4 OHJETTA JOILLA UNELMAT KÄY TOTEEN

Mikä erottaa onnistujat niistä, jotka jatkuvasti vain toivovat haaveidensa toteutuvan? Toivominen ja tekeminen ovat eri asioita, ja vaikka asioilla on yleensä tapana ratketa ja loksahdella kohdilleen, on silti omalla tekemisellä suuri rooli. Jokainen kilpa-urheilija tietää, että harjoittelukaudet on tarkoin suunniteltu etukäteen. On pitkän tähtäimen suunnitelma, lyhyen tähtäimen suunnitelma ja sitten on ne välietapit, joilla mitatataan missä vaiheessa mennään. Suunnitelmallisuus on erittäin iso ratkaisija menestyksessä ja sitä käytetään aivan liian vähän tavallisessa elämässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monesti on mielessä asioita, joita haluaisi toteutuvan. Joskus ei edes uskalla mainita niistä ääneen, sillä pelätään epäonnistumista. Olen huomannut myös itsessäni näitä piirteitä, teen paljon asioita joita osaan ja joissa olen hyvä, mutta jos luvassa on jotain uutta tai mahdollisuus epäonnistua, saatan jättää asian väliin. Miksi? Mikä epäonnistumisessa on niin pelottavaa? Sometimes you win, sometimes you learn. 

Toinen este on luultavasti se, ettei tiedä miten lähtisi liikkeelle? Mitä pitää tehdä että saavuttaa tavoitteensa? Olen ennenkin kirjoittanut oma-aloitteisuudesta ja siitä, miten nykyään kukoistaa tyyli, ettei hirveesti jakseta tehdä itse mitään. Jos mietitään kahta henkilöä, joista molemmilla on sama haave. Toinen ottaa asioista selvää, tutkii ja suunnittelee tavoitteen onnistumisen eteen ja toinen kysyy tältä toiselta miten hän onnistui? Kumman luulette pääsevän pidemmälle? Kaikesta ei voi tietää kaikkea, mutta jos joku asia on intohimo, siitä haluaa imeä tietoa ja oppia! Täytyy siis olla valmis tekemään töitä omien tavoitteiden eteen.

  1. Yksinkertainen tapa on ottaa kynä ja paperia (tai avata word..) ja kirjoittaa tavoite ylös. Tavoitteen täytyy olla tarpeeksi konkreettinen, eli sitä täytyy pystyä mitata jollain tavoin. Numerot toimii aina. Esimerkiksi tavoite ”haluan olla hoikempi” ei ole tarpeeksi tarkka, mutta jos päättää pudottaa 3 kiloa, tai hoikentua 5 cm vyötäröltä kuulostaa se jo konkreettisemmalta. Tavoite voi olla myös, että haluan nostaa 50 kg penkistä, tai saada blogiin 40 uutta lukijaa. Ei muuta kuin unelmat irti ja paperille ylös! :)
  2. Määrittele aika. Milloin on realistista odottaa tavoitteen totetutumista? Aika voi olla vaikka 60 päivää tai vuoden, riippuen toki tavoitteen suurudesta ja työstä mitä se vaatii.
  3. Päätä välitavoite. Jos tavoitteena on saada 10 leukaa, välitavoitteeksi voi asettaa 5 leukaa puolessa välissä määriteltyä aikaa.
  4. Tee suunnitelma. Mitä haave/tavoite vaatii? Millaisin keinoin voi edesauttaa sen toteutumista. Tarkat suunnitelmat, kuten mitä, missä ja milloin ovat aina parhaita. Kun kaikki on suunniteltu ja kirjoitettu ylös, on aika alkaa noudattaa suunnitelmaa. Uskokaa pois, tässä vaiheessa motivaatio on jo hyvin korkealla ja mieli alkaa automaattisesti mennä kohti tavoitetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haluan vielä muistuttaa, ettei unelmien tarvitse aina olla suuria ja ihmeellisiä. Tavoitteiden saavuttaminen, oli ne sitten suuria tai pieniä, tuo aina hyvän mielen ja parantaa itsetuntoa. Jo se, että on päättänyt lähteä kohti jotain haavetta, tuo ainakin minulle positiivisen fiiliksen. Joten Ellie Gouldingin sanoin What are you waiting for?! Tee se nyt heti, eikä vasta huomenna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakko vielä kertoa yksi juttu. Tultiin eilen rättiväsyneenä kotiin myöhään illalla. Mun ystävä oli ollut täällä talonvahtina hoitamassa meidän koiraa ja arvatkaa mitä?! Hän oli siivonnut ihan viimeisen päälle, stailannut kämppää kukilla ja pienillä jutuilla. Kaikista paras shokki tuli, kun avasin vaatekaappini oven! Mun kaappia voisi kuvailla lyhyesti sanalla ”pommi”, mutta mikäs siellä odotti? Vaatteet oli viikattu tarkkoihin pinoihin, kuin armejassa ikään. Ette tajua miten iloiseksi tulin tästä yllätyksestä! KIITOS MARIKA! <3

Marikalla on sisustusblogi, jossa hän jakaa hyviä vinkkejä kodin stailaukseen, sisustamiseen jne. Kannattaa käydä tsekkaamassa täältä: http://m-ketola.blogspot.fi

 


4 Responses to “4 OHJETTA JOILLA UNELMAT KÄY TOTEEN”

  1. Avatar Eve sanoo:

    Ihana Marika <3

  2. Avatar ulla sanoo:

    propoo, mikä kamera sulla on käytössä ? =)

Kommentoi