12 PISTEEN RASVAPROSENTTIMITTAUS

Moikka! Oon kertonut useampaan otteeseen, että Kaisa Jaakkolan Hormonitasapainon luettuani, olen innostunut ja kiinnostunut ihan uudella tavalla hormoneista ja niiden toiminnasta. Hormonit ovat siinä mielessä kiinnostavia, sillä ne vaikuttavat kehoon ja mieleen joka ikinen sekunti. Ne säätelevät esimerkiksi elimistön uudelleenrakennusta, aineenvaihduntaa, lämmönsäätelyä, vireystilaa, motivaatiota, hedelmällisyyttä ja nestetasapainoa. Oikeastaan ne vaikuttavat hyvin moneen asiaan ja myös usein ne ovat monien kehon ongelmien takana. Kun hormonitoiminta on epätasapainossa, ei keho tai mielikään voi hyvin. 

_MG_4032

housut tippuu :D kuva: Anna Snickars

Olen menossa ensi viikolla Bio Signature menetelmällä tehtävään 12 pisteen rasvaprosenttimittaukseen, joka on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä rasvamittaus.

BioSignature-analyysi tehdään 12 pisteen ihopoimumittauksena ammattilaiskäyttöön soveltuvilla rasvaprosentin mittauspihdeillä. BioSignatureen kuuluu myös laaja taustatietojen kartoitus. Tämän jälkeen BioSignature-valmentaja analysoi tuloksia yhdistämällä saamaansa tietoa elämäntavoistasi, hyvinvointisi tilasta ja BioSignature-ohjelmiston antamista mittaustuloksista. Saat tietoa kehosi hormonaalisesta tilasta ja suosituksia elämäntapamuutosten tekemiseen.

BioSignature-analyysissä tärkeää ei ole rasvan absoluuttinen määrä kehon eri osissa. Myös silmämääräisesti hoikilla ihmisillä BioSignature heijastaa rasvan suhteellisen kertymisen perusteella elimistön hormonaalista tilaa. Jos rasva tuntuu kertyvän joka puolelle vartaloa, kertoo myös tämä omaa tarinaansa kehon sisäisistä tapahtumista

Olen tehnyt aiemmin rasvaprosenttimittauksen sekä Tanita kehonkoostumuslaitteella että neljän pisteen pihtimittauksella, joten tämä on ihan uusi juttu ja rasvaprosenttia enemmän mua kiinnostaa juuri tuo hormonitasapaino! Oon ihan fiiliksissä, enkä malttais odottaa ensi viikkoon. :D En tiedä miksi mua kiehtoo niin kovasti kaikki kehon toimintamekanismit ja muut jutut, mutta niistä voisin lukea vaikka kuinka paljon kyllästymättä.

Mun tapaamiseen kuuluu siis tuo mittaus sekä tunnin kestävä valmennus, jossa käydään läpi tuloksia ja mietitään mitä voisi parantaa ja miten. Mielenkiintoista nähdä millaiset tulokset tällainen terveysintoilija saa. Mulla on jo omat ajatukset siitä, mitkä pisteet tulee nousemaan korkeimmalle, mutta katsotaan kuinka käy. Rasvan kerääntyminen eri alueisiin siis heijastaa sitä, mitkä hormonit eivät toimi kunnolla/oikein.

Tulen tekemään tästä käynnistä ja tuloksista vielä kokonaisen postauksen, mutta pitipä tulla vähän hehkuttamaan teillekin tätä juttua. Mainittakoon vielä, että kyseessä ei ole siis tavoite madaltaa rasva% tms, vaan lähinnä mielenkiinnosta tsekata kropan tila. Joskus korkeat urheilumäärät voivat myös tehdä hallaa keholle ja hormonitoiminnalle.

Onko joku teistä käynyt BioSignaturen testeissä/valmennuksessa?


17 Responses to “12 PISTEEN RASVAPROSENTTIMITTAUS”

 1. Avatar Hannah sanoo:

  Olen käynyt ja tykkäsin. Oli kiva tietää rasvaprossa ihan tarkasti ja sai se minut ainakin yllättymään. Silloin oli 15% ja eipä nytkään siitä kaukana olla. Mä menen taas toukokuussa. Ajattelin kerran-kahdesti vuodessa käydä tsekkaa tilanteen.

