MARJAPOMMI

Moikka kaverit! Mulla ja puurolla on takana aika pitkä historia. Jo monien vuosien ajan puuro on kuulunut vakiona aamiaiselle. Vasta viime kesänä päätin tehdä muutoksia ja aloin nauttia smoothieta puuron sijaan. Kesän kuumuudessa kylmä juoma tuntui helpommalta kuin tukevampi aamiainen. Sen jälkeen puuro on hieman jäänyt mun ruokavaliosta. Toki olen silloin tällöin vaihdellut aamupalaa, etenkin viikonloppuisin on tullut syötyä pidemmän kaavan mukaan. Päätinkin lähteä mukaan Indiedaysin ja Elovenan kampanjaan ja näin ollen haastaa itseäni takaisin puuron pariin. 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun päivärytmi on kääntynyt ihan päälaelleen, sillä nykyään alan pilkkimään iltaisin kymmenen aikaan ja sen vuoksi taas herään melko aikaisin aamulla. Nautin todella paljon kiireettömistä aamuista, etenkin kun mulla ei ole niitä liian usein. Sunnuntait ovatkin muodostuneet viikon odotetummaksi aamuksi, sillä silloin ei ole kiire, eikä tarvitse lähteä mihinkään. Eilen päätin valmistaa aamiaiseksi puuroa ja tästä tulikin oikea marjapommi! Marjat sisältävät runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, joilla on suuri merkitys hyvinvoinnissa ja esimerkiksi vastustuskyvyn ylläpidossa.

Marjapommi:

  • 1 dl Elovenan kaurahiutaleita luomulaatuisena
  • 2 dl vettä
  • 100 g jäisiä mustikoita
  • n 1 dl eggo valkuaista
  • 2 rkl mustaherukkajauhetta
  • 2 rkl karpalojauhetta

Aseta kattila lidelle ja lisää sinne vesi sekä jäiset mustikat, anna mustikoiden sulaa hetki. Lisää kaurahiutaleet ja eggo, sekoittele jatkuvasti, kun koostumus alkaa olla puuromaista, lisää loput aineet. Makeuta halutessasi ripauksella steviaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun muistelen omaa puurotaivalta taaksepäin, mieleen tulee monet erilaiset variaatiot, joita olen nauttinut. Yhdessä vaiheessa mun lempiherkku oli lisätä puuroon maapähkinävoita ja bonne hedelmäseosta. Toisessa vaiheessa raejuusto ja kookosöljy olivat se juttu. Täälä viikolla olisikin tarkoitus testailla erilaisia versioita ja katsoa mihin kaikkeen puuro taipuu!

Mitkä fiilikset teillä on puuron suhteen? Odotatteko joka aamuista herkkuaamiaista vai onko puuron syönnistä jäänyt jopa traumoja lapsuudesta?

Muistakaahan myös osallistua lukijakilpailuun, jossa omaa suosikkireseptiään kommentoimalla voi voittaa runsaan tuotepaketin sekä Iittalan Elovena-aiheisen mukin. Kilpailuun pääsee täältä.


40 Responses to “MARJAPOMMI”

  1. a sanoo:

    Mä rakastuin viime kesänä puuroon uudelleen ja mä jämähdän tyyliin kuukaudeksi aina samaan kaavaan enkä kyllästy ollenkaan! Tänhetkinen suosikki on kaurapuuro (kaurahiutale, vesi, suola, eggo) päärynä, hyppysellinen kanelia, kookoshiutaleita ja pikkuisen raejuustoa 🙂 nam!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Oi nam, kuulostaa kyllä erinomaiselta 😀 Mä oon samanlainen, että jumitun johonkin tiettyyn juttuun ja vedän sitä niin kauan, joka päivä, kunnes kyllästyn!

