2 HERKULLISTA RAAKAKAKKURESEPTIÄ

Moi! Perjantai on aika hyvä päivä jakaa reseptejä viikonloppua varten. Leivoin tosiaan viime viikonloppuna kaksi raakakakkua, tai oikeammin sanottuna yhden kakun ja yhden piirakan. Reseptejä kyseltiin täällä blogissa ja ihan livenä, joten laitetaan jakoon! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisenä valmistin omenapiiraan, jossa on herkullinen murupinta päällä. Sain idean kaimani Ainon reseptistä ja tein siihen pienimuotoisia muutoksia.

Omenapiirakka

pohja:

 • 2 dl manteleita
 • 1 omena
 • ripaus kanelia
 • ripaus laadukasta suolaa
 • 2 rkl kanelin makuista kookosölyä ( myös normaali käy)

Jauha mantelit rakeiseksi ”jauhoksi” , lisää tehosekoittimeen paloiteltu omena ja sekoita hetki. Lisää loput aineet ja sekoita lusikalla. Painele taikina piirakkavuokaan kakkuvuokaa, laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

täyte:

 • banaani
 • kaksi desilitraa kookoskermaa
 • desilitra cashewpähkinöitä (liotettuina)
 • 30 g vaniljan makuista heraproteiinia
 • 1/2 dl tocoa
 • 1 tl psylliumkuitua
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • 1/2 dl sulaa kookosöljyä (käytin kanelin makuista)

Sekoita blenderillä banaani, kookoskerma ja liotetut pähkinä. Lisää joukkoon proteiinijauhe ja riisinlesejauhe. Sekoita psylliumkuitu pieneen määrään vettä ja lisää se sekoittaen muun massan joukkoon. Lopuksi vielä vaniljajauhe ja kookosöljy. Tuo ostamani kookoskerma oli todella stydeä kamaa, joten tehosekoittimessa täytyy olla voimaa sekoittaa tätä seosta. Olisin voinut syödä pelkän täytteen suoraan kulhosta, nami! Kaada täyte pohjan päälle.

murupäällinen:

 • 1 rkl sulaa kookosöljyä
 • 1 tl kanelia
 • 1 rkl kookossokeria
 • 0,5-1 dl kaurahiutaleita
 • paistettuja omenapaloja (jos haluaa että kakku on täysin raaka, voi käyttää kuivattuja omenalohkoja tms)

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja lisää täytteen päälle, laita piirakka jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Itse unohdin ostaa noita omenalohkoja, joten päädyin paistamaan paloja pannulla kookosöljyssä. Maustoin niitä myös tilkalla luomuhunajaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen luomukseni oli herkullinen minttusuklaakakku, jonka reseptin oon jakanut ennenkin. Valmistin vuosi sitten tätä herkkua ensimmäisen kerran ja sen jälkeen on tullut tehtyy muutaman kerran erilaisilla variaatioilla! Tämä kakku on superhelppo ja nopea valmistaa. Kaikenlisäksi se on niin hyvää että ei erottais ”oikeesta” suklaakakusta kovin helpolla!

Minttusuklaakakku:

pohja:

 • 2-3 dl pähkinöitä (käytin cashew, manteli ja parapähkinää)
 • ripaus suolaa
 • 4 taatelia
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta

Jauha kaikki aineet blenderissä tasaiseksi massaksi ja painele reunallisen kakkuvuoan pohjalle.

Kuorrute:

 • 2 dl kookosmaiton jähmettynyttä osaa (käytin yhdestä tölkistä kaikki jähmettyneet osat)
 • 60 g Cocovin raakaminttusuklaata (tai jotain muuta tummaa minttusuklaata)
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 tl vaniljapulveria
 • 7  taatelia

Kookosmaidon tulisi olla jähmettynyttä, joten olisi hyvä että sitä on säilytetty jääkaapissa ennen käyttöä. Sekoita kattilassa kookosmaito, kookosöljy ja paloiteltu suklaa. Keittele miedolla (!!) lämmöllä niin, että aineet sekoittuvat ja suklaa sulaa joukkoon. Kaada seos blenderiin ja lisää taatelit, kaakaojauhe ja vanljapulveri, sekoita tasaiseksi. Maistele seosta ja kun se on mieleistä kaada pohjan päälle. Koristele kakkua raakasuklaan paloilla ja kookoshiutaleilla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin. Pakkasessa se tietysti jähmettyy vielä nopeammin jos on kiirus päästä herkuttelemaan. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC01606

sama kakku, eri pohja :) (vanha kuva)

Molemmat kakut sopivat niin juhliin tarjottavaksi kuin myös omaan herkutteluun. Tuo minttusuklaakakku on sen verran iisi valmistaa, että sopii myös aloitteleville raakaleipureille.

Mä oon tässä lähdössä ohjaamaan Bikini Body Bootcampia kohta ja tänään olisi vuorossa jalat&pakarat! Viime kerralla muokkailin hieman ohjelmaa haastavampaan suuntaan ja tunti oli kyllä hirveetä tuskaa. :D Katsotaan kuinka käy tänään.. Jumpan jälkeen pääsen kampaajan käsittelyyn. Oon ollut kokonaan ilman pidennyksiä viime aikoina ja juurikasvukin on ollut ihan kaamee, joten tukka kaipaa tosiaan taikoja. Juuri värjättiin jo keskiviikkona ja tänään makeover jatkuu muilla jutuilla. Tulen esittelemään muutoksen myös täällä blogissa! :)


