KUMPAAN LEIRIIN KUULUT?

Oon taas viime aikoina miettinyt paljon tätä positiivisuus/negatiivisuus asiaa. Juttuhan on niin, että molemmat ovat hyvin tarttuvaa ja leviävää sorttia. Asian huomaa helposti esimerkiksi kommenttiboksissa, jos kommentteihin eksyy yksi negatiivinen kommentti, alkaa homma yleensä leviämään. Kun ensimmäinen uskaltaa sanoa jotain rumaa/negaa, on muiden helpompi yhtyä joukkoon, vähän kuten koulukiusaamisessa, tai kiusaamisessa yleensä. Lähes aina negatiivisiin juttuihin, joku yhtyy ”samaa mieltä” – kommenteilla tai pidemmällä raapustuksella. Itse olen tämän vuoksi tullut tulokseen, etten julkaise kommentteja, joissa ei oikeasti ole mitään ns. rakentavaa palautetta tai järkevää sanomaa. Jos kommentoija haluaa haukkua tai aiheuttaa pahaa mieltä, kyllähän se kommentti tulee kirjoittajan näkyviin, mutta turha sitä on enää jakaa muulle lukijakunnalle kasvattamaan negatiivisuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sama ilmiö toistuu ihan oikeassa elämässä, negatiivisuus leviää ja joillakin kaveriporukoilla saattaa olla ihan harrastuksena märehtiä kaikkea, mikä on paskaa ja miten asiat on huonosti. Myös alintajunnassa tapahtuva suhtautuminen asioihin voi vaikuttaa omaan arkeen hyvin paljon – niin hyvässä kuin pahassa. Jos on asennoitunut jo valmiiksi negalla asenteella esim. töihin/kouluun lähtöön, on päivä varmasti raskas ja tylsä. On hauskaa, miten paljon itse pystymme vaikuttaa omaan onnellisuuteen ja olotilaan. Harmi, ettei tätä ehkä ymmäretä käyttää voimavaraksi niin paljon kuin olisi mahdollista.

Olenko itse aina positiivinen ja iloinen? En todellakaan. Taistelen välillä masentavien ajatuksien ja olotilojen kanssa, mutta onneksi aika harvoin. Mielialani saattaa vaihdella päivänkin aikana paljon. Aamulla voi olla huippuhyvä fiilis ja sit yhtäkkiä alkaakin miettiä, että taas samanlainen tylsä päivä ja sitten taas illalla pohtii että kylläpä rakastan mun arkea paljon. :D Oon kuitenkin yrittänyt opetella positiivista suhtautumista asioihin. Jos joku asia tuntuu oudolta tai uudelta, en lyttää sitä heti, vaan annan mahdollisuuden, tai ylipäätään haluan antaa toisille ihmisille oikeuden olla erilainen kuin itse olen. Tuomitseminen ja arvostelu on jotenkin niin turhaa.

Siis tottakai sitä joskus ihmettelee suuresti toisten ihmisten toimintatapoja, mutta jos asiasta ei ole itselle harmia, tai se ei aiheuta esimerkiksi vaaraa kenellekään, miksei sitä voi hyväksyä, vaikka itse ei olisi ihan samoilla linjoilla? Mun ajatusmaailmaan ei vaan yksinkertaisesti mahdu se ajatus, että joku voisi tuntea hyvää oloa satuttamalla muita. Ennen kuin sanoo sen ruman sanan työkaverille, kommenttiboksiin tai vaikka vanhemmille, kannattaa miettiä miltä kyseinen palaute tuntuisi omalla kohdalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos tuntee itsensä negatiivissävytteiseksi tyypiksi, kannattaa ihan vaan kokeilla jonain päivänä huijata itseään ja pakottaa positiivisia ajatuksia ilmoille. Jos sanoo vaikka ääneen että onpa kiva mennä töihin tänään, voi olla että siitä tuleekin vähintäänkin siedettävää sinä päivänä.