  2. Hansu sanoo:

    Mä oon niin koukussa tuorepuuroon. Se on vaan niin hyvää 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Mun täytyy myöntää etten ole koskaan tehnyt tuorepuuroa, mutta aion korjata asian tällä viikolla 😀

  3. Tiina sanoo:

    Tää tuli kreivin aikaan tää postaus! Just aamulla nieleskelin mun kaurapuuroo kookosljyllä ja innocen smoothiella maustettuna ja mietin että ei saamari pitää keksiä jo jotain muuta tähän tilalle. alkaa tökkimään ja pahasti. Pitänee kokeilla tuota variaatiota 🙂 Ja kaikki lisävinkit on niin tervetulleita!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Nonniin, hienoa! 🙂 Ei muutakun testaamaan uudella sisällöllä! Lisää reseptejä luvassa ens viikolla 🙂

  4. Jaana sanoo:

    Mulle puuro ei ole koskaan ollut lempijuttu, lapsenakaan en ole ikinä saanut puuroja alas. Nykyäänkään en saa pelkkää kaurapuuroa alas kurkusta, tai jos saan, on ilme samanmoinen kuin sitruunaa syövillä taaperoilla 😀 ja aika usein se myös tunkee koko loppupäivän takaisin ylös enemmän tai vähemmän. KUNNES löysin itselleni sopivan yhdistelmän: kaurapuuroa ja mukaan 0,5-1 dl jotain suklaanmakuista prodejauhetta. Korvaa mukavasti sen raejuusto yms. protskuosuuden, mitä muut käyttää, ja maistuu niin hyvältä 🙂

    Mulle siltikään kaurapuuro ei oo aamupala ollut missään vaiheessa, syön ihan jotain rahkaa + leipää aamupalalla. Kaurapuuro on se esim. töissä syötävä välipala ennen ruokatuntia.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Taidat olla ensimmäinen kommentoija, joka ei niin välitä puurosta! Tuo suklaapuuro kuulostaa kyllä hyvälle, olen joskus kokeillut sekoittaa jotain heraa sekaan, mutta se ei ollut mikään huikee tulos. Ehkä pitäis kokeilla uudella maulla =)

  5. Tuija sanoo:

    Puurot on parasta! Niistä saa nii erilaisia. Ei pääse kyllästyy :–)

  6. Maija sanoo:

    Mä vihasin puuroa päiväkodissa. 😀
    Nykyään se on paras aamupala, jota odottelen joka ilta jo kun menen nukkumaan. Ennen tätä bb haastetta, puurocomboni oli puuro-raejuusto-banaani. Nyt maidottomuutta kokeillessa comboni on puuro-avokado-kananmuna. 🙂

    Kesäaamuisin puuro vielä menee, mutta kahvin juominen perään tuottaa jo hikipisaroita otsalle..

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kesällä tosiaan aamut voi olla aika hikisiä jos vetää lämpösen puuron ja kahvit päälle 😀

      Miten maidottomuus sujuu?

      • Maija sanoo:

        Maidottomuus sujuu vihdoin hyvin ainakin vatsan kannalta! Aineenvaihdunta on taas pärähtänyt käyntiin (varmaan jtn osuutta myös Fibrexillä) ja maha litistynyt. 🙂

        Mutta vieläkin tekee mieli maitotuotteita ja joka päivä meinaa arjessa unohtaa maidottomuuden. Varsinkin kyläily on tuottanut ongelmia; milloin tarjolla on kermakanaa milloin ruohosipulilevitettä. ;D

        • ainorouhiainen sanoo:

          Nonnniin, hienoa! Kyläily on varmaan haasteellista koska melkein kaikissa ”perusruuissa” on sitä maitoa mukana. 😀

  7. Omanlainen sanoo:

    Hei!
    Aamun paras hetki: lämmin kaurapuuro! Itse keräämillä mustikoilla kera pellavasiemenrouheella. Ja vielä parempaa puuro on aamulenkin jälkeen. Täytyykin kokeilla tuota sinun puurovaihtoehtoasi.

    Mukavaa viikkoa!

    http://liikunnaniloa1.blogspot.fi/

    • ainorouhiainen sanoo:

      Namii! Olisikin vielä itse kerättyjä mustikoita 😛

      Oon ihan samaa mieltä, että aamianen maistuu ekstrahyvälle treenin jälkeen!

