MOTIVAATIOSTA

Oon maininnut useamman kerran, että nyt lomalla on tullut treenailtua harvemmin, koska päätin etten ota asiasta stressiä, vaan meen fiiliksen mukaan. Tää on kuitenkin suhteellisen lyhyt aika koko vuodesta ja arkena tulee urheiltua enemmän kuin tarvisi. Silloin on myös mentävä, vaikka ei huvita tai jaksa. Sen vuoksi on ollut kivaa mennä silloin kun huvittaa ja voin kertoa että aika harvoin on kyllä huvittanut. 😀 Mitä motivaatioon tulee, huomasin erään todella tärkeän asian, mikä on ainakin omalla kohdalla ratkaisevassa asemassa.

i

Oon monesti miettinyt, että miksi ihmeessä jengi ei treenaa kun siitä tulee niin hyvä olo. Omalla kohdalla siis yksinkertaisesti se hyvä olo treenin jälkeen on vaan niin arvokas juttu, ettei siitä halua luopua. Nyt kun oon tehnyt erilaisia treenejä, oon huomannut ettei olo ole ollut treenin jälkeen mikään ihmeellinen. Sen vuoksi on ollut jopa hankalaa lähteä treenaamaan, kun ei ole ollut riittävää motivaatiota sitä varten. Oon kaivannut niin paljon sitä fiilistä, mikä tulee jumppien jälkeen! Muista treeneistä ei vaan saa samalla tavalla irti, kun silloin kun pitää laittaa koko sali painamaan täysillä, itsensä mukaan lukien. Omat ulkotreenit ovat olleet kivaa vaihtelua, on ollut mukavaa tehdä voimatreeniä ja palautua siitä kunnolla, mutta silti on ikävä omia jumppia, musiikin bassoa ja kaikkia niitä ihmisiä joiden kanssa saa hikoilla hulluna.

Mun mielestä on siis erityisen tärkeää löytää laji/urheilumuoto josta tykkää niin paljon, että haluaa mennä uudelleen ja uudelleen sen pariin. Erilaiset trendilajit vaihtuvat tiuhaan tahtiin, joka puolella toitotetaan että salitreeni on ainoa tapa muokata kehoa, joka voi taas johtaa siihen että sitä alkaa kyseenalaistaa sitä mitä haluaa tehdä ja tekee väkisin sitä ”mitä pitää tehdä”. Kaikista tärkeintä on kuitenkin liikkua jollain tavalla, mielellään niin että pitää siitä mitä tekee. Mulla on itsellä todella harvoin fiilis, etten haluaisi mennä ohjaamaan tunteja, koska tykkään ohjaamisesta ja myös ryhmäliikunnasta treenimuotona. Missään ei hikoile niin paljon kun kovalla spinning tai attack-tunnilla. En ainakaan minä. 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

vaatteet: Seppälä Vaasa (saatu)

Mun lomani alkaa siis olla taputeltu ja päätin ottaa pienen varaslähdön ja lähtee herättelemään kroppaa jo huomenna. Ohjaan siis omat tunnit huomenna aamulla. Luvassa olisi 10:15 spinning ja siihen perään kl 11:15 body! Pistin tuossa äsken jo spinningin biisilistaa hieman uusiksi, bodyn vedän vielä vanhalla ohjelmalla, ettei tuu heti liikaa työtä pääkopalle, joka on ollut lepo moodissa viisi viikkoa!


8 Responses to “MOTIVAATIOSTA”

  1. katika sanoo:

    Juu motivaatiota tarvittaisiin. Aion äitoyslomalla pudottaa ylimääräiset 20kg, mutta vauva nyt 11kuukaitta ja 8kg tullut äidille painoa lisää.

    Mitä tuohon liikuntaan tulee, niin Se hyvä olo kestää sen 10 minuuttia ja sitten olen loppupäivän väsynyt ja pahan tuulinen. Eli tuntuu, että Se hetken hyvä olo ei ole sen loppu päivä pilaamisen arvoista.

  2. Janniina sanoo:

    Moikka! Tää kysymys ei nyt mitenkään liity tähän postaukseen mutta millainen blenderi sulla on käytössä kun saat niin kuohkeaa siitä sun juomasta aina?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Mulla on sellainen huikee blenderi kuin SAGE ”the boss blender”, ihan superhyvä!

  3. vanha anorektikko sanoo:

    Miksi olet huolissasi liikuntamäärien alenenisesta loman aikana?

    A. Luuletko liikunta blogistasi saatavien rahamäärien vähenevän?

    B. Et saavuta liikunnallista tulos tavoitettasi, joka on mikä?

    C. Vedit Jutila pömpsän. Ruoka jäi, treenit loppu.

    • ainorouhiainen sanoo:

      En ole ollut huolissaan asiasta, pohdin vain miksi nyt on ollut vähemmän motia, kun yleensä siitä ei ole ongelmaa. 🙂

      a) omat treenaamiseni eivät vaikuta palkkaani
      b) Ei ole tavoitteita
      c) Osaan kyllä suhteuttaa ruuan määrän kulutukseen, vaikka en liiku. 🙂

  4. Tiina sanoo:

    Heippa, ei liity aiheeseen mutta en löytänyt treeniohjelman tilaajille tarkoitettua q&a -osiota, joten kertoisitko, millä boksihypyn voi korvata, kun siihen ei salillani ole mahdollisuutta?

    • Tiina sanoo:

      … Itse asiassa katsoinkin nyt vasta videon, ja siinä hypätään penkille, joten se vastasikin jo kaiken. 🙂

Kommentoi