MIKSI HALUAN PYSYÄ TIMMISSÄ KUNNOSSA?

Välillä tuntuu, että joidenkin ihmisten on vaikea ymmärtää elämäntapaani tai tavoitteitani. Tämä ei sinänsä mua haittaa, koska en minäkään ymmärrä kaikkien ihmisten metodeja ja ajatusmaailmaa, se on mulle ihan fine. Kukin taplaa tyylillään, tärkeintä on kuitenkin että itse voi hyvin sekä läheiset ymmärtää ja hyväksyy sut sellaisena kuin olet. Personal Trainerin työssä olen usein törmännyt siihen, että asiakkaiden ympärillä olevat ihmiset eivät pysty hyväksymään asiakkaani muutosta. Aluksi voidaan tukea ja tsempata, mutta kun tulokset alkaa olla suurempia, aletaan kyseenalaistaa toimintaa ja jopa tuputetaan pullaa sun muuta. Ehkä pelätään, että siitä entisestä pullukasta tuleekin jäätävä seksipommi ja kokee itsensä huonommaksi.

Olen itse säästynyt näiltä aika hyvin, mitä nyt silloin tällöin on kummasteltu, miksi en voi ottaa kakkupalaa tai syödä kahvihuoneen viinerirasiasta (nykyään meidän kahvihuoneessa ei juuri epäterveellisiä juttuja edes näe). Olen kuitenkin aina selittänyt kantani hyvin selkeästi, enkä koe häpeää siitä minkä takana seison. Harvoin olen kokenut, että mun pitäisi syödä jonkun toisen iloksi. Nykyään mulle edes harvoin tarjotaan mitään. Mistäköhän johtuu? ;)

IMG_5463_Fotor_Collage

Muutama postaus taaksepäin, osa kyseenalaisti toimintaani ja mietti, onko homma lähtenyt jo käsistä? Olen aika tottunut tähän ja heitinkin Evelle, että nyt on taas se aika vuodesta kun mun hormonitoiminta ei toimi ja oon muutenkin sairas. :D Tätä tapahtuu siis usein silloin, kun kirjottelen enemmän kehon muokkaukseen liittyistä asioista ja lätkin kuvia vatsalihaksista. Periaatteessa pystyn itse vaikuttaa aika paljon siihen, mitä musta ajatellaan, joten miksi sitten oon niin avoin kaikesta? Miksen vaan kiristelisi omissa oloissa ja olisi hiljaa? Omasta mielestäni kunto ei edes ole mikään kovin erikoinen tai överi, mutta sekin tietysti riippuu katsojasta ja siitä mihin vertaa.

Yksi syy on se, että saan hirveästi motivaatiota tästä blogista ja teidän kanssa kommunikoinnista. Mäkin olen ihan tavallinen ihminen, jolla on mielitekoja silloin tällöin. Jos kirjoitan tänne, että en meinaa syödä herkkuja kuukauteen ja sen lukee monta sataa tuhatta ihmistä, saan siitä hirveesti motivaatiota pysyä tavoitteessa. Ei paljon voi sortua, kun on huudellut noin avoimesti omista tavoitteistaan! :D Olen toki myös iloinen saavutetuista asioista ja niistä jää tänne jälki, jotta voin lukea myöhemmin mitä olen touhuillut. Esimerkiksi tämän vuoden alussa hain motivaatiota omista vanhoista teksteistä, joissa olin saavutellut haluttuja juttuja. Mitä tuohon sairas-keissiin tulee, sitä tuskin tarvitsee kovinkaan paljoa edes kommentoida, sillä sanon mitä tahansa, jengi tekee kuitenkin omat päätelmänsä. Ei paljon terveempi vois olla kuin meikämuija tällä hetkellä! ;)

