TEHOTREENI KOKO VARTALOLLE

Moikka! Täällä elellään parhaillaan mökkilifeä ja netti toimii niin ja näin. Katsotaan saanko edes postausta julkaistua. Yritin vastailla kommentteihin, eikä siitäkään tullut mitään, joten vastailut tulee huomenna, kun pääsen kotiin toimivan netin pariin.

Tarkoitus oli myös kuvailla tehokas treeni, jonka voi tehdä mökillä/kotona ulkosalla ilman välineitä. Monet elävät kesällä kaukana kuntosaleista, mutta se ei ole mikään este treenaamiselle. Tultiin eilen tänne Keuruulle ja kävin tekemässä illalla 8 km juoksulenkin. Oli ehkä jännittävin lenkki ikinä, sillä juoksin metsätiellä, missä ei ollut lainkaan asutusta, ja olin saanut päähäni, että törmään aivan varmasti karhuun. 😀 Eihän tuo mikään mahdottomuus olisi, mutta kuitenkin aika epätodennäköistä. Juoksin silti pupu pöksyissä ja suunnittelin koko ajan mitä teen, kun joudun karhun kanssa kasvotusten. Eihän sitä karhua koskaan tullut!

Lenkin jälkeen käytiin saunassa ja uimassa pariin otteeseen, minkä jälkeen oli kyllä hyvä fiilis!

DSC02459-1024x680

Tänään olin ajatellut tehdä lyhyen ja tehokkaan tabata-tyylisen treenin ja samalla kuvata liikkeet, mutta ulkona on satanut jo pari tuntia, eikä loppua näy. Liikkeiden kuvaamisesta siis tuskin tulee mitään, joten jaan yhden vanhemman treenin viime kesältä. Myös tämä onnistuu ilman välineitä ulkosalla ja lihaskivut jälkikäteen ovat aika varmat! 🙂

Luvassa on liikepareja, vuorotellen jaloille ja ylävartalolle. Liikeparin jälkeen pidetään aina pieni n. 60-90 sekunnin tauko. Jokainen liikepari suoritetaan kolmesti läpi. Loikat tulisi suorittaa mahdollisimman kimmoisasti ja räjähtävästi, lihaskuntoliikkeet taas puhtaasti, mutta niin nopealla suoritusvauhdilla kuin pystyy!

Lämmittely n. 10′ reipasta kävelyä/hölkkää treenipaikalle

1. liikepari: 

vuoroloikka x 12 + etunojapunnerus x 12

2. liikepari:

tasaloikka x 10 + linkkari x 10

3. liikepari:

yhden jalan kinkka vaihtaen x 12 + ylä- ja alavartalon nosto päinmakuulta (selkälihakset) x 12

4. liikepari:

borzovin loikka x 12 + ojentajapunnerus x 12

5. liikepari:

kirppuhyppy x 6 per jalka + sivuvatsat x 16 (selinmaakuulta kurkotus kohti omaa kantapäätä)

6. liikepari:

luisteluloikka x 12 + juoksuspurtti 30 m.

Loppuverryttelynä hölkäten kotiin 🙂


8 Responses to “TEHOTREENI KOKO VARTALOLLE”

 1. Yvonne sanoo:

  Minäkin tein tabata-tyylistä treeniä tänään. Sisällä 🙂

 2. Heidi sanoo:

  Tehokkaan oloinen reeni:) ja eikö tämän ohjelman voi tehdä myös ihan salilla 😉

 3. Maria sanoo:

  Hei Aino.
  Kivaa lomaa sinulle ja kiitos kivasta jumppakirjoituksesta, se oli sopivan rankka 🙂
  Tein jumpan kotona joten hieman muuntelin koska sisällä ei voi juosta 😉
  Kiitos!

 4. Roosa sanoo:

  Hei Aino! Nyt kysyn postaukseen kuulumatonta asiaa, mutta siis harrastan juoksua noin 2 krt/vko ja salilla käyn 3-4 krt/vko. Nyt akillesjänteessäni on ilmeisesti tulehdus ja on siis kipeä. Juoksun jätin nyt heti pois kuvioista mutta entäs, voinko treenata silti salilla normaalisti yläkroppaa ja alakroppaa mikäli liikkeissä en tunne kipua? Vai pitäisikö olla ihan kokonaan ilman treenausta ja antaa kantapäälle täyslepoa? Kiitos jos vastaat, harmittaa tää kantapää todella, koska syksyllä tavoitteena olisi puolikkaan juoksu…

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kannattaa tietysti varmistaa lääkäriltä, mutta mun mielestä voit hyvin treenata salilla etenkin ylävartaloa ja myös jalkoja liikkeillä jotka eivät rasita akillesjännettä! 🙂

Kommentoi