VITAMIINIT & MINERAALIT – NÄITÄ KÄYTÄN

Kirjoittelin viime viikolla magnesiumista ja postaukseen kerääntyi paljon kysymyksiä ja toiveita jos voisin kertoa tarkemmin mitä lisäravinteita itse käytän. Täytyy sanoa heti alkuun, että olen eräänlainen vitamiini ja mineraali nörtti. Uskon, että monipuolinen ravinto on kaiken A ja O, mutta uskon myös että oikeilla vitamiini- ja mineraalilisillä pystyy optimoida omaa hyvinvointia ja kehon toimintaa. Nykyään ravinto on köyhempää ja elämä kuluttavampaa, jonka vuoksi monet elävät erilaisten ravinteiden vajeessa. Alla teidän esittämiä kysymyksiä ja vastaukset niihin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä valmisteita itse käytät? 

Pääsääntöisesti käytän tuota punaista ubermag – valmistetta, sitä saa kuitenkin vain BioSignature-valmentajien kautta tai Poliquin nettikaupasta tilattuna. Mikäli tarvitsen nopeasti magnesiumia, haen yleensä Bioteekin Super-Mg:tä, joka sisältää magnesiumia tauraatti- ja bisglysinaattimuodossa. Voisinkin suositella tuota tuotetta, sillä se sisältää kaksi hyvin imeytyvää muotoa. Mulla tapaa olla kaapissa myös sitraattia, edullisemmassa versiossa. Mikäli haluan panostaa, ostan Puhdas+ merkin magnesiumsitraattia.

Onko ok käyttää eri muotoista magnesiumia kausittain (vaihdan aina purkin jälkeen toiseen), vai täytyisikö niitä vedellä samaan aikaan puutoksen ehkäisemiseksi?

Mun mielestä kannattaa valita valmiste, joka sisältää ainakin kaksi eri magnesiumin muotoa. Oman kokemuksen mukaan tällaiset toimii parhaiten, etenkin jo treenaa useita kertoja viikossa.

Onko magnesiumkelaatti hyvä vaihtoehto?

Kyllä on. :)

Paljonko sun käyttämissä valmisteissa on magnesiumia per tabletti?

Näissä on hieman eri määriä, mutta esim tuossa ubermagissa on 2 kapselissa 100 µg. Otan siis 2-3 kapselia kolmesti päivässä, jolloin määrä on 450 µg (mikrogrammaa), lisäksi monivitamiinissani on magnesiumia ja kovina päivinä otan vielä tuota super MG:tä lisänä. Määrän lisäksi on hyvä saada magnesiumia tasaisesti sopivina määrinä.

Mua kiinnostais myös tietää mitkä muut mineraalit/vitamiinit/mitänäitänyt ovat yleensä sellaisia, mistä on puutosta? 

Ensimmäisenä tulee mieleen sinkki, jonka puutos on aika yleinen. Myös B-vitamiinin ja D-vitamiinin saannista kannattaa pitää huolta. Yksi tärkeä on myös omega-3 rasvahapot.

Kiinnostaisi tietää mitä monivitamiinivalmistetta käytät, itsellä juuri nyt hakusessa?

Käytän Poliquinin Multi Intense valmistetta. Tätäkin saa vain BioSig-valmentajilta tai Poliquinin nettikaupasta tilattuna.

Vasta menee löysälle magnesiumista, olenko vaan herkkä magnesiumille ja pitäisikö se näistä oireista huolimatta ottaa vai miten kannattaisi toimia?

Sitraattimuotoinen magnesium saattaa aiheuttaa kyseisiä oireita. Kannattaa kokeilla esimerkiksi tauraatti muotoista magnesiumia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

monivitamiini, D-vitamiini, Omegat

Magnesiumin lisänä käytän päivittäin:

Monivitamiinia (Multi Intense), jota on 2 tabua kolmesti päivässä. Tämä on siis ihan mulle räätälöity annoskoko.

Omega-3 valmisetta 2 tablettia kolmesti päivässä. Yhdessä tabussa on noin 1000 mg kalaöljyä. Valitsen aina valmisteen jossa on vain omega-3 EPA:na ja DHA:na. Monissa kalaöljykapseleissa on myös Omega-6, jota saadaan usein muutenkin liikaa ravinnon kautta, mikä taas voi aiheuttaa tulehdustiloja kehoon.

D-vitamiinia noin 50 mikrogrammaa päivässä.

