HERKUTELLEN KEVYEMPI OLO

Kesän jälkeen saattaa olla fiilis, että treeni alkaa taas maistua ja samalla halutaan keventää oloa ruokavalion avulla. Mun mielestä ehdottomasti parasta kevennysruokaa ovat erilaiset kasvissosekeitot. Samalla saa nimittäin runsain mitoin hyvää tekeviä vitamiineja ja ravintoaineita, jotka auttavat kehoa palautumaan hurjemmastakin kesästä. ;) Kävin viime viikolla kaupassa ja huomasin, että hyllyyn oli ilmestynyt mun yksi lemppari kasvis, eli myskikurpitsa. Myskikurpitsa on superterveellinen ja kevyt herkku, josta valmistuu erilaisia herkullisia ruokia, kuten sosekeittoja, ranskalaisia tai vaikka risottoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen mukana Indiedaysin ja Lejos Blue Diamondin kamppanjassa, jonka tiimoilta olen päässyt testailemaan kyseisen merkin mantelijuomia erilaisiin tarkoituksiin. Olenkin kehitellyt erilaisia reseptejä tuotteita käyttäen ja todennut että nämä ovat todella hyvän makuisia ja sopivat hyvin myös maidottomaan ja terveelliseen ruuanlaittoon. Alla oleva resepti on todella herkkua, suosittelen testaamaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on tapana käyttää keittojen valmistuksessa Almond breeze mantelijuomaa nesteenä, jolloin sopasta tulee ihanan täyteläistä ja pehmeää. Tähän soppaan upposi makeuttamatonta Blue Diamondsin Almond breeze – juomaa. Juomilla on muutenkin helppo korvata maitotuotteet ruuanlaitossa. Tapaan valmistaa esimerkiksi makaronilaatikon munamaidonkin näillä tuotteilla! Tuotteet on valmistettu ei-geenimanipuloiduista Kalifornian manteleista ja niissä on vain luonnollisia valmistusaineita. Tuotteisiin on myös lisätty kalsiumia ja ne sopivat tietysti vegaaneille ja vegetaristeille myös.

Aurinkoinen hyvän olon soppa:

 • 1-2 myskikurpitsaa
 • 1 keltainen paprika
 • 1 oranssi paprika
 • 400-500 g kukkakaalia
 • 2-3 pientä kevät sipulia
 • 4-5 dl Blue Diamond Almond breeze – juomaa (makeuttamaton pinkki purkki)
 • 1 luomulaatuinen kasvisliemikuutio
 • mausteita (valkosipuli, tabasco, herbamare)
 • kookosöljyä paistamiseen

Kuori ja paloittele myskikurpitsa (poista siemenet keskeltä), pilko myös paprikat ja sipuli. Paista pilkotut ainesosat kookosöljyssä pannulla niin, että saavat kullanruskean pinnan. Lisää joukkoon mantelijuoma ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia niin että ainesosat pehmenevät. Keitä kukkakaali pehmeäksi. Lisää kaikki ainesosat mausteineen tehosekoittimeen ja soseuta pehmeäksi sopaksi. Tarjoile soppa esimerkiksi quorn-kuutioiden kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


3 Responses to “HERKUTELLEN KEVYEMPI OLO”

 1. Avatar Kata sanoo:

  Monta annosta tästä tulee?

 2. Avatar Kaura sanoo:

  Tuo mantelimaito on tosi hyvää. Toinen suosikki on Alpron kylmässä myytävä tuore mantelimaito (makeuttamaton). Tää on maultaan pikkuisen parempaa :) Keitto näyttää herkulta!

Kommentoi