  8. R sanoo:

    Lapsena en suostunut aamupalaksi syömään muuta kuin puuroa, sitten kun kilpaurheiluaikana tuli aikaiset aamureenit löysi puurokin takaisin pöytään. Nyt joitain vuosia myöhemmin vanha ystävyys on taas herännyt ja saatan syödä puuroa myös hieman isompana välipalana 😀 vielä on vaan mielikuvitus hukassa mitä kaikkea siihen sekaan vois pistää eli ideat ovat todellakin tervetulleita! 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      No hyvä juttu, sillä yritän kehittää useammankin puuroreseptin kokeiltavaksi, niistä lisää ensi viikolla! 🙂

  9. Marsu sanoo:

    Tuli vaan mieleen, että et koskaan puhu perheestäsi. Perhekeskeisenä ihmisenä tuntuu oudolta ja hieman surulliselta,että sun blogissa ei millään tavalla vilahda puhe perheestä tai esim ystävistä liikunnan ulkopuolelta. Miksi?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Koen että kun blogin aihepiiri on enemmänkin treeni, ravinto ja terveys niin siihen harvemmin kuuluu mun oma sosiaalinen elämä. Enkä tiedä kuinka innokkaasti mun läheiset edes haluaa olla esillä täällä, kun lukijamäärä ei ole enää mikään pieni. 🙂

      • Marsu sanoo:

        En tarkoittanutkaan sitä, että laittaisit Heidän kuviaan, mutta useimmiten törmää kuitenkin mainintoihin perheestä/läheisistä. Miehestäsikin kuitenkin puhut:)

        Tarkoitin lähinnä, että maininnat siitä, että olet viettänyt aikaa heidän kanssaan tai keskustellut jostain asiasta. Usein blogeissa kuitenkin on jotain mainintaa siitä, että perhe on mukana elämässä. Ihmettelin vaan..

        • ainorouhiainen sanoo:

          Ymmärän mitä tarkoitat. 🙂 Olen ehkä ajatellut ettei teitä lukijoita kiinnosta tällainen osa-alue mun elämästä. Miehestä tulee puhuttua koska se pyörii mukana myös noissa treenikuvioissa aina joskus!

  10. Armi sanoo:

    Puuro on parasta! Mun lemppari on tällä hetkellä puuro + maapähkinävoi + puolikas banaani + hedelmäsose + raejuusto. Syksyllä söin enemmän mustikka + raejuusto + auringonkukansiemet komboa. Mansikkapuuro on myös ihanaa! 🙂
    Traumoja ei ole, meillä kaikki syö puuroa aamuisin. Mummolaankin kun mennään niin puuroaamiainen on tiedossa 😀 Nam!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Tuo maapähkinävoi sopii kyllä puuroon ihan täydellisesti ja siihen vielä kylkeen joku raikas hedelmäsose 🙂 Nam nam!!

  11. Sofia sanoo:

    Voi että, puurot on ihan parhautta ja mulla kuuluu puuro melkein jokaiseen aamuun! 🙂 Vaihtelen kauran, hirssin, speltin, tattarin ja rukiin välillä ettei pääse kyllästymään. Välillä teen ”puuroa” myös esim. chiansiemenistä. Puuron kanssa syön lähes poikkeuksetta ison kasan marjoja (mustikka, mustaherukka, punaherukka, mansikka, vadelma tms), hedelmää (esim. omenaa), siemeniä, viherjauhetta ja kardemummaa. Nam! Yleensä puuroaamiaisen täydennän myös jollain proteeinipitoisella, kuten kananmunalla, valkuaisilla tai rahkalla.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Puurosta tosiaan on moneksi! 🙂 Mulla olis nyt päämääräänä testailla paljon erilaisia puurojuttuja tällä viikolla ja kerron niistä sitten lisää toisessa postauksessa. 😀

  12. ulla sanoo:

    Puuro maistunut aina. Ja se on parasta aamussa… Lenkin jälkeen Iso lautasellinen puuroa, päärynää, kanelia ( Tämän hetken variaatio 😉 )

    Ja kuinka ihana on vapaapäivän aamut perheen kanssa puuroaaminen ! 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      päärynä kuulostaa hyvältä lisukkeelta, täytyy varmaan testata joskus! 🙂 Ja joo, eggo on kyllä kätevä lisä moniin juttuihin!

      • ulla sanoo:

        Kyllä on nam . Ja jos vielä sattuu olemaan tooodella makea päärynä. 🙂

        Mut oikeestaan, hedelmä kuin hedelmä maistuu kaurapuurossa . 🙂 Jonne muuten tänään lisäsin myös tattarihiulaiteita. Ja viimein muistin ostaa Chiansiemeniä.