IMG_6737_Fotor_Collage

Miksi sitten pitää olla niin tiukassa kunnossa, eikö vähempi riittäisi? Tämähän on aina makuasia ja teen näitä juttuja sen vuoksi, että siitä tulee mulle hyvä olo ja fiilis. Onhan se kiva saada hyvää palautetta tai kuulla että inspiroi muita, mutta vaikka kuinka joku muu sanoisi mulle että oot hyvä noin, niin se ei riitä. Haluan itse tuntea oloni hyväksi ja olla tyytyväinen. Mulla on aika sporttinen kroppa ja suuremmalla rasvakerroksella näytän helposti tönköltä patukalta. Esimerkiksi keskivartalon lihaksisto on aika vahva ja mulla on melko leveä vatsa. Rasvaa ei siis tarvita extraa, muuten keskivartalo on liian leveä omaan makuuni.

Ulkonäöllisten seikkojen lisäksi, ei voi olla hehkuttamatta sitä olotilaa mikä tulee kun saa asioita aikaiseksi ja on aktiivinen. Mulla tulee hyvä fiilis rutiineista ja arjesta, jonka aikana teen itselle tärkeitä juttuja. Toisaalta taas haen vastapainoa viikonlopuista, jolloin ei tarvitse olla mitään ohjelmaa tai aktiviteetteja.

Asia joka ei varmaan koskaan muutu, on toisten ihmisten arvosteleminen. Sitä tapahtuu joka paikassa nykyään. Ruoditaan ties minkä tv-sarjan, blogin tai lehden tyyppejä, tietämättä tai tuntematta kuitenkaan koko totuutta. Kannattaako oikeasti arvostella jos näkee vain osan pintaa? Keskittymällä positiivisuuteen ja niihin omiin läheisiin, saa luultavasti enemmän iloa, kuin tuntemattomien tai tuttujen dissaamisesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joskus käytän myös tavallisia vaatteita :D

Tänään ohjelmassa tankkailua huomista jumppamaratonia varten ja muutenkin.  Aloitin homman heti jumppien jälkeen, kun käytiin Even kanssa lounaalla. :) Päivän ruokapäiväkirjaa luvassa luultavasti jo huomenna.


43 Responses to “MIKSI HALUAN PYSYÄ TIMMISSÄ KUNNOSSA?”

 1. Avatar Riikka sanoo:

  Asiaa koko teksti! Miksköhän päivittely alkaa aina just silloin kun postaat parit vatsalihaskuvat!? Heti jos ei ole vedetty hirveetä smailia naamalle niin oot väsähtäneen ja kuivahtaneen näkönen :’D. Näinköhän mä oikein, että oli jopa kommentti, että ”kyllä huomaa ettei ole sokeria saanut” :D
  Onneks riittää meitä, jotka saa paljon motivaatiota ja inspistä sun jutuista :) Nimenomaan sun aitous ja avoimuus tekee blogista niin likeable.

  Mulla on kans tänään tankkauspäivä, oon päässyt jo hyvään alkuun :D.

  • Avatar Maija sanoo:

   Hahah! Mua kans nauratti ääneen ku luin ton kommentin. ;DD

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! :) Uskon, että johtuu paljon siitä että kirjoitan niin rajoittuneesti vain tieytyistä aiheista ja siitä herää kuva, että en ajattele muuta. Paljon vatsalihaskuvia = mietin vain vatsalihaksia jne :D

   Mäkin ihmettelin tossa aeimmassa kommentissa että mihin sitä sokeria niinku fysiologisesti tarvitaan niin paljon, että pitäis oikeen erikseen nauttia :D

 2. Itse en ole koskaan ymmärtänyt fitness-buumia. Toki on hienoa, että ihmiset ovat kiinnostuneita terveydestä ja liikkumisesta, mutta rajansa kaikella. Jokainen saa tietysti tehdä mitä haluaa, mutta missä menee se sairaalloisen ja ”normaalin” raja? Jos jokaisen aterian punnitsee vaa’alla eikä voi mitään ylimääräistä syödä, minulle ainakin tulisi todella sairas olo. Hienoa, jos pystyt pitämään ruokavaliosi niissä terveellisen rajoissa, eikä se häiritse ikävästi elämääsi, että joudut tarkkailemaan niin paljon syömisiä. Minulle se ei kuitenkaan ikipäivänä sopisi. :D Kiva kuitenkin lukea sun kokemuksista! :)

