VASTAUKSET 3/4

Moikka! Niin vaan vaihtui heinäkuu elokuuhun ja itselle elokuu tarkoittaa aina jonkinlaista rutiineihin palaamista. Mulla olisi vielä tämä viikko kesälomaa jäljellä ja sitten olisi tarkoitus rykäistä arki taas normaaleihin kuvioihinsa. Tällä viikolla olisi tarkoitus lähtee jo hakemaan parempaa treenituntumaa, ettei ensi maanantaina kuolema korjaa kun mua odottaa kevyt pehmeälasku ja viisi ohjausta heti ensimmäisenä päivänä. :D

Näitä kysymyksiä olikin kerääntynyt sen verran paljon, että luvassa on vielä muutama vastausosio. Sain joistakin kysymyksistä hyviä ideoita ihan omaan postaukseen ja lähden toteuttamaan niitä tässä pikkuhiljaa. Elokuun kunniaksi olisi tarkoitus laittaa myös päivitystahti takaisin normaaliin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Montako biisiä sulla on perus jumppatunnissa 60min?

Meillä useimmat omat tunnit on 55 minuuttisia, jolloin mulla on lämmittelyssä 6-7 biisiä ja lihaskunnossa noin 8 biisiä. Edellä mainittu siis ihan perus body-tunti.

Millainen on sun tuntirakenne? tarkoitan tällä esim. intervallituntia jossa lihaskunto-osioita pitäisi sijoittaa sykkeen nostojen väliin.

Mulla on yksi oma intervallitunti TBC, jossa alussa on 4 kappaletta, sisältäen lämmittely ja ensimmäinen sykkeen noston. Noiden neljän jälkeen on aina 2 biisiä lihaskuntoa ja 2 biisiä sykkeen nostoa, molempia tulee yhteensä 3 settiä, sisältäen tuon lämmittelyn.

Entä biisien bpm ? montako biisiä mitäkin?… esim. millä vedät venyttelyt, alkulämmittelyt, intervalliosuudet ja lihaskunnon? ja mikä on nopein millä saat kivan sykettä nostavan koreografian.

Bpm riippuu tosi paljon tunnista ja sen teemasta, mutta noilla ihan perus rpv/body-tunneilla aloitan ekan biisin noin 135 bpm ja nostan biittiä 2-5 iskua jokaiseen biisiin. Viimeinen lämmittely on 150 bpm. Lihaskunnossa vaihtelee välillä 130-145 bpm riippuen mitä lihasryhmää treenataan. :) Käytän siis omia biisejä, joiden tempoa muokkaan MixMeister-ohjelmalla.

Vinkkejä kivaan steppilauta tuntiin ?

Hyvät kappaleet, toimiva koreografia (ohjaajan ohjaustasoon toimiva), riittävästi vaihtelua, mutta silti sujuva setti!

Olisiko sulla mitään vinkkiä miten muistaisin helpommin jumppaohjelmani eri osiot ?

Jokaiselle toimii hieman eri tavat. Tehokkain tapa on kuitenkin toistaminen, eli mitä kauemmin ohjaa, sitä nopeammin oppii ja myös muistaa!

Entä montako liikettä laitat yhteen biisiin? olen kokeillut 2-6 liikettä /biisi mut jos yhteen biisiin laittaa useita eri liikeittä siitä tulee niin sekava ja sen ohjaaminen on haastavaa et vinkkejä ottaisin vastaan :D

Riippuu onko kyseessä liikkuva biisi vai lihaskunto. En laske liikkeitä, vaan suunnittelen biisit aina musiikin mukaan. Tätä on hieman hankalaa selittää kirjoittamalla. Yleensä teen niin että säkeistössä tehdään samaa ja kertosäkeessä on aina oma juttunsa.

Voihan penikkatauti! Oon nyt kevään ja kesän tehnyt paljon hyppyjä ja loikkia ja aina kun teen niitä enemmän saan vasempaan jalkaani ”penikkataudin”.Tämä on vaivannut jo vuosia ja vuosia!Syön Mg lisää ja venyttelen, on niistä apua mutta ei sitä selättämään!Miten saa penikkataudin selätettyä ja kärsitkö siitä itse koskaan?

Mulla oli joskus telinejumpatessa penikkatauti, mutta kun se parani niin en ole enää kärsinyt tästä ongelmasta. Kannattaa antaa vaivan parantua ensin kunnolla ja sen jälkeen esimerkiksi kompressio-säärystimistä voi olla hieman apua, ettei ongelma uusiudu yhtä helpolla.

Miten pääsit eroon kalorien laskemisesta? Oon selaillu jotain sun ikivanhoja postauksia blogin alkuajoilta, jolloin vielä laskit kaloreita.