Levitetään siis mielummin sitä positiivisuutta uuteen viikkoon! Haluan vielä mainita, että 99% lukijoistani on todella positiivista sakkia. Saan paljon kannustavia, positiivisia kommentteja ja on kivaa kuinka jaksatte aina kertoa mielipiteitä ja ajatuksia eri asioihin liittyen. Kiitos siitä. :)

kuvat: Riikka


20 Responses to “KUMPAAN LEIRIIN KUULUT?”

 1. Avatar Sina V. sanoo:

  Hyvä teksti, ajattelen ihan samalla tavalla kuin sä! :)On paljon kivempi tehdä päivästä hyvä, kuin pilata se negatiivisilla ajatuksilla. Varsinkin, jos on kuitenkin perusasiat elämässä ihan kunnossa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Totta, miksi pilata päivä kun on sama mahis tehdä siitä hyvä? =)

 2. Avatar Hentsu sanoo:

  Hyvä, ja TÄRKEÄ kirjoitus. Mä koen olevani positiivinen tyyppi. Oon ottanu sen roolin että haluan piristää muita ja luoda hyvää ilmapiiriä töissä-kaveri porukassa, perheessä. Ei ole mitään niin ikävää, kuin tulla töihin hyvällä mielellä, ja vastassa odottaa kiukutteleva ja stressaantunut kollega. Tunnistan negatiiviset tyypit töissä ja kaveriporukassa, aina pitää lytätä uudet ideat, kangistua samoihin ei-toimiviin malleihin, valittaa turhasta (ilmeisesti koska se on kivaa??). Onko se itselle kivaa, vai onko se vain helpompi todeta kaikkeen että eeei pysty, ei ehdi, ei kannata edes yrittää.

  Itse sorrun myös joskus negis hetkiin. Ja mulla ne tulee usein kotiin. Kun päivän yrittää saada porukkaa positiivisen kautta toimimaan, ja yksi negis tyyppi riehuu vieressä, saattaa vasta kotona se sama paha olo purkautua. Mieheni tokaisi talvella, kun tuntui ettei hyvän päivän jälkeenkin kotiin tullessa toisten negatiivisuus oli tarttunut- että onko se lasi puoliksi tyhjä vai täynnä. Havahduin silloin, että kuinka huomaamatta se ikävä fiilis tarttui. Nykyään aina kotiin tullessa, töissä kiireen keskellä, romahduksen partaalla, vedän syvään henkeä, ja mietin;
  Onko lasi puoliksi tyhjä vai täynnä?
  Aion edelleen olla se positiivari- vitsailla, antaa uusia mahdollisuuksia, ymmärtää, ja mitä eniten hymyillä ja NAURAA- koska näillä pärjää elämässä :)!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hienoa että oot päättänyt pitää positiivisuuden mukana, sillä kyllähän siitäkin pakostikin tarttuu muihin edes pieni ripaus naurua. Älä anna periksi ja huomaat varmasti pian muutoksen myös siellä työpaikalla! :)

 3. Avatar Camilla sanoo:

  Itse koen olevani yllättävän negatiivisesti suhtautuva muutoksiin tai uusiin asioihin. Oli se sitten uusi tv sarja telkkarissa, uusi työkolleega tai vaikka uusi trendi kaduilla, aina ensimmäinen ajatus on blä, miksi muuttaa jotain jo toimivaa juttua. En oikeasti edes tiedä miksi näin on, koska koen kuitenkin olevani positiivinen ihminen, ja yleensä ne muutokset ovat todella hyviä! Koen ehkä jonkinlaisen uhan uusista asioista ja paras tapa selvitä on kieltämällä ne. Nykyään kuitenkin yritän selättää nämä tunteet ajattelemalla positiivisesti, vaikka kuinka tulis se olo että here we go again!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Oon huomannut että aika monet ovat muutosvastarintaisia, eli uudet asiat teilataan heti. Miksi muuttaa toimivaa systeemiä, mutta toisaalta, miten kehittää asioita eteenpäin ellei koskaan testaa jotain uutta? :)

 4. Avatar Kaneli sanoo:

  Ihmisillä on jotenkin suurempi taipumus negatiivisuuteen. Tai sitte kyseessä on kulttuurinen juttu. Suomalainen ei kehu, ennen kuin jotain ihan mahtavaa on tapahtunut tai toinen on jotenki supernätti tms. Myöskään itsensä kehumista tai onnensa hehkuttamista ei katsota meidän kulttuurissa hyvällä. Heti on itserakas tai muuten vaan ärsyttävä :D Toisaalta yksi syy yltiömäiseen negatiivisuuteen saattaa olla, että toisesta on aina helpompi löytää vikaa kun itsestä. En tiedä että eikö ihmiset uskalla kohdata omia huonoja puoliaan tai puutteitaan kun haukkuvat muita. Vai tuoko se vaan yksinkertaisesti itselle paremman olon?

