MILLAINEN KROPPA TULEE RYHMÄLIIKUNTAA HARRASTAMALLA?

Kirjoittelin joskus tekstin aiheesta miten laji vaikuttaa siihen kuina keho muokkautuu. Jos ajatellaan eri lajien kilpaurheilijoita, on monella lajilla jokin ominaisuus minkä näkee urheilijan vartalosta. Toki kaikkeen vaikuttaa myös monet muutkin elämäntavat, mutta silti laji jota tekee, muokkaa bodia tiettyyn suuntaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salitreeneistä ja hommista on pauhattu niin paljon viime aikoina, että ajattelin käsitellä välillä jumppajuttuja. Millaiseksi keho muokkautuu, jos treenisunnitelmaan kuuluu erilaisia ryhmäliikuntamuotoja? Itsehän olen oiva esimerkki, sillä päälajini on jumppaaminen sen kaikissa muodoissa, usein ja monipuolisesti!

Koen, että monipuolinen ryhmäliikunnan harrastaminen on lisännyt eniten lihasmassaa jalkoihin. Melkeinpä kaikilla tunneilla käytetään paljon jalkoja, kyykätään hypitään ja poljetaan. Vaikka koen, että alavartalosta löytyy ihan kivasti lihasta, ei kuitenkaan tällä liikuntamuodolla (kestävyys) saada aikaiseksi kovinkaan suuria lihaksia, ellei ole geneettisesti hyvin lahjakas. Erilaiset plyometriset harjoitteet aiheuttavat kuitenkin myös lihaskasvua ja ovat oivia treenimuotoja jos halutaan polttaa fläsää ja saada muotoa kroppaan. Näistä mainittakoon esim. Grit, Bodystep, Bodyattack ja Bodycombat. Omista tunneista voin mainita esimerkiksi RPV, TBC ja Bikini Bootcampin, joissa teen paljon tämäntyyppisiä juttuja. Myös HIIT-harjoitteet ovat oivia valintoja, kun rasvanpolton tärkeys korostuu. Rakennan oman spinning-tuntini tällä HIIT periaatteella ja niitä tulee tehtyä 2 krt viikossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka jaloissa lihasmassaa on varmaan suhteessa eniten, koen silti että ylävartaloni on vahvempi kuin alavartalo. Lihaksien koko ei aina kerro voimatasoista. Kehonpainolla tehdyt lukuisat punnerukset ja muut jutut ovat kasvattaneet voimatasoja kivasti, niin että pystyin esim. penkata oman kehonpainon verran rautaa, ilman minkäänlaista harjoittelua penkkipunneruksen parissa.

Ryhmäliikuntaa tekemällä saa myös vahvan korsetin, sillä hyppiminen ja monipuoliset liikkeet haastavat myös keskivartaloa. Ainoa miinuspuoli on se, että jos tätä tekee paljon (siis todella paljon, tyyliin tunteja päivässä) niin keskivartalokin levenee. Onneksi kestävyysliikunta kuitenkin kuluttaa myös paljon, jolloin keskivartaloon ei kerry helpolla rasvaa ja leveysefekti katoaa, tai ainakin vähenee. Melkein jokaisella lihaskuntoa sisältävällä tunnilla tehdään myös punneruksia, lankkuja, kulmasoutuja ja ”maastavetoja”, joiden vuoksi omaan ainakin itse melko vahvan selän. Tuhannet ja tuhannet toistomäärät näyttävät tältä..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun mielestä salitreeni ei ole ainoa tapa hankkia voimaa, vaan kun löytää lajin jota rakastaa niin paljon, että haluaa kuluttaa sen parissa aikaa tunteja, päiviä ja vuosia, alkaa se myös näkyä vartalossa. En usko, että kukaan jaksaisi tehdä vuosia työtä lajin parissa, jonne joutuu aina lähteä ”väkisin” ?

Nyt täytyykin lähteä pomppimaan steppilaudan päällä, eli vuorossa olisi Bodysteppiä. Vastailen kommentteihin heti huomenna, sillä tänään menee myöhään töissä! 🙂

Mikä on sun rakkain liikuntamuoto?

Kuvat: Riikka


17 Responses to “MILLAINEN KROPPA TULEE RYHMÄLIIKUNTAA HARRASTAMALLA?”

  1. Yvonne sanoo:

    Kivaa lukemista, kannatan kovasti ryhmäliikuntaa, koska siinä inspiroimme toisiamme mukavalla tavalla 🙂

    Ja lemppari on BodyCombat, hieman harmittaa (vaikka toisaalta ei) että vedän zumbaa tiistaisin joten en pääse sinun combattunneille tänä syksynä…

  2. Suvi ilomäki sanoo:

    Steppi on mun juttu, mutta kyllä noi kaikki lessmills tunnit on sairaan koukuttavia mut oot hyvä esimerkki et ilman saliakin voi näyttää pitun hyvältä.. Vaikka sulle ei muutama extra kilo tekis pahaa

    • lauraelina sanoo:

      ’Vaikka ei sulle muutaman kilon laihdutus tekisi pahaa’. Sanoisitko kenellekään noin, netissä tai naamatusten? Asia on täysin sama, ei ole muiden asia kommentoida toisten painoa mihinkään suuntaan.