Yksinkertaisesti päätin lopettaa niiden laskemisen ja keskityin siihen että lisäilen enemmän hyviä juttuja ruokavalioon. Uskon, että tämä on myös sellainen juttu mistä pääsee eroon kun vain ottaa ensimmäisen askeleen ja pistää hommalle stopin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitkä kolme hyvinvointiin liittyvää asiaa/tekoa/tapaa on semmoisia, joita suosittelisit kaikille?

Riittävän laadukas uni, paljon (vihreitä) vihanneksia, sopivasti liikuntaa. :)

Mua kiinnostaa, miten paljon on ollut kiinnostusta sun uusia treeni- ja ravinto-ohjelmia kohtaan? Otatko sähköpostiin vastaan mielelläsi tuloksia näitä kokelleita tyypeiltä?

Täytyy sanoa, että suosio ja kiinnostus ylitti mun kaikki odotukset. Otan mielellään tuloksia ja jaan niitä myös täällä blogissa, mikäli se sopii lähettäjälle. :)

Voiko sinulta ostaa pelkästään ruokavalio-ohjelmaa paljon trenaavalle (kuntosali x4, cardio x1 ja hiit x2 viikkoon), joka sopisi maidottomaan, gluteiinittomaan ja kasviruokavalioon?

Tällä hetkellä oon keskittänyt energiat tuon nettikaupan hoitamiseen, enkä ole tehnyt ns. yksilövalmennuksia/ohjelmia. Kaikissa ohjelmissa on gluteeniton ja maidoton vaihtoehto, mutta kasvisruokavalio uupuu vielä valikoimasta. Mun on pitänyt tehdä se nyt lomalla, mutta toisaalta oon myös halunnut pitää lomaa ihan kaikesta duunista, joten se on vähän jäänyt.

Moi! Ekaks sanon, että sulla on tosi kiva blogi! Kuinka pitkä muuten oot? Ja paljonko painat? Ei oo pakko kertoo jälkimmäistä, jatka samaan malliin!

Kiitos paljon. Mä oon 168 cm pitkä ja paino vaihtelee 57-59 kg välillä. :)

Itse olen miettinyt jo pitkään energiansaantiin ja -kulutukseen liittyviä asioita pitkällä aikavälillä tehtynä, mutta löytänyt vain ristiriitaista tietoa.. Aina sanotaan, että liian vähillä ruokamäärillä ei saisi olla liian pitkään. Paljonko on tämä ”liian vähän” ja kauanko on ”liian pitkään” esim. 60 kg painavan ja aktiivisesti kuntosalia+aerobista tekevälle naiselle? Mitä esim. 1700 kcal päivittäinen energiansaanti tekee esim. vuodessa/kahdessa kropalle yhdistettynä 5 pv viikossa keskikovaan-kovaan treeniin?

Uskoisin, että myös tämä on yksilöllistä, eikä ole olemassa mitään tiettyä määrää mikä on jokaiselle liian vähän ja liian paljon. Kun keho on pitkään liian vähäiselle energialla, alkaa se ikään kuin syödä itseään (=lihasmassaa) mikä johtaa taas siihen että perusaineenvaihdunta pienenee, joka johtaa siihen että tulee syödä entistä vähemmän, jotta paino ei lähde nousuun. Tämä on ikään kuin ikävä oravanpyörä. Olen kuitenkin tavannut myös ihmisiä, jotka ovat jojoilleet useamman vuoden todella pienillä energioilla, mutta silti aineenvaihdunta pelaa hyvin. Mainitsemasi voi pahimmillaan johtaa siihen, että vähäisestä energiamäärästä huolimatta keho ei muutu suuntaan tai toiseen, eikä tulostakaan tule. Miksi syödä vähän, kun voi samalla työllä syödä enemmän ja voida hyvin sekä saada treenistä tulosta? :) Aiheesta voisi tosiaan kirjoittaa ihan oman postauksensa.


2 Responses to “VASTAUKSET 3/4”

  1. Avatar Reetta sanoo:

    Tuon viimeisen kysymyksen aiheesta olis kyllä mielenkiintosta lukee ihan omaa postaustakin! Itsellekin on nimittäin vaikea hahmottaa sitä että miten paljon oikein tulisi syödä, kun ei kuitenkaan mikään ruokien punnitseminen ja tarkka kalorien laskeminen (todellakaan) kiinnosta. Ja tavoitteena siis vaan terve, toimiva, sporttinen ja hyvinvoiva kroppa, ei niinkään etupäässä mikään lihasten kasvatus tai laihtuminen, mutta vielä vähemmän lihominen (:D).

  2. Avatar Aino sanoo:

    Viimeistä postausta odotellaan jo… ;)

Kommentoi