  Mitä kommenttien julkaisuun tulee, niin se on mielestäni hieman kaksipiippuinen juttu. En kannata sensuuria, mutta onko se muidenkaan (vähiten tietysti sinun) hauska lukea kommentteja, jossa sinua (tai ketä vaan) haukutaan? Ei tietenkään. Maailmasta vaan valitettavasti löytyy imbesillejä, jotka kuvittelevat anonyymiteetin antavan heille aseman, jossa he ovat oikeutettuja arvostelemaan toisia.. Ehkä tosiaan kannattaa jättää ne kaikista ikävimmät ja törkeimmät kommentit vaan kylmästi julkaisematta. Tässä kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei yhtälöstä tule rakentava palaute=vain täysin positiiviset kommentit.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Näinhän se on. Tää meidän jo kuuluisaksi noussut negatiivissävytteinen kulttuuri kukoistaa välillä vähän liiankin paljon. Joskus kun lukee esim. jonkun iltasanomien uutisien kommenttikenttää niin ei voi kuin ihmetellä, miten jengi repii joka asiasta hirveetä negaa ja valittamista/haukkumista.

   Kommenttiasiaan liittyen, joudun hyvin harvoin sensuroimaan kommentteja, eli julkaisen kyllä lähes kaiken. Tämä ei siis tarkoita että tänne tulisi kirjoittaa pelkkää kehua ja hehkutusta. Otan mielellään rakentavaa palautetta ja eriäviä mielipiteitäkin vastaan, sillä niistä saa aina uutta näkökulmaa omiinkin ajatuksiin. Jos taas joku kirjoittaa että sä oot hirvee tyyppi ja tää blogi on ihan paska, niin en näe mitään syytä julkaista. :D

 5. Avatar Jullellson sanoo:

  Jatka hyvän ilmapiirin lähettiläänä jatkossakin, Aino! Tekstejäsi on ilo lukea :)

 6. Avatar Johanna sanoo:

  Positiivinen! Koville toki ottaa nyt näiden ”kesäsäiden” takia… :) Ja välillä tulee vellottua siellä synkkyydessä, mutta sekin välillä alkaa huvittanaan itseä. Come on, ylös :)

  Vähän asian vierestä, mutta varovaisen positiiviisesti iloissaan;
  Ootko Aino/joku muu tilannut suoraan Quest Nutrionilta..? Kokemuksia kellään? Koska mä oon nyt ihan innoissaan kun katselin niiden sivuja- ”karkkeja”, shipsejä, pastaa ja vaikka mitä! Ja Quest Baritkin edullisempia kuin Suomessa. Tilauskulut näyttäisi olevan vain 4,95€ Suomeen.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Eihän se elämä pelkkää auringonpaistetta aina ookkaan, mutta tosiaan, välillä sitä miettii just että mahtaa olla pienet probleemat jos säästä mielensä pahoittaa :D

   On kokemusta, kaveri tilasi sieltä noita minttusuklaa questeja ja meni vissiin ihan kätevästi se tilaus!

 7. Avatar Riikka sanoo:

  näytät ihan hullun upeelta *sydänsilmäemoji x10000* !!!

 8. Avatar Eeva sanoo:

  Niin totta! Mutta valitettavasti valehtelisin jos väittäisin, että kuulun aina positiivisesti ajattelevaan kastiin… mutta onneks asian voi muuttaa!

 9. Avatar Ronja sanoo:

  Moikka!
  Tää kommentti menee vähän ohi aiheen, mutta sellasta kyselisin, että onko sulla käytössä kompressiovaatteita tai miksikäs niitä nyt kutsutaan! :D Tarkotan esimerkiks noita 2XUn ja Zeropointin tuotteita. Jos on, niin ootko huomannut niiden tuovan jotain konkreettista apua/hyötyä :)?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mulla löytyy sekä kompressiotrikoot että säärystimet ja onhan etenkin nuo trikoot tosi hyvät päällä, mutta en nyt tiedä huomaako niissä jotain konkreettista eroa suorituksessa. Säärystimet voi jeesata jos on esim. penikkakipuja tai pohkeissa/jaloissa ongelmia :)

 10. Avatar jenna sanoo:

  hyvä että et julkaise negatiivisia kommentteja, en näe syytä miksi pitäisi? Kiitos hyvästä blogista ja positiivisesta postauksesta ;)

Kommentoi