Probioottia, eli maitohappobakteeria, joka tukee suoliston kuntoa ja vastustuskykyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

probiootti, b-12 ja hyaluron

Satunnaisemmin käytän Hyaluronia, B-12 vitamiinia ja sinkkiä. Söin yhdessä vaiheessa aika paljon sinkkiä ja se saattoi horjuttaa sinkin ja kuparin balanssia, joten olen pitänyt siitä nyt taukoa. Monivitamiinissani on kuitenkin hieman sinkkiäkin mukana!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Multa kysytään usein, että miksi käytän noin paljon esim. omegaa. Vastaus on, että erilaisten kokeilujen ja testailujen kautta olen huomannut näiden määrien olevan itselleni sopivia. Kaksi vuotta sitten, kun panostin tähän puoleen ja aloin käyttää runsaammin mm. magnesiumia ja omegaa, huomasin selkeitä muutoksia niin aineenvaihdunnan toiminnassa ja yleisessä olotilassa. Lisäksi en ole ikinä, en siis oikeasti koskaan kipeä. :D (ja nyt varmaan iskee joku influenssa kun sanoin ääneen ;) )

Huomenna luvassa toinen osa, jossa kerron superfoodeista ja pulvereista joita käytän! ;)


11 Responses to “VITAMIINIT & MINERAALIT – NÄITÄ KÄYTÄN”

 1. Avatar Ems sanoo:

  Pystytkö suosittelemaan jotain monivitamiini-lisää kivijalka kaupoista? :) olen harmitellut kun puhdas+ merkiltä ei sellaista löydy ja pidän sitä hinta/laatu-suhteelta parhaimpana merkkinä suomalaisissa kaupoissa :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Täytyy sanoa että mulla ei ole käyttökokemusta muista kuin tästä multi intensestä. Olisko jollain muulla hyviä vinkkejä??? =)

   • Avatar Nora sanoo:

    Ainakin lifesta saatava Solgarin Female Multiple kävisi tuon Poliquin valmisteen tilalle. Oma Biosignature valmentajani suositteli sitä, kun halusin kokeilla jotakin toista valmistetta kuin Multi-intenseä. Molemmat musta hyviä ja Solgarin lisät ylipäänsäkin on tosi laadukkaita :)

 2. Avatar Mari sanoo:

  Tuohon vatsan löystymiseen… Jos joku ei ole paremmin perehtynyt eri magn.muotoihin, niin tod.näk. hänellä on silloin käytössä magnesiumoksidi (se halvin muoto, jota myös ruokakaupasta saa). Tuolla magn.oksidilla on nimenomaan laksatiivinen vaikutus. Se ei nosta/lisää/paranna magnesiumpitoisuutta elimistössä. Joten siinä mielessä magn.oksidia on turha napsia. Toki sitraattimuotoinenkin voi joillakin aiheuttaa vatsan löystymistä – varsinkin suurina annoksina.

  Oman magnesium tarpeen voi kätevästi määritellä pikku testillä… Otetaan illalla, ennen nukkumaan menoa esim. 200 mg:n tabu (ei kuitenkaan sitä oksidimuotoa). Jos aamulla vatsa löysä, on sopiva annostus alle tuon, joka on siis ns. ylläpitoannos. Jos taas vatsa ok eli ei vaikutusta, lisätään annosta illalla yhdellä tabulla (esim. 2 x 200 mg). Näin jatketaan, kunnes sopiva ylläpitoannos löytyy. Mielestäni kuitenkin 800 mg on maksimi. Jos vatsa ei ole reagoinut tähän, niin tällä annoksella voi jatkaa pidempään. Kyllä se masu sitten kertoo, milloin elimistön magnesiumvarasto on täynnä ja annosta voi pienentää… :)

  Mitä D-vitamiiniin tulee, niin suosittelen jokaiselle, että käy ko. pitoisuuden mittauttamassa verestään. Se saattaa monella olla hyvin alhainen vaikka päivittäin popsisi 50 µg. Se, miten hyvin tai huonosti jokin ravintoaine imeytyy, on ihan suoliston kunnosta kiinni… Itse oon pari kertaa käynyt tuon D:n mittauttamassa TK:ssa (toki saattaa vaatia pientä ”jämäkkyyttä”, kun sitä testiä pyytää). On ainakin ilmainen, kun yksityisellä se taitaa maksaa jotain 60 €. :)

 3. Avatar Anitta sanoo:

  Minulla on vilkas aineenvaihdunta!

 4. Avatar S sanoo:

  Olipa hyvä postaus, oonkin pohtinut että olisi kiva kuulla sulta tuotesuosituksia virskuista.

  D-vitamiiniin liittyen mulla on ongelma ja mietinkin mahtaisitko tietää siitä enemmän… Syön siis Solgarin Wild alaskan omega3 tabuja 1krt päivässä. Oon yrittäny tietosesti nostaa määrää kun sitä moni ravitsemusalan asiantuntija, esim sinä mukaan lukien, tuntuu syövän enemmän kuin ”normimäärän”. Jos otan päivässä enemmän kuin tuon 1tabletin niin kärsin tiputteluvuodosta. Oon niin monta kertaa testannut että ei voi johtua mistään muusta ku omegoista :D ja mietinki et onko esim mun kehon keino kertoa, että ei enempää näitä nappeja koneeseen vai mihin tuo liittyy? Kuukautiskierto on hormonaalisen ehkäisyn ansiosta normaali ja muutenkin ihan perusterve. Oon yrittäny myös pitää tauolla omegat n. viikon sillä ajalla, kun menkat on ja näyttäisi vaikuttavan vähentävästi vuotojen määrään. Olisi huippua jos sulla ois tästä yleisen tason faktaa enemmän :)

Kommentoi