  http://www.kukapelkaapallinaamaa.blogspot.fi

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Sitä rajaa on varmaan vaikea vetää. Uskon että siinä vaiheessa kun syöminen ja treenaaminen hallitsee koko elämää on raja ylitetty. Itse en punnitse ruokia ja syön aina sen verran että nälkä lähtee. En siis rajoita syömisiä, sillä ruoka on mulle myös nautinto. Haluan silti syödä hyvistä lähteistä ja koenkin että laatu on tärkeämpää kuin määrä. :)

   Kiva, että jaksat lukea erilaista näkökulmaa tuomitsematta! :)

 3. Avatar A sanoo:

  Hauska nähdä sua joskus normikuteissa :-DD we want more! ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   haha, kiva! Pitää kuvata taas kun sellaselle päälle satun että vedän niskaan jotain muuta kun kollarit ;)

 4. Avatar Ida sanoo:

  Mua kanssa niin naurattaa (ja ärsyttää!) herkkujen tuputus. Kun ei ole tottunut syömään herkkuja viikolla ja syö muutenkin monipuolisesti ja runsaasti, niin näitä tavanomaisia ”herkkupaloja” ei kerta kaikkiaan tee mieli. Sitten tulee joku ja saa hepulin siitä, että miten sinä nyt et voi tätä ottaa, laihiksella vissiin ollaan. Voisin ottaa, mutta kun ei vaan tee yhtään mieli.. Hulluahan se olisi syödä pullaa ja jäätelöä pitkin hampain vain siksi, että joku muu saa mielenrauhan :D

  Miten sitä on välillä niin vaikea asettua toisen saappaisiin, jos ei tee mieli niin ei tee. Ilmeisesti tuputtajatyyppiset ihmiset kamppailevat itse viinerinhimon kanssa koko ajan, eivätkä pysty käsittämään että joku muu ei ehkä kamppaile.. :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Juu, eihän se aina tarkota että on laihiksella jos ei syö pullaa. :) Ja se on varmaan just noin, että ne ei voi ymmärtää ettei kaikki hiukoilu viinerereitä päivät pitkät :D

 5. Avatar Draci sanoo:

  Ihan superihanat korkkarit! <3
  Mä oon sitä mieltä, että kateelliset valittaa ;) Oon ite ihan samanlainen, että näytän tönköltä patukalta, jos on kauheesti rasvaa ympärillä ja tuntuu, että liikkuminen ym on paljon vaikeempaa ja olo paljon kamalampi kuin rasvattomammassa kehossa. En tajua, miks joku voi saada mielipahaa siitä, että toisella on hyvä olla omassa kehossaan.. o_O

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti! Kiva kun löytyy saman vaivan omaavia. Ei oo kiva olla ihan suora putkilo, kun tonne lantion alueelle ei hirveesti tartu mitään ja kaikki tulee keskikroppaan, jos tulee :D

 6. Avatar Ines sanoo:

  Tosi hyvä teksti! :)
  Veikkaan että ihmisillä tulee myös sellainen kuva, et sun elämässä ei ole mitään muuta kuin mitä täällä blogissa näkyy tai mistä puhut. Ihan jo niinkin ”tavalliset” asiat kuin seurustelu ja siihen liittyvät asiat vaikuttaa varmasti tähän mielikuvaan. Ja koska et seurustelustasi täällä paljon puhu niin joillekin voi tulla sellainen mielikuva että sun elämässä ei olis muka mitään muuta kuin treeni ja ruoka. :D ehkä tajuat mitä tarkotan…? Ei sillä että sun täytyis siitä alkaa puhumaan täällä mutta joillekin voi tulla tämän takia jotain kummallisia mielikuvia… Ehkä… Vaikka säkin oot ihan tavallinen ihminen siinä missä muutkin :)

  Hyvää viikonloppua <3

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos Ines. Ymmärän tämän itsekin ja se on ihan tietoinen valinta. Mun blogin ”suosio” johtuu osittain siitä että oon rajannu aihe-alueen melko tiukasti, vaikka sillon tällöin jauhankin puutaheinää myös. :D Se on vaan hyväksyttävä ettei kaikki voi sulattaa tällaista tapaa elää, mutta kaikkia ei voi miellyttää, enkä haluiskaan! :D

   Ihanaa vloppua!

