuuteen :D). En koskaan oppinut kunnolla seisomaan käsillä ilman tukea vaikka kaikki treenit teinkin :( Spagaatikin olisi kiva oikeesti vihdoin saada, kun oon niin monta kertaa itsekseni alkanut sitä venyttelemään, mutta pitkäjänteisyys ei yksin tehdessä riitä.

 9. Avatar Jules sanoo:

  Moikka! Mun mielestä ois kiva vaan joku just että kroppa timmimpään kuntoon liikunnan ja ruokavalion avulla :)

 10. Avatar V sanoo:

  Täältä ainakin löytyisi yksi haasteeseen osallistuja! Kivoja ja varsinkin ajankohtaisia teemoja haasteelle voisivat olla kasvisruokavalio ja se, miten haasteen ja etenki treenit voisi sovittaa kiireiseen arkeen. Kokonaisvaltainen kiinteytymiseen tähtäävä haaste olisi ainakin itselleni mieluisin.

 11. Avatar Vera sanoo:

  Ehdottomasti joku venyttely/kehonhuoltohaaste!! Olis kivaa vaihtelua ja sen tyyppistä ei(?) sun blogissa oo varmaankaan ennen ollut. :)

 12. Avatar Sanna sanoo:

  Jo. Fast jag inte har deltagit i förra årets utmaning till punkt och pricka har jag använt träningsprogrammen när jag tränat på egen hand, vilket har varit superbra!
  Årets haaste kunde innehålla träning som gör att man blir bra på hinder som kommer att finnas i energyrun.
  Har redan tränat på att klättra i rep :D

 13. Avatar Mira sanoo:

  Todellaki! Lähen ainaki heti mukaan! Itse haluaisin kiristysohjelman, rasvaprosenttia alas ja hiit / crossfit tyylinen ohjelma, koska niissä oot niin hyvä! Ja beach body oli ehkä paras valmennus missä koskaan oon ollu. Sille iso peukku!! :)

 14. Avatar Tytti sanoo:

  Joo haastetta kehiin.. Mun tavoite -10kg kevään aikana niin kaikessa mukana!

 15. Avatar Heidi sanoo:

  Kehonhuoltohaaste tai terveellinen ruokavaliohaaste voisi olla mieleen :)

 16. Avatar Ella sanoo:

  Ei välttämättä haasteeksi, mutta voisitko lähi aikoina tehdä liikkuvuus ja kehonhuoltopostauksen?

 17. Hei, miltä kuulostaisi sellainen haaste/kampanja, jossa tavoitteena olisi saada liikunta ja terveellisemmät elämäntavat pysyväksi osaksi arkea? Vaikka jokaiselle viikolle jokin teema, mihin kiinnittää huomiota (esim. säännölliset ruoka-ajat, liikunta, lepo, kehonhuolto…) ja tarkoitus olisi, että näistä jutuista tulisi jatkossa pysyviä tapoja. Itse ainakin voisin olla tällaisessa mukana. Mielestäni voisi olla jopa kiinnostavampi, kuin mitkään ”näin saat paremman näköisen kropan x viikossa”. :)

  • Avatar Iina sanoo:

   Mä kannatan tätä!!! :)

  • Avatar Rupsu sanoo:

   Joo hyvä idea!! :))

  • Avatar Iiiipe sanoo:

   Tällanen ois ihana! Noissa aiempien tapaisissa, pidemmissä haasteissa on se huono puoli, että jos ei vaikka pariin viikkoon pysty noudattamaan ohjelmaa, tuntuu että on jäänyt kelkasta totaalisesti eikä jaksa enää hypätä mukaan. Vaikka omaa laiskuuttahan se on – tai sitä, ettei oo tarpeeks pitkäjänteisyyttä suorittaa heti jotain parin kuukauden settiä. Siks tällainen ’viikko kerrallaan’ -haaste olis super hyvä. Voisihan siihen ujuttaa myös esim. Ton spagaatti 30 päivässä -jutun mukaan, tyyliin niin, että 4. Ensimmäistä viikkoa voisi tehdä myös spagaattiharjoituksia pienten viikottaisten teemojen lisäksi.
   Tuntuis jotenkin hauskalta tehdä niin, että joka maanantai tulisi ’viikon ohjeet’, joita voisi noudattaa. Olis se sitten vaikka jotain tasoa ’ulkoile joka päivä 15 minuuttia’, tietäisi, että okei tätä on viikko edessä ja sitten saa taas uuden jännän tehtävän. :D

 18. Avatar j sanoo:

  Ehdottomasti kiinteyttävä setti jonka avulla juurikin voi saada pysyviä tuloksia pikäksi aikaa!

 19. Avatar HannaK. sanoo:

  Ihan perus kesäkuntoon haaste olis kiva! Salilla ja vaikka yksijakoisella ohjelmalla, niin kukin osallistuja vois sitten käydä sen verran salilla kun ehtii, osa vaan kerran viikossa ja toiset kolmekin kertaa :) sit vinkkejä ruokavalioon, herkuton kuukausi ja vinkkejä jumppiin ja aerobisiin, millä sais viikoittaisen lukkarin tuunattua itselleen täydelliseksi!

