IHAN UUSI ONGELMA

Heippa! Oikein ihanaa ystävänpäivää kaikille teille mahtaville lukijoille! <3 Aika on kyllä mennyt hurjan nopeesti, justiinhan vasta vuosi vaihtui ja nyt porskutellaan jo helmikuun puolivälissä. Kävin tänään tuttuun tapaan ohjaamassa aamun jumpat, ja tänään ehdin jopa vaihdella uusia biisejä body-tunnille. Tarkoitus olisi tehdä kokonaan uusi lämmittely ja nyt on jo puolet valmiina ensi viikkoa varten. Linkkailen biisejä postauksen loppuun, niin voitte lisäillä omalle treenilistalle, jos musiikkimaut natsaa yhteen!

Torstain perinteiset pullistelut :D

Torstain perinteiset pullistelut :D

Mä en tiedä mistä johtuu, mutta mulla on tunne, että aineenvaihdunta on ottanut jonkun supervaihteen päälle ja alkanut hyrrätä hurjilla tehoilla. Oon kova analysoimaan asioita ja mietin aina, mistä jokin asia johtuu. Olen viime aikoina tutustunut paljon aineenvaihduntaan ja hormonitoimintaan vaikuttaviin tekijöihin, etenkin ravitsemuspuolella. Omassa tilanteessa oli vielä parannettavaa ja oonkin keskittynyt parantamaan juuri näiden ravintoaineiden, vitamiinien ja mineraalien saantia kohdilleen. En tiedä onko sattumaa, vai johtuuko tästä, mutta tuntuu, että kroppa on käynnistynyt jotenkin ihan uudella tavalla. Tätä on vaikea selittää, mutta sen tuntee olossa ja myös siinä, että paino on yhtäkkiä pudonnut alaspäin melko paljon, melko lyhyessä ajassa. Kävin tänään puntarilla ja paino oli tippunut taas kilon (!?) edellisestä (josta on alle viikko), joten nyt aion kyllä lisätä ruokaa vieläkin enemmän, sillä en halua pudottaa painoa enempää. Kehoanalyysin mukaan asia oli vielä niin, että rasvaa olisi lähtenyt 1,4 kg ja lihasmassaa oli tullut lisää 0,4 kg, mikä on kyllä melkeinpä mahdotonta, mutta aina voi kuvitella homman olevan niin. ;)

En olisi kyllä ikinä uskonut, että kohtaan tällaisen ”ongelman”, sillä oon aina kadehtinut niitä, jotka voivat syödä paljon lihomatta. Enkä tosiaankan ole vielä mikään ruipelo, tai edes alipainoinen, mutta koen olevani juuri sopivassa tilassa nyt, eikä kutistumiselle ole tarvetta, sillä liian nopea pudotus vie aina myös lihasmassaa mukanaan. :)

Ei tässä sinänsä ole valittamista, sillä ruokaa saa vetää oikeen reilulla kädellä, olo on energinen, treenit kulkee ja elämä hymyilee! Tämä todistaa taas, että ainakin omalla kohdalla nämä mun liputtamat metodit toimivat oikein hyvin. Laadukas ravinto ennen kaikkea ja keho ja mieli pelittää kuten kuuluu.

Tässä vielä muutamat biisit piristämään lauantai-iltaa!


13 Responses to “IHAN UUSI ONGELMA”

 1. Avatar Jh sanoo:

  Moikka!

  Tämä kysymys nyt ei varsinaisesti liity tähän aiheeseen, mutta niin eli olen siis tähänasti lenkkeillyt koirien kanssa joka päivä ja nyt ajattelinkin keväällä aloitella juoksuharrastusta, mutta erityisesti mietityttää se että onko juoksemisesta hyötyä jos haluaa hiukan enemmän lihasta kroppaan vai täytyykö mennä sinne salin puolelle? Entäpä miten tuo ruokailu täytyisi ottaa huomioon? Miten pitäisi syödä ennen ja jälkeen treenin?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Lueppa tuo edellinen postaus jossa oli juuri tästä aiheesta ruokailujen osalta. Jos lihasta haalii kroppaan, ei juoksu ole ihan paras vaihtoehto. Toki jalat vahvistuu juoksemisesta myös, mutta parempi keino on kyllä suunnata salin puolelle :)

 2. Avatar anniina sanoo:

  Moi!
  Haluaisitko tehdä vielä jonkun sellaisen yhteenvetopostauksen tästä sun tän vuoden alun ravintojutuista ja treeneistä?:D Tavallaan, mitkä on ne avainjutut ja pääpointit minkä asioiden muuttamisella oot kokenut olevan suurimmat vaikutukset?
  Mulla on haaveena nyt energisempi olo koska elän aivan järkyttävän tiukkaa arkea, päivätyön, iltatyön ja koulun lopputyön keskellä joten ravintojutut ja uni ja treeni on oltava kunnossa. Ja kiitos sun blogin oon saanut jo paljon vinkkejä ja tsemppiä, mutta tuntuu että täälläkin on hirveän paljon tietoa ja kaikea on vaikea sisäistää ja miettiä mikä juttu olisi ns tärkeä ja mikä ns ”kiva/hyvä” juttu:)

  • Avatar anniina sanoo:

   Niin ja siis piti vielä lisätä, että mulla on perusrunko sinällään kunnossa, liikun n. 10h/vko ja syön säännöllisesti ja terveellissesti. Vältän lisättyjä sokereita, venhää ym ravintoköyhää ruokaa enkä herkuttele paljoa. Pyrin myös nukkumaan sen 7-8h/yö, minkä nyt ehdin:) eli tarkoitin että avainjutut päästä parempaan kondikseen ja nostaa energiatasoja, jos perusrunko on kuitenkin jo ok kunnossa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Juu voisinhan kirjoitella niistä tarkemminkin, vaikka tosin täysin samat jutut ei välttämättä toimi samoin kaikilla, mutta ehkä jotain vinkkiä kuitenkin. :)

 3. Avatar Laura sanoo:

  Kuinka usein yleensä syöt herkkuja? Jos tätä bikini body -haastetta ei lasketa nyt mukaan :D mulla on sellainen ongelma että hirveesti tekee aina mieli karkkia vaikka tiedostan että siitä tulee vain huono olo.. :(

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Normaalisti syön jotain herkkuja kerran viikossa tai harvemmin. :) Välillä pidän aina pidempiä pätkiä että jätän ne kokonaan pois ja se onkin yleensä paras keino päästä eroon makeanhimosta :)

 4. Avatar Maija sanoo:

  Ihanaa ystävänpäivää! <3

 5. Avatar Enni sanoo:

  Moi! Mitä mieltä olet purkasta herkkujen korvaajana? Eli onko sun mielestä ok jos herkkuhimon yllättäessä syö purkkaa, vai onko siitä jotain haittaa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Purkkaa voi kyllä syödä, mutta kannattaa muistaa että liian suuret määrät aiheuttavat helposti vastavaivoja. Eli ihan hulluna en niitäkään söisi!

 6. Avatar laura sanoo:

  Mitä vitamiineja ja mineraaleja siis tarvitaan kiihdyttämään aineenvaihduntaa? Ja mistä ruoka-aineista näitä saa? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No ei ole periaatteessa olemassa mitään tiettyjä vitamiinea siihen, vaan tarkoitin lähinnä että kun sain oman ravintoainejakauman tasapainoon, kroppa alkoi toimia paremmin. :) Ne lisät mitä minä käytän eivät välttämättä toimi samoin muille, mutta ajattelin kirjoitella aiheesta hieman enemmänkin postauksen muodossa :)

Kommentoi