SOPPAHAASTE – RESEPTI NRO 1

Tässä tulisi soppahaasteen ensimmäinen resepti. Aloitetaan melko perinteisellä, mutta sitäkin herkullisemmalla setillä! Paistetut suippopaprikat sipuleineen tuovat soppaan erittäin herkullisen vivahteen. :) Keiton kermaisuuteen voi itse vaikuttaa käyttämällä paksumpaa kookosmaitoa. Jos taas haluaa pitää sopan hyvin kevyenä, nesteeksi sopii vesi tai kookosjuoma/riisijuoma. Kannattaa muistaa, että kaiikissa keitoissa mausteilla on suuri rooli!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kauppalistalle:

 • 3 pientä bataattia ( mulla oli 2 oranssia, 1 lila)
 • 4-5 porkkanaa
 • 450 g kukkakaalta
 • 300g punaista suippopaprikaa
 • 1 makeasipuli
 • 5-10 valkosipulinkynttä
 • kookosjuomaa/kookosmaitoa
 • mausteita (chili, yrittisuola, pasta rossa – mauste)

Kuori bataatit, pilko ne ja porkkanat paloiksi ja keitä kypsäksi kera kukkakaalin. Pilko paprikat, sipulit ja valkosipulit ja paista pannulla tilkassa kookosöljyä pehmeäksi. Mausta yrttisuolalla ja chilillä. Kun paprikat ovat pehmenneet kaada pari desiä kookosmaitoa pannulle, sekoita ja sen jälkeen soseuta tehosekoittimella/sauvasekoittimella. Lisää sekaan kypsät bataatit, porkkanat ja kukkakaalit, lisää hieman nestettä ja soseuta. Maistele ja lisää mausteita sen mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paistoin sopan kanssa quorn-kuutiota ja cashewpähkinöitä. Quorn-kuutiot ovat siis kasvispohjainen proteiinin lähde ja ne löytyvät kauppojen pakastealtaasta ja muistuttavat koostumukseltaan kanaa. Kuutiot ovat melko mauttomia, mutta mausteilla niistä saa herkullisen lisukkeen keittoon. Pähkinät kruunasivat kokonaisuuden ja maistuivat tosi hyvältä sopan seassa!

Bon apetit!


6 Responses to “SOPPAHAASTE – RESEPTI NRO 1”

 1. Avatar Kaleface sanoo:

  Oii kuulostaa todella hyvältä! Tätä iltaruuaksi tänään. Mistä löysit liloja bataatteja mäkin haluan!?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Meidän lähikaupassa (s-market) oli sellasia pusseja joka kulki nimellä bataatti värilajitelma :D

 2. Avatar Nopnop sanoo:

  Moi! Ehdotukset haasteeseen liittyen on nyt varmaan auttamattomasti myöhässä, mutta ajattelin kirjoittaa kuitenkin :D Ensinnäkin, olis kiva jos lihaskuntotreenien lisäksi viikkoon sisältyisi ainakin yksi kehoa huoltava treeni, esim. joogaa tai putkirullausta. Toinen juttu, olisi aivan huippua jos treeneistä saisi kokopitkät videotallenteet, siis jos treeni esim. kestää 30 min niin video olisi sen pituinen ja treenattais ”yhdessä”. Siitä näkis samalla myös lepoajat yms eikä tarvis leikkiä ajastimen kanssa, ja olishan se supermotivoivaa! :)

 3. Avatar Mia sanoo:

  Oi, että oli hyvää. Valkosipulimäärä oli just sopiva, vaikka se ensin hieman mietitytti. Iso kiitos tästä. Nyt saan nauttia hyvästä ruoasta monta päivää.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jee, kiva kuulla! Valkosipuli kruunaa ruuan kun ruuan ;)

 4. Avatar Henna sanoo:

  Heh, ei mahdu edes kahteen kattilaan kun on niin pieniä kattiloita meillä, täällä on kriisi päällä :D

Kommentoi