 20. Avatar Noora sanoo:

  I’m torn!! Toisaalta olen laiska huonokuntoinen pikkaisen pullaantuneempi naisihminen ja kaipaisin juuri basic-jutuista lähtöä alkukipinän huumaa alkuunsaattamaan. JA toisaalta, kuulostaa tuo spagaatti/kehonhuolto -aiheinenkin juttu kivalle!

  Jos valita pitää, niin tuo ensimmäinen :D

 21. Avatar Linnea sanoo:

  Sellainen haaste voisi olla kiva, jossa olisi eri ruokavaliot (siis pelkät määrät) esim.kiinteyttäjille ja laihduttajille :)

 22. Avatar Moi sanoo:

  Joo spaga-haaste! Tai joku liikkuvuuteen liittyvä. Aina ”unohtuu” venyttely ja sit on paikat jumissa omasta syystä

 23. Avatar Markku sanoo:

  Spagaati olis kyl mielenkiintoinen. Mua kiinnostaa lisäksi HIIT kunto-ohjelma! Olis aivan huippu kesäkuntoon tavoittelun tukena. Itselläni kun ei ole minkäänlaisia välineitä (steppilauta, kahvakuula. .) niin kehonpainolla tehtävä ohjelma olisi ihan mahti! Milloin sulla on muuten tulossa myyntiin se uusi ohjelma? :DD

 24. Avatar Ilona sanoo:

  Hei! Ois hieno sellaset kuvalliset ja tekstitetyt ohjeet kotona harjoitettavalle käsillä seisonnalle! Oon aina halunnut sen oppia! Ja puoli volttejakin olis kiva opetella.

  Sun blogisi on ihana! Mukavaa joulun odotusta sulle! Oot ihana! <3

 25. Avatar Elina sanoo:

  Hei!
  Saliohjelma sellaiselle jolla ei paljoa ole urheilutaustaa tai on ollut pitkä tauko liikkumisessa. Ja juurikin perus liikkeitä, ei mitään hienosteluja :) esim 1 tai 2 jakoinen. Ja tietty kiva jos siihen saisi ruokavalion joka sopisi näin 2017 kesää ajatellen ;)

 26. Avatar Sonja sanoo:

  Hei! Minä äänestän liikkuvuushaastetta! Olen varmasti samanlainen liikkuja kuin moni muu keskivertolukijasi, eli kovaa treeniä ja melko paljon. Liikkuvuuden kanssa ongelmia, mikä vaikuttaa ihan selkeästi esim. siihen miten hyvin saa liikkeet perille ja liikeradat pidettyä puhtaana. Eli olisi ihan mieletöntä jos alettaisiin yhdessä huoltamaan kehoa ja parantamaan liikkuvuutta! :)

 27. Avatar Irma sanoo:

  Hei! Miten olisi jonkinlainen leuanveto-ohjelma.Olisi niiin hienoa oppia tekemään leuanvetoja :D Tällä hetkellä saan vain yhden tehtyä.
  Sulla on ihana blogi,Ooot ihana <3

 28. Avatar Anka sanoo:

  Spagaatti/silta/käsillä seisonta/leuanveto/yhdellä kädellä punnerrus/jne-haaste olis kiva! Tuollasen pystyisi tekemään normaalien liikkumisten lisäksi, ja kun aletaan ihan alusta niin tuollaiset olisi jopa mahdollisia. Liian usein sitä huokailee youtube-videoiden ja pinterestissä olevien kuvien perään, mutta sitä pitkäjänteisyyttä tekemiseen ei muka vain löydy ja turhautuu nopeasti. Ja saisi sitä onnistumisen iloa jostain muusta kuin peilikuvasta ☺

 29. Avatar riina sanoo:

  mie oon tykänny edellisten vuosien haasteist, suosikki on beach body :) eli semmosta settiä toivoisin!

 30. Avatar Oona sanoo:

  Spagaatti ois ihan huippu tai sit käsilläseisonta

 31. Avatar Vilma sanoo:

  Sellainen haaste jonka tavoitteena olisi kokonaisvaltainen hyvinvointi ja elämänhallinta? :) Liikkumisen ja ruokavalion lisäksi pureuduttaisiin eri teemoihin kuten lepoon, stressinhallintaan, kehonhuoltoon, liikkuvuuteen jne..et lopputuloksena olis ne paremmat, pysyvät elämäntavat ja se pääkoppakin pysyis mukana muutoksessa..

 32. Avatar Raili sanoo:

  Haasteet on tosi kivoja! :) Mä tykkäisin jostain käsilläseisontaan tai vatsalihaksiin liittyvästä.
  Ps. Sulla on ihana ja motivoiva blogi!

 33. Avatar Paula sanoo:

  Perusliikkujalle pari salitreeniä ja keskivartalon hallintaa. Myös erilaiset tasapainoharjoitteet ja hapenottokyvyn parantaminen. Lisäks jotain ruokaideoita niin oon mukana!

