NO NE PYÖREÄT OLKAPÄÄT

Uusi päivä ja uudet kujeet. Kiitos kaikille, jotka kommentoi eiliseen tekstiin. On päiviä hyviä ja on päiviä huonoja, eilen oli jälkimmäinen potenssiin kymmenen, mutta nyt on jo vähän kirkkaampi mieli. Yleensä kun avautuu hieman, niin saa myös selkoa omiin ajatuksiin. Kirjoittaminen on kyllä todellista terapiaa, vaikkakin sen tekee avoimesti sadoille tuhansille ihmisille. :D Oonkin viettänyt tämän aamun hoidellen asioita ja laittaen asioita järjestykseen. Kivi tipahtaa sydämeltä joka kerta, kun saa hommiin hieman järkeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

vaatteet: Reebok*

Palataanpa sitten takaisin blogin aihepiiriin. Oon viime aikoina alkanut haaveilla pyöreämmistä olkapäistä! Silmää miellyttää ylävartalo, jossa on hieman lihaserottuvuutta ja olkapäissä pyöreyttä. Ajattelin siis ottaa tällaisen kevyen, rennon tavoitteen ja hankkia hieman lisää lihaa yläkroppaan. Jalkojen treenaaminen tai kehittäminen voimatreenillä ei onnistu juuri nyt, joten keskitytään johonkin, mihin pystyn vaikuttaa.

Mulla on oikeassa kädessä vamma, eli kyynerpää ei suoristu enää kunnolla, jonka vuoksi oikea käsi jää aina hieman vähemmälle kuormitukselle. Tämän eron huomaa aika hyvin esimerkiksi yllä olevasta kuvasta. Mielestäni ero ei ole ollut ennen yhtä suuri, joten täytyy alkaa keskittyä asiaan paremmin! :)

10965568_10155118987575577_1491647992_n_Fotor_Collage

vuosi sitten

Olkapäitä treenatessa haasteeksi nousee yleensä oikean tuntuman saaminen. Liian suurilla painoilla kuormitus kohdistuu helposti epäkkäisiin, joten treenissä tulee keskittyä kontaktiin ja tekniikkaan. Oikeiden painojen löytyminen on tärkeä juttu, sillä liian kevyillä painoilla taas ei saada riittävää kuormitusta aikaiseksi. Ennen treeniä tulee lämmitellä hyvin, tapaan itse tehdä avaavia liikkeitä kepillä ja mahdollisesti pitkiä sarjoja pienemmillä painoilla, jotta löydän oikean tuntuman. Olkapäät osallistuvat tehokkaasti myös rintaa kuormittavissa liikkeissä, kuten punneruksissa, penkkipunneruksessa jne.

Itse treenin aikana olen saanut paremmat poltteet olkapäihin niin, että painan epäkkäitä/hartioita alaspäin samalla kun työnnän/nostan painoja ylös. Käytän olkapäitä treenatessa hyvin perinteisiä liikkeitä, sillä niillä saan yleensä parhaat tuntumat. Jumpissa taas tulee tehtyä pitkiä sarjoja ja liikeyhdistelmiä, joilla saa olat hyvin hapoille.

Kun treenaan salilla pienempiä lihasryhmiä, kuten käsien lihaksistoa, tapaan tehdä supersarjoja, joiden avulla saa paremmat tuntumat ja väsytyksen aikaiseksi. Supersarjoja ei toki kannata harrastaa jatkuvasti, mutta aina välillä niillä saa kivasti uutta haastetta. Eilen tein kolmen liikkeen sarjoja, eli kolme olkapää-liikettä putkeen, niin suurilla painoilla kuin jaksoin. Jokaista liikettä aina 10-12 kpl ja sitten vaihto seuraavaan. Sarjoja voi tehdä neljästä ylöspäin, riippuen mitä muuta aikoo treenata.

Lemppariliikkeet:

  • pystypunnerus käsipainoilla
  • vipunostot sivuille + variaatiot
  • pystysoutu tangolla
  • punneruksien eri variaatiot
Collage_Fotor

vaatteet: PUMA*

*Intersport Vaasa

kuva 1,3: Riikka


2 Responses to “NO NE PYÖREÄT OLKAPÄÄT”

  1. Avatar Pai sanoo:

    Osaatko käsivarsille antaa muutamaa hyvää kehonpainoliikettä?

Kommentoi