 7. Avatar Keiju sanoo:

  Luulisin, että osa ilkeistä kommentoijista on sinulle kateellisia. Olet todella hyvässä kunnossa ja sulla on mahtavat asenne! :)
  En ymmärrä, miksi toisten valintoja tai elämäntapaa pitää arvostella. Arvostelijat ovat usein juurikin niitä, jotka tekevät toisenlaisia valintoja. Itse olen huomannut, että joillekin voi olla ”ongelma” jos kieltäydyn vaikkapa kakusta. Vaikka se on oma valintani, enkä ole velvollinen selittämään mitään kenellekäänkenellekään. Toisten elämäntapaa ei ole pakko ymmärtää,mutta sitä voi silti kunnioittaa:)
  Hyvää viikonloppua:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Niin, osassa tapauksia se voi olla kateutta myös. En vaan ymmärrä miksi pitäisi olla kateellinen asiasta, jonka voi itsekin tehdä halutessaan. :)
   Meitä on kuitenkin moneen junaan ja se on vaan hyväksyttävä, eikä niitä omia ruokailutottumuksia ei tosiaan tarvitse selitellä muille. :)

   Kiitos kommentista ja mukavaa viikonloppua!! :)

 8. Avatar ulla sanoo:

  Ja taas , sun kirjoutus pelkkää asiaa. Täällä sama juttu, en häpeile yhtään elintapojani. Tiedän mikä minulle sopii ja mikä ei , Miksi tekisin toisin.

  :) Kaikki ei sovi kaikille ja ”toinen tykkää äidistä ja toinen… ”

  Mutt itse vedän aamu varhaisesta iltaan kuin Durasell pupu ;) . Sitä joskus joku ihmettelee, mutta se on mun elintapojen tuotuosta.

 9. Avatar maja sanoo:

  En oo lukenu tota postausta mistä puhut, mutta oon tässä hiljaa itsekseni blogia aikaisemmin seuratessani miettinyt että mikä funktio on niillä kaiken maailman jauheilla yms. mitä tunget esim. smoothieen? Tunnut muutenkin käyttävän tosi paljon ravintolisiä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tästä tulisi romaani, jos alkaisin selittää kaikki funktiot mun ruokavaliossa – monet asiat liittyvät toisiinsa. Enkä itseasiassa tunge smoothieen mitenkään erityisen paljon erilaisia jauheita. Viherjauhetta, merilevää (jodi) ja msm-jauhetta…+ jotain muuta silloin tällöin :D

 10. Avatar hannis sanoo:

  Treenaan itse tavoitteellisesti ja syön terveellisesti, siitä huolimatta en pidä blogistasi, se on liian ulkonäkökeskeinen. Arvostan paljon enemmän blogeja jotka – vaikka näyttävätkin vatsalihaksia kannustavat terveelliseen kestävään elämäntapaan ja hakevat treenillä ja ruokavaliolla ennen kaikkea suorituskykyä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kaikkia ei voi miellyttää ja se on ihan luonnollista. Onneks löytyy varmasti paljon blogeja, joita voit lukea mielummin kuin tätä! :)

  • Avatar Varvana sanoo:

   Itse kyllä tykkään lukea tätä blogia, mutta täytyy myöntää, että tämä ulkonäkökeskeisyys itseänikin paikka paikoin häiritsee. (Sama laihtumis/ulkonäkökeskeisyys häiritsee myös Kayla Itsineksen jutuissa, joita myös luen.) Laihtuminen ja bikinivartalo on kaiken autuaaksi tekevä tavoite, ja treenin ja ruokavalion on tarkoitus vain palvella tätä funktiota. Toki sulla on Aino myös terveyteen / tavoitteellisuuteen / hyvään oloon liittyviä juttuja, mutta mielikuvia herkästi hallitsevat sixpackit ja bikinibody.