 34. Avatar Miina sanoo:

  Heippa, ehdottomasti mukana toteutit sitten minkä vaan… ehkä itselle olis tuo kiinteytys ajankohtaisin, mutta myös kehonhuolto, spagaati, käsillä seisonta ja leuanveto olis kiinnostavia aiheita. Eli olen kaikkiruokainen:D
  Olisi mahtavaa, jos pystyisit yhdistelemään noista joitakin yhdeksi haasteeksi, esim niin kuin joku ehdotti, että tulis tyyliin joka viikko jotain lisää ja vois valita, mitä haluaa tehdä. Esim. eka viiolla ruokavalio, jota voisi harjoitella pelkästään ekan viikon, tokalla lisäksi jokin kehonpainotreeni, kolmannella sali (esim yksijakoinen) neljännellä kehonhuoltoa jne. Jokainen voisi ottaa ne mukaan, jotka sopii omiin tavoitteisiin ja elämäntilanteeseen. Voisit antaa vinkkejä joka viikko, miten eri juttuja kannattaa yhdistellä. Näin opittaisiin kaikki koostamaan itsellemme sopiva viikkotreenikokonaisuus, eikä homma menisi aina niin, etä sinä teet puolesta kaiken ja itse ei tarvitse miettiä mitään… Ainakin itsellä voisin kuvitella että tällainen jäisi paremmin myös pitempiaikaiseen käyttöön arjessa.

 35. Avatar Naina sanoo:

  Ehdottomasti opi spagaatti tai jonkin tälläinen kehonhallinta kuten käsilläseisonta harjoitus. Monet kerrat olen yrittänyt venytellä ja muuta, että se spagaatti sieltä tulisi, mutta ei! Ehkä sun ohjeilla saisi motivaatiota yrittää ja oppia tekemään se oikein :)

 36. Avatar Hanna S. sanoo:

  Onnistuisiko Ainon ohjeilla 42-vuotias mamma taipumaan vielä tämän ikäisenä spagaattiin? Osallistuisin varmasti haasteeseen ja lähettäisin sinulle vaikka ennen ja jälkeen-valokuvat! Milloinkaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta – vai onko tämä jo liikaa, hauskaa olisi yrittää ainakin :)

 37. Avatar Kata sanoo:

  Kestävyyskunnon parannus haaste!! sekä joku herkuton kuukausi. :D mutta ei mitään liian säännösteltyä – syksyllä yritin seurata yhtä nettivalmennusta eikä pää kestänyt, jonka seurauksena ajatukset pyöri vain ja ainoastaan ruuan ympärillä.

 38. Avatar Heidih sanoo:

  Ehdottomasti lähden mukaan haasteeseen, jos se on joku koko kropan kiristelyhaaste! Itse en kaipaa mitään opi yksi liike -tyypistä haastetta, vaan nimenomaan just jotain tuollaista, mitä oot tehnytkin. Oon ollut täysillä mukana 2014 ja -15, mutta tän vuoden ohjelmassa oli jotenkin liikaa opettelemista, kun yksin teki, ja siksi jäi kesken. Toivottavasti jaksat tehdä ohjelman ❤️

 39. Avatar Lempi sanoo:

  Ilman muuta joku haaste ois kiva! Oikeastaan kaikki käy, mutta oma lemppari olisi jotain helppoja akrobatia-liikkeitä. Kuitenkin niin, että haaste olisi helppo joko yhdistää muihin treeneihin tai sitten tehdä tyyliin vain kerran viikossa (toki edistyminen ei ehkä silloin oo kummoista). Mutta mulla homma kaatuu kyllä heti siihen, jos ohjelma vaatii 3-5 treeniä viikossa, kun muitakin liikuntaharrastuksia on sen verran paljon. Tai toki voisin valita niistä treeneistä sitten yhden joka viikolle, mutta en pääsisi täyspainoisesti mukaan haasteeseen.

 40. Avatar Hanna sanoo:

  Semmonen haaste olisi kiva, missä kuukauden aikana olisi tyyliin 2 treeniliikehaastetta, jotka vaatisivat opettelua teknisesti ja olisivat rankkoja. Vähän niinkun semmoisia ”challengengeja”. Haha tosi vaikee selittää mut toivottavasti sait pointin. Tämmösiä vois olla just jotkut kehonhallintaa tai räjähtävyyttä vaativat jutut. Sit voisit jakaa tyyliin päivittäin jonkun vinkin miten päästäisiin lähemmäksi tavoitetta. En sitten tiedä vaaditaanko yhteen liikkeeseen koko kuukausi vai olisiko yhdelle liikkeelle viikko tai kaksi??

 41. Avatar Iida sanoo:

  Itse kyllä haluaisin jonkun beach body haastetta vastaavan haasteen

 42. Avatar Sofia sanoo:

  Kesäksi timmiksi -valmennus!! ruokavalio ja treenit :) sellanen simppeli versio, ettei kauheen vaikeesti toteutettavia juttuja..
  vaikka noita jo onkin niin olis kiva ottaa uus haaste vastaan!

Kommentoi