PARHAAT SUKLAARESEPTIT

Raakasuklaa on ollut mun yksi lemppariherkku jo monia vuosia ja tässä on tullut kokeiltua jos jonkinlaista makucomboa ja sekoitusta. Raakasuklaa on herkku, jota voi nauttia silloin kun makeanhimo iskee, mutta haluaa silti pitää sokerin määrän minimissä. Raakasuklaa sopii myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon, jota noudatan lomalla silloin kun en harrasta liikuntaa!

Tässä olisi siis mun TOP 3 suklaareseptit, käytän usein samaa pohjaa, mutta lisäilen sekaan makuja tai koostumuksia tuomaan vaihtelua. Kerroin kuukausi takaperin, että kokeilen olla ilman heraproteiinia, mutta se kokeilu vähän niin kuin kuoli kasaan. :D Oon tosin vähentänyt heran käyttöä ja käyttänyt myös esim. herne- ja riisiproteiinia. Suklaaseen saa kuitenkin niin hyvän maun lisäämällä tuota Fitnessgurun vanilja-valkosuklaa heraa, että sitä käytän pohjassa mukana!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustikka-valkosuklaa (1 levy):

 • n. 60 g kaakaovoita
 • ripaus steviaa
 • 1 rkl tocoa
 • 20 g vanilja-valkosuklaa heraa
 • pensasmustikoita

Sulata kaakaovoi vesihauteessa, jonka jälkeen lisää muut aineet, maistele ja lisää makuja tarvittaessa. Kaada muottiin ja lisää viimeisenä mustikat. Pakasta noin 10 minuuttia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakritsi-valkosuklaa (sydämen muotoiset konvehdit) :

 • n. 60 g kaakaovoita
 • ripaus steviaa
 • 1 rkl tocoa
 • 20 g vanilja-valkosuklaa heraa
 • 1 rkl lakritsijauhetta
 • 1 rkl kookoshiutaleita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttukeksisuklaa:

 • 100 g kaakaovoita
 • ripaus steviaa
 • 1 rkl tocoa
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta
 • 20-30 g minttusuklaan makuista heraproteiinia
 • 2-3 kpl Provenan kaura&tumma suklaa keksejä murustettuna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytetyt konvehdit tehdään haluamallaan pohjalla ja sujautetaan muotin sisälle esimerkiksi tuoreita vadelmia tai mansikoita. Tuon suklaalevyn mallisen muotin olen tilannut täältä. Muotti on tosi kätevä, koska sinne menee vain pieni määrä suklaata, jolloin levystä tulee kivan ohut. Levy myös hyytyy hyvin nopeasti pakkasessa, jolloin makeanhimon iskiessä, ei tarvitse odotella pitkään!


7 Responses to “PARHAAT SUKLAARESEPTIT”

 1. Avatar Piia sanoo:

  wautsi mitä ohjeita ja vielä monta.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

 2. Avatar Hanna sanoo:

  Moi Aino!

  Olipa herkullisia reseptejä. Osaatko sanoa saako tuota Fitnessgurun proteiinijauhetta kaupoista vai onko se tilattava niiden nettikaupasta? Pikaisella googlailulla ei ainakaan löytynyt jälleenmyyjiä. Osaatko muuten sanoa arviota noiden suklaalevyjen energiamäärästä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Niitä saa vaan tilaamalla fitnessgurulta =) En oo laskenut energiamääriä mutta näin pikaisella laskulla sellainen 500 kcal!

 3. Avatar Yvonne sanoo:

  Kiitos resepteistä! Toistaiseksi olen vain kerran tehnyt raakasuklaata, ja se oli semmoinen valmis pakkaus, todella helppokäyttöinen. Raakakaakaota on kaapissa, mutta tuo kaakaovoi ei näköjään löydy mistä kaupasta vain. Onko sinulla joku konkreettinen vihje mistä sitä saa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kaakaovoita löytyy citareista ja prismasta, sekä ekosopista ja terveyskaupoista! =)

 4. Avatar Sara sanoo:

  Sain nyt päähänpinttymän tosta valkosuklaasta mustikoilla! Pakko kokeilla :)

 5. Avatar Siiri sanoo:

  Ihanan näköisiä suklaita, menee kokeiluun! Mutta mitä on toco? Mistä sitä saa, ja voiko sen korvata jollain tai jättää pois? :)

Kommentoi