 2. Avatar Tuija sanoo:

  Mukava kuulla tuloksista sitte! :)

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Moi! Oon itse menossa tuohon mainitsemaasi Tanita -kehonkoostumusmittaukseen torstaina, hieman kauhulla, mutta ajattelin käyttää alennustilanteen hyödyksi. Ohjeissa lukee, että rasittavaa urheilua pitäisi välttää jo edellisenä päivänä, mutta alkuviikko on mennyt lomaillessa, joten en malta jättää treeniä väliin huomenna. Minkä sä ajattelet olevan optimaalisinta ennakointia tuollaisiin mittauksiin, kun urheilet kuitenkin päivittäin valtaosan vielä tietyn aikataulun mukaan, eli haittaako tuo edellisen päivän urheilu ja kevyt aamupala tuntia-kahta ennen mittausta? Toivottavasti saan itsekin lisäboostia erityisesti ruokavalioon, nähdessäni varmaankin yllättävän korkean rasvaprosenttini.. :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Ainakaan mun mielestä ei haittaa jos treenaa edellisenä päivänä. Meidän ohjeissa lukee että kovaa treeniä tulis välttää n 12 h ennen testiä ja ruokaa/juomaa välttää n. 3 h ennen testiä :) Mun mielestä tuo syöminen on tärkeämpi juttu, sillä esim. kahvin juonti voi muuttaa tulosta melko paljonkin (omien testailujen mukaan)

   • Avatar Hanna sanoo:

    Kiitos nopeasta ja asiantuntevasta vastauksesta! Koitanpa ajoittaa mittauksen mahdollisimman optimaaliseen tilanteeseen, siis :) Mitä mieltä olet siitä, jos kehonkoostumusmittaukseen menee aamulla tyhjällä vatsalla, syömättä ja juomatta mitään, jolloin viime ruokailusta tulee olemaan aikaa noin 12 tuntia, onko se liikaa?

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Ihanteellista olisi mennä juuri aamulla ennen kuin on syönyt tai juonut mitään =)

     • Avatar Hanna sanoo:

      Nyt on pakko tulla vielä kiittämään vastauksista ja koko blogista! Tää on inspiroinu mua niin paljon kohti terveellisempää elämää :) Ja erityiskiitos saliohjelmista, niillä on huippua treenata ja lisäks niistä on tullu ulkopuolisiltakin kehuja ;) Kiitos, kiitos, kiitos!

 4. Mä käyn säännöllisesti BioSig -mittauksessa! Mahtava tapa saada tietoa oman kehon toiminnasta sekä mahdollisista muutoksista suuntaan tai toiseen. :-) Näitä tuloksia seuraamalla oon päässyt eroon päivittäisestä vaa’alla ramppaamisesta,koska se siellä näkyvä lukema ei todellakaan kerro ihan kaikkea.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiva kuulla. Täytyy katsooa jos itekin alkais käymään ihan säännöllisesti! =)

 5. Avatar Sofia sanoo:

  Hei! Missä voisin käydä kehonkoostumus mittauksessa täällä vaasassa?:) oon juuri muuttanut eikä oikein tietoa missä sellaseen pääsis suht halvalla :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Meidän salilla on Tanita-mittaus sekä pihtimittausvaihtoehdot 25 €, riippuu vähän millaista mittausta etsit? :)

 6. Avatar Jenni sanoo:

  Moi! Missä Vaasassa näitä BioSig-mittauksia tehdään, ja minkä hintaista on?

 7. Avatar D. sanoo:

  ”En tiedä miksi mua kiehtoo niin kovasti kaikki kehon toimintamekanismit ja muut jutut, mutta niistä voisin lukea vaikka kuinka paljon kyllästymättä”

  Suosittelen seuraavaa kirjaa:

  Olav Sand,
  Oystein V. Sjaastad,
  Egil Haug,
  Jan G. Bjålie,
  Kari C. Toverud;
  Ihminen Fysiologia ja anatomia

  On ihan lemppari!

Kommentoi