   Ainakin itselleni tuntuisi vieraalta, että liikkumisen motivaatio olisi laihtuminen. Joko siinä menisi motivaatio saman tien, tai sitten hommasta tulisi kauheaa pakkopullaa. Kyllä se palo siihen tekemiseen pitää syntyä treenistä itsestään.

   • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

    Yksi syy, miksi kirjoitan noita ”ulkonäkökeskeisiä” juttuja on myös niiden suosio. Jos vilkaiset sivupalkkiin, huomaat mitkä asiat ihmisiä kiinnostaa. Teen tätä blogia myös työkseni ja toki haluan kirjoittaa suosittuja tekstejä. Jostain syystä nämä jutut vaan jaksavat aina kiinnostaa.. :)

 11. Avatar Mikko sanoo:

  Tuttu tilanne tuo, ettei itseltäkään nykyään edes kysytä otanko jälkiruokaa, koska tietävät vastauksen. Oletko aina noin tarkka ? Syötkö esimerkiksi kesällä jäätelöä, jos on kuuma kesäpäivä ?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En ole aina tarkka. Periaatteessa noudatan 80 % ajasta tarkempaa ruokavaliota ja muun ajan otan rennommin, lukuunottamatta kausia kun esim. haluan kiristellä kroppaa tms. :)

 12. Avatar Hanna sanoo:

  Joo, muistan kun broidini alkoi käymään salilla ja karsi epäterveelliset tottumukset elämästä. Äiti oli aluksi ihan sujut asian kanssa, mutta pikkuhiljaa alkoi ääni vähän muuttua kun veli punnitsi ateriat, kyseli tarkkaan mitä safkaan oli laitettu jne. Parhaiten muistan aina mummun kommentin veljelle: ”Ei se yksi kakkupala lihota, syö pois vaan”. Saatiin hyvät naurut kotimatkalla veljien kanssa :D eihän se yksi pala tiettykään lihota, mutta harvoin se kumminkaan jää siihen yhteen palaan, etenkään noin varhaisessa vaiheessa laihduttamista.
  Nykyään broidini on timmissä kunnossa, haaveilee lihasmassan roimasta kasvusta ja valittelee liian kapeaa selkää.. Ruokatavat pysyny terveellisinä, mutta ei einää tuijota yhtä orjallisesti puntaria. Lähinnä menee kuulemma fiiliksen mukaan, mutta kyllä niitä rehuja löytyy joka ateriasta, joskus melkein pelkästään että kyllä mies on muuttunut.
  Minusta on hassua miten tarkkaa syömisen seuraamista tuomitaan paljon herkemmin kuin sitä jos kuljet aina karkkipussi kainalossa. Anoreksiasta pelotellaan aina ala-asteelta asti (toki se on mahdollinen ja hirveä sairaus, itse olen läheltä joutunut sitä seuraamaan). Yli ei saa mennä, mutta jokainen asettakoon ensin itse omat rajat :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Se varmaan osittain pelottaa kun tuttu ihminen muuttaa tapojaan radikaalisti ja heti pelätään, että homma lähtee ns. lapasesta. Mutta oon itsekin miettinyt tuota, että kovasti ollaan huolissaan että normaalipainoinen, hyvässä kunnossa oleva tyyppi on sairas, kun ympärillä on niin paljon suurempia ongelmia asiaan liittyen. Melkein koko maapalloa vaivaava lihavuusepidempia on esimerkiksi mielestäni hyvin paljon suurempi ongelma kuin ylitreenaaminen, mutta en tiedä ollaanko tästä asiasta ja esimerkin näyttämisestä yhtä huolissaan esim. ylipainoisten bloggaajien kommenttibokseissa.