  13. ulla sanoo:

    Pitääkin muistaa ostaa tuota Laitilan Eggoa. Niin moni kehuu kaurapuuroa munalla :D:D

  14. Katiuzha sanoo:

    Pienenä äiti ”pakotti” meitä syömään puuroa ennen päiväkotiin menoa ja siitä tuli traumat. Lukio ikäisenä vasta löysin puuron uudelleen ja sen syömiseen piti ihan opetella.

    Nykyään syö puuroa joka arkiaamu! Joskus special-päivinä tulee syötyä jotain muuta jos on esim. brunssi idea, mutta 95% aamuistani nykyään alkaa puurolla.

    Oma lempparini tällä hetkellä on elovena kaura-kauralese hiutaleet, 1rkl kaakao nibsejä, päälle jotain sokereoimatonta mehukeittoa ja raejuustoa!! <3 Simppeli, mutta niin hyvää!!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Arvelinkin, että joillakin on ”traumoja” puurosta lapsuusajoilta. Lisäksi muistan, että jossain päiväkodissa/koulussa puuro tapasi olla veteen keitettyä velliä. 😀

      Puuro on kyllä kokenut kivan muodonmuutoksen niistä ajoista 🙂

  15. Pauliina sanoo:

    Huomenet täältä puurokupin ääreltä 🙂
    Puuro on ihanaa ja syön puuroaamiaisen aina silloin tällöin. Tänään lautasella gluteiiniton kaurapuuro, banaani, cashew-pähkinöitä ja pikku turaus vadelmakeittoa. Laskee 🙂
    Mukavaa tiistaita Aino 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Namii. Tuli nälkä (en ole syönyt vielä) 😀

      Kivaa tiistaita myös sinne!

  16. himpsis sanoo:

    Mä olen puuroihminen (kaikkia puuroja en kyllä keliakian takia voi syödä). Perussetillä mennään, eli yleensä aamut alkavat veteen tehdyllä kaurapuurolla, johon päälle sokeroimatonta mehukeittoa, raejuustoa ja vähintään kahta eri lajia marjoja (yleensä vadelmia ja mustikoita). Aika usein myös yksi keitetty kananmuna osa aamiaista. Toisinaan teen puuron kaurahiutaleiden sijasta tattari- tai hirssihiutaleisiin.

    Kesäisin en tee lämmintä puuroa, vaan teen puuron rahkaan. Eli purkki rahkaa, johon laitan kaurahiutaleita (tai hirssiä tai tattaria), mehukeittoa ja marjoja. Tuo sötkötys sit blenderiin, ja sen jälkeen ääntä kohti.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Onneksi on myös gluteenittomia puuro vaihtoehtoja. 🙂 Kuulostaa oikeen hyvältä!

  17. Annie sanoo:

    Puuro on paras aamupala! Aamuvuoro-aamuja varten teen edellisenä iltana jääkaappiin tuorepuuron, mutta ennen iltavuoroja ja vapaalla keitän kaurahiutaleita ja pellavansiemenrouhetta veteen (+suola!), lisään sekaan banaania, kananmunaa/valkuaisia, sekä piparkakkumaustetta, kanelia ja kardemummaa ja kruunaan tämän upeuden maapähkinävoiköntillä. Oi nam! Treenaan ennen aamiaista (ennen salia otan heran, mutta jooga menee kahvin voimalla) ja voin kertoa, että aamupalalle istahtaminen on yksi päivän huippuhetkiä 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kuulostaapa hyvältä. Hyvä lukea näitä kommentteja aina ennen kuin oon syönyt aamiaista 😀
      Aamupala on mullekin yksi päivän top momenteista!! 😉

  18. Laura sanoo:

    Mä oon syönyt koko pienen ikäni puuroa, ja se on yksi lempparisapuskoista edelleen! Mikrokaurapuuro ilman suolaa ja öljyjä on vaan ihan mielettömän hyvää 😀 Oon siis vissiin aika vaatimaton puuronsyöjä… Cocovin Marjamix sopii puuroon myös tosi hyvin. Välillä jos haluan herkutella, niin tykkään raastaa tai pilkkoa omenan puuron sekaan ja maustaa kanelilla sekä kookosöljyllä.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Ihan peruspuuro on kyllä hyvää, turha sitä kieltämään. Kaneli on myös yksi parhaista maustamaan erilaisia puuroja, nam nam! 😀

Kommentoi