  3. Suvi ilomäki sanoo:

    Steppi on mun juttu, mutta kyllä noi kaikki lessmills tunnit on sairaan koukuttavia mut oot hyvä esimerkki et ilman saliakin voi näyttää pirun hyvältä.. Vaikka sulle ei muutama extra kilo tekis pahaa

    • ainorouhiainen sanoo:

      Lesmillsit on kyllä huippuja! =) Pärjään ihan hyvin myös ilman muutamaa lisäkiloakin 😉

  4. Henna sanoo:

    Ennen kävin paljon ryhmäliikuntatunneilla (etenkin sun perjantain body tunnilla), mutta alkuvuodesta innostuin salilla käymisestä ja jumpat jäivät. Nyt mietin paluuta ryhmäliikunnan pariin juurikin rasvanpoltto mielessä.

  5. IinesK sanoo:

    Jumppa on parasta! Bodycombattiin rakastuin ekalla tunnilla ja toinen rakkaus on bodyattack. Bodypumppia tuli joskus veivattua tosi paljon, mut se ei enää iske yhtään. Harrastan muutakin liikuntaa kuin jumppia, mutta jos pitäisi valita vain yksi juttu, niin se olisi ryhmäliikuntatunnit.

  6. iida sanoo:

    Attack, combat ja spinning! Parasta on kun on niin hyvä fiilis et tuntuu sille et katto lähtee lentoon, itku melkeen tulee ja kylmiä väreitä menee kropan läpi, voi että! 😀 rakastuin heti attackiin, combat kesti vähä aikaa koska se on aika vaikeeta,ja nyt vasta oon ruvennu tykätä spinningistä vaikka oon käyny monta vuotta. 🙂 sulla on parhaat tunnit, oot paras! 🙂

  7. Petra sanoo:

    Parhaita tunteja on Attack ja Grit Cardio! Ennen tykkäsin Combatista todella paljon, mutta nykyään se ei jostain syystä inspaa ollenkaan. Kävin uusimassa Combatissa pari viikkoa sitten ja minusta uusin ohjelma oli todella tylsä 😮 Mut onneks on niin laaja valikoima erilaisia tunteja, että jokaiselle löytyy se oma 🙂

  8. Tane sanoo:

    Ehdottomasti tanssi! Ja tanssilajeista erityisesti jazz, nykytanssi, street ja baletti. Tanssin ohella käyn kuntosalilla, ja voimaharjoittelu tukee tanssiharrastusta loistavasti.

  9. Henriikka sanoo:

    Hei Aino! Ei liity sinänsä kirjoitukseen mutta mitä omega3 valmistetta käytitkään (tai suosittelet) ja paljonko sitä olisi hyvä päivässä ottaa?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Käytän sekä Poliquinin omega valmistetta ja sitten myös Eskimo-3 pure kapseleita, joita oon ostanu Lifestä =) Määrästä en osaa valitettavasti sanoa, itse otan 6 kpl päivässä, mutta en tiedä mikä olisi sulle passeli määrä kun en tiedä taustoja tms. kannattaa noudattaa purkin ohjeita jos ei oo saanu ohjeita muualta =)

  10. Susanna sanoo:

    Ryhmäliikunta on mun juttu! Attack & Sh’bam on Les Mills:tä mun ykkösiä, mutta käyn myös säännöllisen epäsäännöllisesti Stepissä. Erityisesti atleettinen versio on mielestäni kiva. Näiden lisäksi viikko-ohjelma täyttyy sitten spinning & zumba-tunneista ja jonkin verran kehonhuollosta. Salilla tapaan käydä kerran viikossa tekemässä pitkän ohjelman, eli koko kroppa läpi kuitenkin vähän yläkroppaa painottaen kun ryhmäliikunnassa tulee aika paljon jo jaloilla tehtyä työtä.

  11. Sanna sanoo:

    Minulle rakkaimpia tällä hetkellä ovat juoksu, kuntosali ja jooga. Vaikka muuten olenkin sosiaalinen tyyppi niin urheilussa nautin yksinolosta. Ryhmäliikunnasta ehkä juuri jooga ja spinning ovat olleet lemppareitani, koska niissä tavallaan jokainen tekee yksin omaa harjoitustaan omalla tahdillaan, vaikka samassa tilassa ollaankin.

  12. Ex-jumppari sanoo:

    Aikoinaan kävin paljon ryhmäliikunta tunneilla, mutta sitten tuli totaali kyllästyminen. Olen pari kertaa tämän jälkeen käynyt kokeilemassa tunteja, mutta ei. Entistä paloa ei enää ole.
    Tai no, kahvakuula on ainoa mistä olen liekeissä vielä 3 vuoden jälkeenkin, rankkaa mutta kivaa.
    Rakkain liikuntamuoto on viimeiset 10-vuotta ollut uinti. Se näyttää olevan mun laji, koska vieläkään ei kyllästytä tuijottaa kaakeleita. 🙂 Shindo on uusin intoilun aihe. Aivan mahtavaa kehonhuoltoa.

Kommentoi