   • Avatar Anonyymi sanoo:

    No monesti ylipainoisten bloggaajien blogit eivät keskity heidän syömisiinsä tai liikkumisiinsa ja vatsan kuvaamiseen :D Että siinäpä se ero! Mielestäni oli myös kummallista sinulta laittaa vastakkain ”pullukka” ja ”seksipommi”.

 13. Avatar KoiratHaukkuuKaravaaniKulkee sanoo:

  Hahhaa! Kaikki kropallesi kateelliset haluavat vähän dissata sinua. Monesti kyse ei ole vain kateellisista naisista vaan myös miehiä voi olla joukossa jotka himoitsevat sinun kaltaistasi ja kun eivät ole saaneet niin haluavat sinunkin höllentävän ja muuttuvan takaisin rumemmaksi jotta jonkun toisen miehen onnellisuus laskisi.

 14. Avatar mamma sanoo:

  Ihmettelen aina tuota ”liian ulkonäkökeskeinen”-kommenttia. Olemme naisia ja kauneus on ihana asia, ja siitä pitäisi nauttia! Hyvä olo on totta kai aina
  myös tärkeä tekijä treenaamisessa ja terveissä elämän tavoissa, mutta ulkonäöstä huolehtiminen on ehdottomasti myös tärkeää! Eikä siinä ole mitään pahaa. Esteettisyys kunniaan!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä oon sun kanssa ihan samoilla linjoilla. Ulkonäkökeskeisyydellä on sanana paha kaiku, kun ajatellaan että elämä pyörisi vain ulkonäön ympärillä, mutta itselleni ainakin ulkonäkö, joka miellyttää omaa silmää, tuo sitä itsevarmuutta ja hyvää oloa. En treenaa pelkän ulkonäön vuoksi ja haluan kehittyä myös urheilullisessa mielessä, mutta onhan se kiva että näyttää siltä että on tehnyt muutakin kun maannut sohvalla. :)

 15. Avatar muikku sanoo:

  Tää sun blogis on toisinaan jotenkin yllättävänkin ulkonäkökeskeinen. Nytkin kirjoitat että näyttäsit joltain patukalta, jos olisi enemmän rasvaa ja usein valitat joistain paksuista reisistä. Ja tuo, ettet voi sortua mihinkään herkkuun, jos olet kirjoittanut blogissasi olevasi herkkulakossa :D Siiis mitääh. Sortuminen on normaalia ja välillä ehkä jopa suotavaakin, että sitten voi taas pysyä ruodussa. Liikunta ja terveelliset elämäntavat on aina hyvä, mutta tää ny menee jo vähä yli

 16. Avatar Elina Saarinen sanoo:

  Heips! Tulipa vaan mieleen kun viimeksikin otit sattumalta jaksamisen itselleni ajankohtaiseen aikaan niin ehdotan sinulle toista itselleni ajankohtaista asiaa ruodittavaksi!!!! NIMITTÄIN LIIKKUVUUS JA KEHONHUOLTO. Oon ihan jumissa niskojeni kanssa en tiedä johtuuko lisääntyneestä päätetyöskentelystä vai salitreeneistä. Olen pitänyt juoksemista niskoja rentouttavana mutta nyt sille ei ole ollut niin paljoa tilaa, itseohjattu venyttely ei tehoa. Kuinka paljon venyttelet huollat kehoa ja millä keinoilla? Mielenkiinnolla jään odottamaan innostuisitko aiheesta

 17. Avatar Sanna sanoo:

  Heippa

  Niinhän se aina menee että hyvän kropan itselleen työllä tehnyt ihminen jossain vaiheessa ”menee yli” tai vetää ”överit” tai ylitreenaa tai nainen alkaa näyttämään mieheltä. Niin, harmi vaan että ei kukaan mulle ainakaan päin naamaa ole sanonut kun olen kerännyt itselleni +30kg ylipainoa että nyt on mennyt yli, olet vetänyt överit lihoessasi noin paljon tai alat muistuttamaan vartaloltasi enemmän muumia kuin naista.

