KUINKA KÄVI KORSETIN KÄYTÖN KANSSA?

Kirjoittelin keväällä Esbelt Ipanema korsetista, joka on suunniteltu ihan treenikäyttöön. Korsetti sopinee myös arkikäyttöön, mutta itse otin sen kokeiluun eri treenimuodoissa. Uteliaisuus kun on toinen nimeni, halusin nimenomaan testailla miten tuollaisen kanssa pystyy urheilla ja onko siitä mitään hyötyä. Osa lukijoista närkästyi tästä aiheesta, mutta moni on kysellyt, miten korsetti on toiminut pidemmässä käytössä ja ajattelin nyt kuitenkin summata hieman käyttökokemuksia, sen verran kun niitä on kertynyt!

20150813_122413_Fotor_Collage

Erilaiset tukivyöthän ovat tuttua kauraa salillakävijöiden keskuudessa ja tämän korsetin idea on melko sama. Korsetti on esimerkiksi loistava apu raskauden jälkeiseen palautumiseen ja liikunnan pariin palatessa se auttaa keskivartaloa pysymään menossa mukana. Itse halusin testata korsettia mahdollisimman monessa eri lajissa, joten käytin sen läpi kaikki jumpat ja myös salitreenit. Alussa siis käytin sitä säännöllisesti, mutta ”alkuhuuman” jälkeen aloin unohtaa laittaa sen päälle ja nyt käyttö on ollut aika satunnaista.

Korsetti toimii sekä jumpissa että salilla, mutta silti sanoisin sen toimivan paremmin treenissä, jossa ei tehdä kauheasti tasonvaihteluita, tai olla ”kyyryssä”, kuten esimerkiksi spinning-tunnilla. Tuskin korsettia on edes suunniteltu pyöräilyyn, mutta pitihän mun sekin testata. Menevillä tunneilla se tukee kivasti ja olo pysyy jotenkin ryhdikkäämpänä, vaikka väsymys alkaa painaa. Erilaiset ylös/alas menot voivat tosiaan tuntua aluksi oudolle. Salitreenissä, etenkin kyykyissä, souduissa ja maveissa siitä saa hyvän tuen selälle, hieman kuten tukivyön kanssa. Juoksemiseenkin tuo sopii ja auttaa varmasti pitämään asennon ryhdikkäänä pidemmillä matkoilla.

20150813_122413_Fotor_Collage1

Itse en ottaisi tätä jokapäiväiseen käyttöön, sillä kun keskivartaloa tuetaan, ei omat lihakset tee yhtä paljon työtä. Omalla kohdalla keskivartalon lihaksisto on jopa ylikehittynyt, joten siinä mielessä ei haittaa, vaikka välillä keskivartalo tekisin hieman vähemmän duunia.

Korsetin luvataan myös kaventavan vyötäröä, mutta tähän en valitettavasti osaa sanoa mitään, sillä en ole käyttänyt tuotetta niin säännöllisesti että huomaisin jotain eroa. Ainakin turvotus lähtee keskivartalosta kun lähtee hikoilemaan tuo päällä. 😀 Monet Fitnesskisaajat käyttävät korsetteja ja vöitä juuri sen vuoksi, ettei vyötärö levenisi liikaa treenatessa. Lajiin kun kuuluu kapea vyötärölinja.

Oma korsettini on beige, mutta tehtiin kaverin kanssa pientä kokovertailua. Kokojen välillä ei ole suuria eroja, mutta suuremmat koot ovat myös pidempiä ja nousevat korkeammalle. Itselläni on koko S, mutta olisin voinut ottaa jopa XS, koska tuo antaa hieman periksi käytössä. Tämä siis tiedoksi niille, jotka ovat miettineet tuotteen hankintaa. 🙂


4 Responses to “KUINKA KÄVI KORSETIN KÄYTÖN KANSSA?”

  1. Goofy sanoo:

    Miten lihaksistosi voi olla ylikehittynyt? Mitä tarkoittaa ylikehittynyt? Onko yhden lihaksen kohdalla kaksi lihasta? Pystytkö tekemään lihaksellasi jotain mitä kukaan muu ei pysty?

  2. a sanoo:

    Mua alkoi kanssa kiinnostamaan kuinka lihaksisto voi olla ylikehittynyt? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Käytin ehkä hieman hölmöä sanavalintaa, mutta koska treenaan paljon ja vatsa tekee koko ajan työtä, on mulla vahva korsetti ja joskus vino vatsalihakset jopa ”pullottaa” paitojen läpi jne. Lihastasapainon kannalta ei siis haittaa vaikka käytän ajoittain korsettia joka vähentää corelihaksien työskentelyä =)

      • Sonja sanoo:

        No ei se ilmaisu ollut mun mielestä epäselvä,ymmärsin just noin kun tässä selitit Aino… Tai ainakaan tälleen mulle kun oon lukenut blogia pidemmän aikaa. Ja kyllä ylipäätään se että joku on ylikehittynyt (minkä lihaksen suhteen tahansa) olen aina ymmärtänyt että sen tarkoittavan muuhun kroppaan suhteutettuna.

Kommentoi