JOKAISENA AAMUNA

Tykkään aamuista, sillä useimpina päivinä saan nukkua myöhään ja herätä ilman herätyskelloa. Hitaat, rauhalliset aamut ovat mukavia ja tuntuu että usein päivän alussa sitä on aikaansaavampi kuin illalla. Mulla on pari juttua, jotka kuuluu jokaiseen aamuun ja toinen niistä on sellainen mitä ilman en pärjää! Kerroinkin jo viime viikolla, että oon mukana Olen mukana Indiedaysin ja Lejos Blue Diamondin kamppanjassa, ja olen testaillut viime aikoina erilaisia mantelipohjaisia juomia.

Jokainen aamuni starttaa kahvilla, jota juon muutaman suuren mukillisen samalla koneella surffailen ja musaa kuunnellen. Kun aloitin elämään ilman maitotauloustuotteita, oikeastaan ainoa harmittava asia oli kahvimaidosta luopuminen ja elinkin pitkään niin, että tuo kahvimaito oli ainoa juttu, joka jäi kuvioihin muusta maidottomuudesta huolimatta. Nykyään oon sitä mieltä, että nämä mantelista tai kaurasta valmistetut ”kahvimaidot” ovat jopa parempia kuin maito!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmistan kahvini aina luomulaatuisista kahvipuruista, sillä eron maistaa ja tuntee tavalliseen verrattuna. Normaalisti juon kahvin Barista Blend -mantelijuoman kera, mutta joskus saatan sekoittaa kahviin lisäksi ripauksen kanelia tai kardemummaa. Jos mulla on oikeen kiire, enkä ehdi syödä aamupalaa, sekoitan blenderissä Almond Breezen Barista Blendia, kauhallisen heraa ja kahvia yhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smoothie on vakioitunut aamupalaksi jo useamman vuoden ajan. On jotenkin vaan niin helppoa, kun smoothieen saa sekoittettua paljon hyviä juttuja ja olo on aina freshi heti aamusta kun aloittaa päivän terveellisesti. Yllä näkyvät raaka-aineet ovat aikalailla smoothieni vakiovarustus. Sekaan menee aina jotain vihreää, yleensä lehtikaalia tai pinaattia, mustikoita, avocadoa, heraa, viherjauhetta sekä lakujauhetta. Nesteenä olen käyttänyt Almond breezen mantelijuomia, joihin on lisätty kalsiumia. Monia mietityttä maidottomuudessa juurikin tuo kalsiumin saanti, mutta on paljon muitakin lähteitä millä sen saannin pitää kunnossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun mielestä proteiini- ja rasvapainotteinen aamiainen pitää olon virkeempänä kuin hiilarien syönti. Monen mielesä smoothiet on liian kevyitä, mutta juuri esim. avocadon avulla niistä saa täyttävämpiä ja tukevampia herkkuja! :)

Valmistin yhtenä päivänä herkullisen suklaavanukkaan alla näkyvistä raaka-aineista. Banaani kannattaa laittaa pilkottuna pakkaseen pariksi tunniksi ja sitten sekoittaa kaikki aineet keskenään. Mantelijuomaa laitetaan vain noin 0,5 dl tai jopa vähemmän. Koostumus ikään kuin kasvaa kun seosta blendaa hieman pidempään ja siitä tulee ihanan kermainen täyteläinen vanukas!

 • 0,5 dl Almond breeze – mantelijuomaa
 • 1 avocado
 • 1-2 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 kauhallinen vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia
 • 1 (jäinen) banaani

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


13 Responses to “JOKAISENA AAMUNA”

 1. Jepa sanoo:

  Tuleeko alimpaan suklaavanukkaaseen kokonainen avokado ja scoopillinen heraa? Näyttää herkulliselta! :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Juu kyllä tulee! lisäsin nyt nuo määrät postaukseen :)

 2. Anna sanoo:

  Jepu jee! Lapsesta saakka tuputettu maitopropaganda istuu tiukassa :) Maidon kalsiumin imeytyvyys ei ole edes sieltä parhaimmasta päästä ja monipuolisesti syömällä kalsiumia saa aivan varmasti pelkästään kasvikunnan tuotteistakin.

 3. Smoothie on ihan paras aamupala <3 Itse tykkään mennä vihersmoothiella aamuisin ja iltapäivällä jotain makeampaa :--)

 4. Sedis sanoo:

  Moi!

  Itsekin ostin kyseistä Barista Blendiä siinä uskossa että saisin maukkaampaa mutta maidotonta kahvijuomaa. Olihan se sitä, mutta sitten yhtenä aamuna lukaisin Barista Blendin ainesosat, ja se pitkä listä olikin melkoinen pettymys. Jatkossa tyydyn tavalliseen mantelimaitoon, tai tuhdimpaa makua toivoessani käytän tavallista punaista maitoa.

  • Myy sanoo:

   Mä katoin myös kaupassa innoissani noita mantelimaitoja, mutta sinne jäi hyllyyn, kun luin ainesosaluettelon. :( Oatlyn luomukaurajuomalla oon menny vuosia ja sillä aion jatkaakin.

 5. iituliina sanoo:

  Anteeksi, aion ihan pikkuisen valittaa asiasta, joka on häirinnyt jo pitkään ja välillä jopa lakkasin lukemasta blogiasi tämän takia. Mahdatko oikolukea tekstejäsi lainkaan?

  ”Aloitin elämään” on kömpelö kielivirhe, jollaisia kuulee lähinnä suomea vieraana kielenä puhuvilta. Voi aloittaa elämän tai elämisen tai vaikkapa alkaa elää ilman niitä ”maitotauloustuotteita”. Pieniä juttuja, mutta kun jokainen tekstisi on kovin virheellistä, niin blogin luettavuus laskee aika valtavasti. Ja se harmittaa ainakin allekirjoittanutta, sillä muuten tykkäisin jutuistasi paljonkin!

 6. Emilia sanoo:

  Moikka! Mitä kahvia juot? Mulla on ollut puhdistamon pakurikahvia, mutta jos sulla on vinkata joku halvempi niin olis kiva kuulla :) eihän tuokaan budjettia kaada mutta usein herätään miehen kanssa yhdessä ja silloin keitellään samat kahvit, pieni pussi siis saattaa huveta nopeasti. Toinen kysymys ei liity tähän mitenkään, mutta ootko ikinä tehty raakasuklaata popcornsuklaa-versiona? :D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Välillä haen Ekosopista erilaisia erikoiskahveja, mutta usein ostan yhtä tiettyä luomukahvia jonka merkkiä en just nyt muista!! :D Mulla ei ole edes pakkausta kun säilytän sen erillisessä purkissa.

 7. Nea sanoo:

  Moikka,
  Kannattaa ehdottomasti kokeilla alpron soya vanilja juomaa kahvin kanssa jos et oo vielä testannut :)

Kommentoi