JOTAIN IHAN MUUTA

Selailin vanhoja reseptejäni ja silmiin osui yksi erittäin herkullinen setti. Tehdäänpä pieni poikkeus normaaliin ja jaetaan safka, joka ei ole gluteeniton, ei maidoton, eikä edes sokeriton. 😀 Jos viikonloppuna on aikeissa herkutella ihan real thing –meiningillä, tai haluat valmistaa hyvän cheat mealin, niin tästäpä hyvä idea! Toki tämänkin pystyy toteuttaa terveellisemmin, mitä se nyt ikinä kenellekkin tarkoittaa, mutta tosiaan vaihtelun vuoksi jotain muuta. 🙂

Täällä Vaasassa on yksi aivan ihana lounaspaikka, jossa tarjoillaan mielestäni kaupungin ehdottomasti herkullisimmat salaatit. Paikka sijaitsee kauppahallissa ja on nimeltä Bistro. Yleensä jos lähden ulos syömään, suuntaan mielellään juuri tuonne ja valitsen katkarapusalaatin, joka on mun lemppari. Mestassa tarjoillaan myös club sandwichejä, jotka toimivat tämän reseptin inspiraationa!

IDOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokahan ei ole mitään sen kummempaa, kuin paahtoleipää täytteillä, mutta salaatilla ja kivasti aseteltuna sopii mielestäni hyvin rentoon illanviettoon. Clubien sisältöä voi vaihdella oman maun mukaan. Ohjeessa yksi idea täytteeksi!

Club Sandwich (1 ISO ANNOS)

  • 4 palaa isoa paahtoleipää (tumma/monivilja sopii aika hyvin)
  • persilja-valkosipulikastiketta (ohje alla)
  • vuohenjuustoa tuorejuustona
  • kinkkua (siivuna tai suikaleina)
  • 1/2 pakettia pekonia
  • 2-4 siivua cheddarjuustoa
  • tomaatin siivuja, tammenlehtisalaattia

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paahda leivät paahtimessa ja levitä kahteen leipään runsaasti persilja-valkosipulikastiketta ja kahteen muuhun vuohenjuustoa. Lado muut päällysteet leipien päälle ja tee niistä 2 kerrosvoileipää. Halkaise leivät keskeltä niin että niistä tulee kolmion mallisia. Asettele kolmiot uunipellille ja paista uunissa 5-10 min niin, että juusto on sulanut. Kasaa kolmioista torni ja aseta keskelle tikku pitämään koko taideteos kasassa. Tarjoile clubin seurana provencen salaattia (friseesalaatti, punasalaatti, vuonankaali) paistettuja leipäkuutioita ja persilja-valkosipulikastiketta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persilja-valkosipulikastike:

  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • ruukullinen persiljaa
  • n. 5 isoa valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Paista pannulla valkosipulinkynsiä tilkassa öljyä. Sekoita kaikki aineet blenderissä. Sokeria ja suolaa voi lisäillä oman maun mukaan enemmän tai vähemmän. Testaile & maistele paras combo! Kun kastike ”muhii” yön yli jääkaapissa, tulevatt sen maut entistä paremmin esiin, joten tämän voi kokeilla tehdä myös päivää ennen käyttöä.

Salaatin sekaan voi paistaa leipäkuutiota niin, että dippailee ne vihreään kastikkeeseen ja paistaa pannulla rapeaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä päivä on hujahtanut ohi tosi nopeasti, sillä oon lähtenyt kotoa aamulla ennen kymmentä ja tulin vasta hetki sitten ovesta sisään. Mulla on parin viikon tauko lauantain aamun jumpista ja olipa muuten mukavaa käydä ohjaamassa ne taas tänään. Heräsin tosi aikaisin ja ehdin muokkailla hieman spinning-tunnin biisilistaakin, mikä piristi kivasti. Takana on muutenkin tosi hyvä treeniviikko, sillä sain viime viikonlopun koulutuksesta tosi paljon motivaatiota niin ohjaamiseen kuin tekemiseenkin. Ohjaukset ovat tuntuneet hyvältä ja sain tänään jopa kahdelta kaverilta palautetta, että olivat huomanneet eron mun ohjauksessa, mikä on mun mielestä tosi kiva kuulla, kun kyseessä on kuitenkin näin lyhyt aika koulutuksen jälkeen. Palaute koski vielä sellaisia muutoksia, mihin olin itse keskittynyt ja tavoitellut, jeejee! Huomenna lepopäivä ja ensi viikolla ajattelin aloittaa salitreenit taas pitkästä aikaa.

Kivaa lauantaita kaikille! <3

 


2 Responses to “JOTAIN IHAN MUUTA”

  1. Anu sanoo:

    Heissan. Löysin tänään aamulla sun ihanan piristävän ja asiantuntevan blogin. Tässä ennen töihin lähtöä tätä lueskellut 🙂
    Osaisitko antaa vinkkejä miten päästä käsiksi synnytysten ja laihdutuksen jäljiltä jääneeseen vatsan ja alavatsan roikkonahkaan. Mietin jo veitsen alla käyntiä mutta se on niin kallista.
    Reilu vuosi sitten aloitin treenamisen tyhjästä ja kiloja tippui tammikuuhun mennessä -8kg. Jonka jälkeen paino pysynyt n. 67kg. Eli mun toive oli pudottaa vielä 7kg tosta, mutta ei lähde ;(. Ruokavalio gluteeniton ja pitkälti kasvispainotteinen. Kalaa söin niin paljon et on ollut pakko pitää taukoa, tuli vähän ulos jo korvista. Ajattelin korvata omegalla mutta tukostaipumuksen johdosta sille tuli jyrkkä kielto.
    Salilla käyn 2-3 krt /vko ja teen itelle mahd rankan sarjan pyllyjä ja vatsoja pääasiassa. Vähän myös käsiä koska ne on jo aika hyvissä lihaksissa. Välillä lenkillä lähinnä reippaasti kävellen.
    Mitä siis voisin tehdä ruoan /liikkumisen suhteen että murheenkryyni vatsa 😉 tulis järkiinsä ja pienenisi ?

  2. Sanna sanoo:

    Moikka,
    Voisitko joskus tehdä juttua lihasten hermotuksesta? 🙂

Kommentoi