  Liikalihavuus on suuri ongelma, etenkin tuntunut lisääntyvän viime vuosien aikana. Ja yhä nuoremmat ovat ylipainoisia, ja mitä riskejä ja sairauksia se elimistölle aiheuttaa, joskus jopa pysyviä vaurioita joita ei enää laihdutus, liikunta eikä terveellisemmät elämäntavat korjaa.

  Minusta on mielenkiintoista ja erittäin inspiroivaa lukea blogiasi, saan siitä paljon ajateltavaa omaan painonpudotukseeni liittyen.

  Oikein hyvää kevättä Aino ja jatka samaan malliin! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos paljon, todella hyvin kirjoitettu. Ei mitään lisättävää :)

   Mukavaa kevättä sinnekin!

 18. Avatar caroline sanoo:

  Mistä lähtien voi kuvista päätellä että ihminen on sairas? :D vai onko kenties lukijat terveydenhuollon nettiammattilaisia? :D luulis että kaikki tajuaa ettei voi sairaana ohjata noin paljon ryhmäliikuntaa saati omia treeniä päälle, ja timmi vartalo tulee myös jos elää kuin opettaa!

  suomi on mennyt lihavampaan suuntaan jolloin silmä myös tottuu siihen, esim iltalehdessä ku on painonpudottajista tehtyjä juttuja missä tyypit ovat jollain tavalla pudottanut painoa siihen ihannepaino/normali bmi mittoihin mutta silti sitä vaan kommenteissa näkee kun yleensä naiset valittaa että ”onpas laiha oli paremman näkönen ennen nyt on vaan luut jäljellä ei mies tollasta halu”. järjetöntä!! Pääasia on että elää terveellisesti oli sitten lievästi yli- tai alipainonen ja viihtyy omassa kehossaan eikä sen arvostelu kuullu kellekkään muulle paitsi sen asustajalle (tai kenties kilpailuissa tuomareille).
  tsemppii treeneihin ja hyvältä näyttää!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Netti näyttää kyllä olevan pullollaan kaikenmaailman asiantuntijoita :) Ja joo, jos söisin liian vähän ja olisin sairas, tuskin pystyisin vetää ihan näin paljon treeniä tai vaikka nostaa maasta 120 kg :D

   Oon törmännyt paljon tuohon samaan. Erilaisissa muutoskuvissa ”itketään” kuinka ennen oli paljon parempi jne. Ei osata ajatella että ulkoinen muutos ei aina todellakaan ole se ainoa positiivinen juttu, vaan monesti koko elämänlaatu paranee kun tekee muutoksia parempaan suuntaan. :)

   Kiitos kommentista :)

 19. Avatar Tuija sanoo:

  On todella ärsyttävää kun ihmiset tuputtavat juurikin vaikka kahvipöydän herkkuja, vaikka olisi jo kohteliaasti kieltäytynyt. Toiset ei vaan osaa arvostaa toisten päätöksiä.. argh.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jep, kokeileppa seuraavaks sanoa että ehkä olis parempi teidänkin olla syömättä niin saavat kokea miltä tuntuu kun joku puuttuu siihen mitä syö ;)

 20. Avatar claire sanoo:

  Ei sen pitäis olla muilta pois, että teet ja elät valitsemallas tavalla. Oot kuitenkin liikunnan ammattilainen, joten eiköhän ulkonäkösikin saa olla sitä vastaava. Karua, mutta totta on myös se, että hyvässä kunnossa oleva ryhmäliikuntaohjaaja on uskottavampi ja myös motivoi liikkujia, ainakin itseäni.. Näin sut muuten tänään Tampereen Gogolla. :D Olisin tullut jotain sanomaan, mutta oli kiire balanceen.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Sitä aina välillä yritän sanoa, että olis ehkä jopa outoa jos ei huomais kropasta yhtään nämä treenimäärät!

   Ai sä olit myös siellä GoGo:lla, no voi hitsi, harmi kun et ehtinyt tulla moikkaamaan :)

Kommentoi