KEVENNÄ ILMAN NÄLKÄÄ

Viikonloppuna tuli syötyä sushia, pizzaa kuin tacojakin, joten näin uuden viikon kunniaksi halusin valmistaa jotain kevyempää, mutta silti herkullista ja maistuvaa. Vihanneksista ja kasviksista valmistetut keitot ovatkin erittäin hyvä ruoka silloin, jos haluaa ottaa kevyemmin, mutta silti syödä reilun kokoisia annoksia. :D

Jos mulla on tiedossa jokin tärkeä keissi, esim. kuvaukset tai juhlat, jolloin täytyy olla parhaassa mahdollisessa tikissä, tapaan täyttää viikon menun erilaisialla maistuvilla vihanneskeitoilla. Samalla tulee nautittua runsain mitoin hyvää tekeviä vihanneksia. Keittot menevät ihan sellaisenaan ja niiden kaveriksi sopii niin keitetyt kanamunat kuin paistettu graavilohikin. Kasvisversioon lisään yleensä paistettuja ja hyvin maustettuja quorn-kuutioita. Tällä hetkellä ei siis ole tarvetta keventää, mutta keitot sopii myös täydentämään ruokavaliota sekä ihan vaan aamiaiseksi tai välipalaksi.

P4180033

Mun keittiössä valmistui tänään täyteläisen maukas tomaattikeitto. Tomaattikeitto onkin yksi all time favorite, sillä siinä on todella maukas ja koukuttava maku. Tomaatin kaveriksi sopii tulinen chili ja valkosipuli, joita yllä näkyvä soppa onkin täynnä.

Tulisen pehmeä tomaattikeitto:

 • 1-1,5 kg kotimaisia punaisia tomaatteja
 • 1 porkkana
 • 3-4 punaista suippopaprikaa
 • 1 sipuli
 • 5-10 valkosipulinkynttä oman maun mukaan
 • 1/2 prk kookosmaitoa
 • loraus oliiviöljyä
 • 1 rkl hunajaa
 • yrttisuolaa, chiliä, valkosipulia, paprikamaustetta
 • (halutessaan 1 luomu kasvisliemikuutio)

Pese ja pilko porkkana, sipulit, paprikat ja poista valkosipulinkynsistä kuoret. Paista niitä kattilassa tilkassa öljyä, kunnes ovat pehmenneet. Lisää sekaan tomaatit ja vettä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä koko satsi kypsäksi. Lisää kookosmaito, hunaja ja mausteet ja soseuta sauvasekoittimella. Mausteita kannattaa lisäillä vähän kerrallaan, maistaa ja lisätä uudelleen. Maustaminen on tärkeä osa reseptiä, eli keiton tulee olla maukasta ja samalla tulisen makeaa!

P4180031

Maistuvaa maanantaita!


3 Responses to “KEVENNÄ ILMAN NÄLKÄÄ”

 1. Avatar Sirpale sanoo:

  Lähtee kylä kokeiluun, näyttää niin herkulliselle :)

 2. Avatar Kata sanoo:

  Tein tämän, aluksi maistui mausteettomalta ja vetiseltä, mutta vähän aikaa oltuaan ja kunnon maustamisen jälkeen tosi hyvää!

 3. Avatar Henna sanoo:

  Nää sun reseptit on hyviä, kun oppii uusia hyviä vihannescomboja. Tämäkin menee testiin :)

  Olen huomannut, että tykkäät paljon maustaa ruokia. Kannattaa tutustua etnisen ruuan kauppojen tarjontaan jos kaipaa vaihtelua maustamiseen. Itse tapaan käyttää esim. osterikastiketta suolauksena lähes joka keittoon.

Kommentoi