22 Responses to “2 HERKULLISTA RAAKAKAKKURESEPTIÄ”

 1. Tuija sanoo:

  Oi Jes! Meille saa myös tulla leipomaan! :D mut mites toi kookosöljy kun meille liikunnanohjaajille sanottiin koulutuksessa että ei oo terveellistä? En tajuu :o

  • Maiju sanoo:

   Eikös siitä oo jos monenmoista vääntöä? Suurin osa kookosöljyn sisältämästa rasvasta on ”kovaa rasvaa”, jolloin suurin osa ravitsemusterapeuteista (margariinin kannattajat) mieltää sen epäterveelliseksi. Itse kyllä käytän paljon mielummin kookosöljyä!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kookosöljystä on tosiaan paljon eriäviä mielipiteitä. Oon itse raapustellut ajatuksiani jo aikaa sitten, teksti löytyypi —>
   http://a-rou.indiedays.com/2013/08/28/hyva-vai-paha-kookosoljy/

 2. riina sanoo:

  Moi!

  Tuo minttusuklaa menee ehdottomasti testaukseen muutaman viikon päästä Beach Body-haasteen päätyttyä :)

  Pyysit joskus linkkaamaan omia blogeja haasteen tiimoilta, tommosen menin ja perustin, vielä ei oo montaa tekstiä mutta tästä tää lähtee ;D

 3. Salla sanoo:

  Hei! Musta on kiva kun laitat kuvia noista purnukoista! On paljon helpompi mennä ostamaan vähän vieraampia aineksia kun tietää minkä näköistä purkkia etsiä. :) :)

 4. Susanna sanoo:

  Moikka,

  Kuinka terveellinen tuo raakasuklaakakku on? Tarkoitan lähinnä sitä, että mulla on aika terveellinen ruokavalio ja olen dieetillä mutta jos tuollaista kakkua ottaa esim. parin viikon välein muutaman palan, obko se ihan kauheaa? Varmaan typerä kysymys mutta olen vasta aloittanut tätä omaa ruokavaliota ja kaikki on vähän uutta.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Terveellisyys on aika laaja käsite, siis tarkoitan että vaikka raaka-aineet ovat terveellisiä (ainakin mun skaalalla) on näissä silti runsaasti energiaa. Eli riippuu hieman, onko tavoite syödä terveellisesti vai vähäkalorisesti? Itse priorisoin mielummin laadukkaita ruoka-aineita, vaikka niissä olisikin enemmän energiaa..

   • Susanna sanoo:

    Kiva kun vastasit, annetaan siis armoa :D

    Tarkoitus itsellä ainakin syödä vähäkalorisesti mutta välillä herkutellakin terveellisemmin.

    Kokeilen viikon päästä tuota minttusuklaata :)

 5. Paula sanoo:

  hei mitä mieltä sä oot noista Valion profeel -tuotteista? Ite en saa tavallista maitorahkaa suusta alas edes lisukkeiden kanssa, mutta toi profeel SOKEROIMATON proteiinirahka on herkkua! nyt vaan mietityttää et voiko noilla korvata tavallisen maitorahkan (1 päivässä) vai onko noi hirveen epäterveellisiä kuitenkin :D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Mä en itse käytä maitotaloustuotteita tai rahkaa ylipäätään, enkä pidä niitä terveellisinä, mutta tämä on toki mielipideasia :) Noissa tapaa olla jonkinverran makeutusaineita ja lisäaineita, eli ehkä parempi on kuitenkin maustamaton ja makeuttaa vaikka stevilalla itse ja lisätä hedelmiä tai marjoja joukkoon.

 6. Sue sanoo:

  Heippa!
  Minkälaista kookosmaitoa käytit tuohon kakkuun? Käytän itse smoothien tekoon gogreen makeutamatonta kookosjuomaa, enkä ole koskaan huomannuta ”kovettumia” ?! Onko kookosjuoma ja -maito siis eriasia?:D Kiitos selkeistä resepeteistä!!:)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kookosjuoma, kookosmaito ja kookoskerma ovat kaikki eri tuotteita. Kookosmaitoon ja kermaan tulee tällainen kovempi osa päälle kun sitä pitää kylmässä :)

 7. Susanna sanoo:

  Ei ilmeisesti ollut vastaamisen arvoisia kommentteja.. hyvä asenne.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Nyt täytyy sanoa, että nämä ovat vahingossa jääneet vastaamatta, teen oikeesti parhaani ja vastailen useisiin kymmeniin kommentteihin päivässä (mikä on mukavaa) mutta joskus, etenkin jälkeenpäin tulleet komentit voivat jäävät vastaamatta. Kysyä voi aina uudelleen ja silloin yleensä viimeistään hoksaan! Vähän armoa tännekin :D

 8. Susanne sanoo:

  Sunnuntaina pitäisi vanhempani vakuuttaa raakakakulla ja ajattelin kokeille tätä sinun minttusuklaa raakakakun valmistusta. Pohdin tässä, että minkä kokoinen tuo sinun kakkuvuoka on, ettei tule liian littanaa kakkua?: ) Tulisikohan kakusta hyvää, jos laittaakin appelsiiniraakasuklaata, eikä mintunmakuista..?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Tuo on sellainen aika pieni..en valitettavasti muista kokoa. Oon tehnyt joskus myös appelsiiniraakasuklaalla ja toimii! =)

 9. Sanni sanoo:

  Moi,

  maistuuko tuossa minttusuklaakakussa kookos? Tahtoisin tehdä jotain terveellistä jälkkäriä avopuolison synttäreille, mutta vihaa kookosta.. Tietysti jos se ei maistu, se ei siitä saa koskaan tietääkään.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi, mun mielestä ei maistu koska suklaan maku on voimakas :)

Kommentoi