3 X PARAS KEHONPAINOLIIKE PAKAROIDEN MUOKKAAMISEEN

Mitä kehonpainolla treenaamiseen tulee, voisin sanoa olevani aika pro, sillä teen päivittäin ohjauksia joissa käytetään vain omaa kroppaa treenivastuksena. Olen testaillut paljon erilaisia liikkeitä ja yhdistelen usein kehonpainoliikkeitä myös kuntosaliharjoitteluun. Etenkin supersarjoissa niillä saa kivasti erilaista tuntumaa ja sykettä ylös, mikä tehostaa rasvan palamista entisestään. Kävin tänään treenaamassa pakarat ja testailin uusia juttuja ja erilaisia liikeyhdistelmiä, joilla saisi mahdollisimman hyvän kontaktin pakaroihin. Olen siis julkaisemassa uutta treeniohjelmaa, joka painottuu alavartalon, etenkin pakaroiden muokkailuun ja tässä on tehty nyt pientä taustatutkimusta ja testailua itsekin ennen ohjelman julkaistamista.

mg_86421

Myös pelkkä kehonpainotreeni voi olla hyvinkin tehokasta kun muistaa muutaman asian. Ponnistukset ja laajat liikeradat tuovat mielestäni ehdottomasti parhaat tehot näihin liikkeisiin. Tässä mun mielestä kolme tehokkainta liikettä juurikin alavartalon muokkaamiseen:

Leveä haarahyppy stepiltä: Lähtöasento steppilaudan päällä seisten, jonka jälkeen pudotus syvään haarakyykkyyn niin, että pakarat koskettavat lautaa. Tämän jälkeen ponnistus takaisin lähtöasentoon. Sopii loistavasti esimerkiksi lantionnoston (painojen kanssa tehtynä) liikeparina tuomaan kunnon poltteet kankkuun ja nostamaan sykettä!

Luisteluloikka: Tällä liikkeellä saa hyvät tuntumat etenkin pakaran sivuosaan. Liikeessä voimakas ponnistus jalalta toiselle niin, että käsi koskettaa lattiaa jokaisen loikan jälkeen. Liikettä voi tehostaa laittamalla vastuskuminauhan jalkojen ympärille.

Kirppuhyppy: Haastava, mutta supertehokas liike pakaroille ja koko alavartalolle. Liikkeen ideana on koskettaa omalla kantapäällä pakaraan ponnistuksen aikana, jolloin liike haastaa myös sykkeen todella voimakkaasti. Tämän kun lisää jonkun voimaliikkeen kaveriksi, voi olla varma että polte on taattu sekä pyllyssä että keuhkoissa!

Luisteluloikka & kirppuhyppy ovat esiteltynä videolla!

PS. Mun ulkoinen kovalevy sanoi sopparinsa irti ja en pysty käyttää tällä hetkellä kuin vanhoja kuvia. Siinä siis syy, jos joku on huomannut asian. :D Asia korjaantuu tässä tämän viikon aikana!


2 Responses to “3 X PARAS KEHONPAINOLIIKE PAKAROIDEN MUOKKAAMISEEN”

  1. Avatar Oona sanoo:

    Ihanaa että jaat myös näitä kehonpainolla tehtäviä teholiikkeitä! Sillä oon lähdössä siskoni kanssa 4-5 vk reissuun ja kuntosalia ei välttämättä mein matkan suunnilta löydy, mutta jotain treenejä olis kuitenkin kiva saada tehtyä. Sellaisia missä hikilentää vaikka aikaa ei menisi kuin puolisen tuntia. Taidan kirjottaa näistä jonkun tärppilistan itselleni mukaan. :)

  2. Avatar Kaisa sanoo:

    Entä mitkä liikkeet on parhaita, jos ei pysty hyppimään?

Kommentoi