#RESEPTIREMONTTI – PIPARKAKUT (M,G)

Noniin kaverit, meitsi on back in business! Lähdin remontoimaan perinteistä piparitaikinaan maidottomaksi, gluteenittomaksi sekä vähäsokeriseksi versioksi. Täytyy sanoa, että oon aika innoissani lopputuloksesta, sillä se oli mielestäni todella onnistunut sekä maun että koostumuksen suhteen. Eniten epäilytti juurikin koostumus, mutta ei se kyllä jäänyt kauas normaalista. Taikina oli tietysti hieman murenevampaa ja vaati hieman kärsivällisyyttä, mutta loppupeleissä tämä oli todella nopea setti, kun ottaa huomioon että valmistin taikinankin alusta alkaen itse.

pipari1

Ainekset (2-3 pellillistä piparkakkuja):

 • 100 g Puhdistamon kanelin makuista kookosöljyä (tavallinenkin käy)
 • 50 g stevia sokeria
 • 1 dl tummaa agavesiirappia
 • 1 kananmuna
 • 1 rkl psylliumia
 • 5 dl gluteenittomia täysjyväkaurajauhoja
 • 2 dl kookosjauhoja
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 1 pussi (18g) piparkakkumaustetta

Uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen (hieman pehmeä) kookosöljy ja stevia sokeri. Keitä agavesiirappi kuumaksi, niin että se melkein kiehuu ja kaada sen jälkeen öljyn ja sokerin sekaan, sekoita. Lisää seuraavaksi kananmuna ja psyllium. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla sekoittaen ja lopuksi käsillä vaivaten.

tuote

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauli taikinasta muutamassa erässä jauhotetulla alustalla ohut levy ja tee muotilla kuvioita. Nosta piparit lastan avulla leivinpaperille uunipellin päälle. Paista 200 asteessa noin 5-10 min (riippuu uunin tehoista). Itse paistoin 5 min jonka jälkeen laskin asteet 150 ja annoin olla vielä 3-5 min. Ota pelti uunista ja anna piparien jäähtyä, muuten ne hajoavat helpommin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

unknown


9 Responses to “#RESEPTIREMONTTI – PIPARKAKUT (M,G)”

 1. Avatar Heke sanoo:

  Ehdottomasti menee testiin! Kokeilin viime vuonna joulutorttuja ja ne oli ihan huippuhyviä!

 2. Avatar tepsu sanoo:

  Agave-siirappia? Eiks se oo hirmu epäterveellistä? Käytätkö riisisiirappia mihinkään?
  Kiitos reseptistä!! Menee kokeiluun!! (mutta varmaan sillä riisisiirapilla…?)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Agave-siirapista ollaan tosiaan eri mieltä mutta mielestäni se on ihan ok vaihtoehto, eikä tuo määrä nyt mikään päätä huimaava ole jos miettii montako piparkakkua siitä tulee :) Voi toki kokeilla myös muilla siirapeilla, toimii varmasti! En ole tainnut itse tuota vielä testata. :)

 3. Avatar Heidi sanoo:

  Pitääpä kokeilla :) Vielä ku keksisit jotain, millä koristella sen perinteisen koristelusokerimössön sijaan ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tuli mieleen kookosmanna, siitä saisi varmaan jonkun kuorrutuksen väsättyä :D

 4. Avatar Anna sanoo:

  Kiitos paljon ohjeesta! Vaikka olinkin hieman epäilevä kookosjauhojen suhteen (en yleensä välitä kookoksesta), näistä tuli aivan ihania!

 5. Avatar Freija sanoo:

  Moi! Sopisiko kookossiirappi makeutukseen? Ja miten paljon tuo 50g steviaa on deseissä? Kiitos!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   sopii vrmasti myös kookossiirappi! Hmm mitäs mä sanoisin, olisko 0,5 dl suunnilleen :D

Kommentoi