VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON

Yhteistyössä Indiedays & FAST

Kun aloitin salitreenit vuoden alussa, oli olo jopa hieman masentunut. Painoja sai vähentää, vaikka taukoa oli ollut vain alle kuukausi. Leuanvedot eivät enää sujuneetkaan yhtä kevyesti ja jalat olivat aivan rikki ensimmäisen salitreenin jälkeen! Aloin jo miettiä, että alkaakohan se ikä vihdoinkin jo painamaan, kun kaikki oli niin rankkaa. 😀 No, jatkoin kuitenkin normaaliin tapaan ja pikkuhiljaa hommat alkoi sujua. Muutaman viikon kuluttua painot olivat takaisin siinä pisteessä, mihin ne olivat jääneet ennen taukoa. Muukin olotila on virkeytynyt ja tällä hetkellä mulla on ihan mieletön flow päällä. On niin hyvä fiilis, että huvittais huutaa! Jumpat kulkee, sali kulkee ja tuloksia alkaa tippua tasaiseen tahtiin. Vaikka alussa tökkii, ei siis kannata luovuttaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihan ilmaiseksi kaikki ei ole tullut, oon minimoinut muut asiat ja keskittynyt hyvin paljon tähän ”projektiin”. Olen satsannut uneen, ravintoon, treeniin ja rentoiluun. Viikonloput oon viettänyt ihan vaan kotosalla ja koiran kanssa metsälenkeillä. Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta itse kaipaan aina välillä aikoja, jolloin jopa eristyn hieman kaikesta ja keskityn vain siihen omaan aikaan ja itselle tärkeisiin juttuihin. Kun lumi alkaa sulaa ja aurinko paistaa, voi taas aktivoitua hieman enemmän. 😀 Oon joskus ennenkin kertonut, että tykkään olla kotona. Mun ei tarvi lähteä viikonloppuna reissuun, vaan rentoudun paremmin, kun ei ole minkäänlaista ohjelmaa. Kaikkea aikansa, sillä itseni tuntien, tiedän että jossain vaiheessa huvittaa taas puuhailla ja mennä enemmän.

Kerroin pari viikkoa sitten olevani mukana Indiedaysin ja FASTin kampanjassa, jossa testailen uusia Champ’s Choice – tuotteita. Nämä tulivat vuoden alussa hyvään saumaan, sillä kaipaisin pientä piristystä tulevaan treenirupeamaan. Tuoteperheeseen kuuluu erilaisia treenin ympärillä käytettäviä lisiä latausjuomista palareihin. Ehdottomaksi suosikiksi nousi tuo Hydro Whey ja omaksi yllätyksesi, makuna banaani. Mainitsinkin aiemmin, etten yleensä välitä banaanista makuna. Banaani hedelmänä on ok, mutta erilaiset banaanin makuiset tuotteet jää kyllä hyllyyn. No, aina voi yllättyä. Tämä hera sopi tosi hyvin smoothieen ja protskulettujen valmistamiseen. Mulla kuluu aika reilusti heraa, joten myös kuvassa näkyvä suklaa on ollut käytössä. Protskuletuissa molemmat toimivat hyvin, sillä ne eivät vaahtoudu samaan tapaan kuin monet muut herat, jolloin paistaminen on helppoa. Reseptiin tarvitsee vain valkuaista, banaanin ja kauhallisen heraa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Workout Intra, eli treenin aikana juotava juoma on myös toiminut hyvin. Kuten tiedätte, treenaan useamman kerran päivässä, jolloin salitreenien aikana olen välillä nauttinut tätä. Jauhe sisältää välttämättömiä EAA- ja haaraketjuisia BCAA-aminohappoja. Nämä aminohapot ovat niitä proteiinien sisältämiä aminohappoja, jotka lisäävät lihasproteiinisynteesiä, eli lihaskudoksen rakentumista. INTRA soveltuukin erityisen hyvin estämään lihaskudoksen käyttöä energiaksi harjoituksen aikana. Jos olen vetänyt ensin jumpan ja jatkan salille, tämän avulla lihakset saavat siis ravintoa myös treenin aikana, eikä homma mene ihan katabolian puolelle. Tiedän, että monia kiinnostaa aina tuotteiden maku! Mulla oli testissa appelsiini ja vesimelon, joista edellinen yllätti. Ajattelin appelsiinin olevan parempi, mutta toisin kävi. Mitä lisäravinteisiin tulee, vesimeloni ei myöskään yleensä kuulu mun lempimakuihin, mutta taas sai yllättyä. 😀

Olen itse aina ollut hieman skeptinen erilaisia buustereita kohtaan. Mun mielestä itsestä saa kyllä tarvittavat tehot irti jos haluaa. Enkä kovin usein koe tarvitsevani mitään ylimääräistä latausta ennen treenejä. Mähän lentäisin katosta läpi jos ottaisin lisäenergiaa. Koen siis, että edelleenkin pärjään ilman latausjuomia, enkä usko että tuote jää käyttöön tämän jälkeen. Muutaman kerran tuplatreenejä vetäessä on Workout Shockista kyllä saanut tarvittavaa lisäenergiaa ja tehoja. En siis väitä etteikö joillekin buusterit olisi hyvä lisä. Väsyneen työ- tai koulupäivän jälkeen, voi joskus tarvita hieman herättelyä! Makuna energiajuoma toimi mielestäni hyvin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Useat lisäravinteet sisältävät makeutusaineita ja lisäaineita, joiden vuoksi niitäkään ei kannata käyttää jäätäviä määriä päivittäin. Oma metodini on pitää ruokavalio puhtaana, jolloin voin käyttää maltilla myös näitä lisäravinteita. Omalla kohdalla riittää hera ja silloin tällöin aminohappoja sisältävä juoma. Lisäravinteet siis nimensä mukaisesti tukevat oikeanlaista ruokavaliota ja treenisuunnitelmaa. Pelkkiä jauheita hörppimällä ei tuloksia synny!

Hard work pays off! Energista ja treenipitoista tiistaita kaikille!


16 Responses to “VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON”

 1. Linda sanoo:

  Täälläkin treeni ja kunto tökki oikein huolella joulun jäljiltä ja bonuksena sairastin kunnon flunssan. Nyt pitää toivoa, että uusi beach body haaste toisi kaivattua lisä tsemppiä 🙂 Tälläinen offtopic kysymys: en ole ikinä käyttänyt fibrexiä ja nyt pohdin, että kuuluuko sen tosiaan maistua hieman ummehtuneelta? Tuli etäisesti mieleen korkkivikainen skumppa 😀

  • Maija sanoo:

   Mun mielestä se maistuu vähä pähkinälle. 😀

   • ainorouhiainen sanoo:

    Mun mielestä se maistuu hyvälle, kivoja sattumia smoothieen 😀 (mulla taitaa olla vähän kieroutunut makuaisti muutenkin)

 2. Maija sanoo:

  Mua on mietityttäny jo jonkin aikaa, että miksi maidottomalla ruokavaliolla voi silti käyttää heraa?

  Yritän nyt toisen kerran tätä maidotonta. Viimeksi en huomannut mitään eroa, mutta eihän tää haaste oo sitte sama asia jos en kunnolla sitä vedä. ;D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Maidossa on kaksi proteiinia: kaseiini ja hera. Kaseiini on nimenomaan se, joka aiheuttaa maitotuotteiden suurimmat ”ongelmat”. Maitotaloustuoteissa, kuten rahkassa on n. 80 % kaseiinia. =)

 3. Henriikka sanoo:

  Tätä on kysytty monesti mutta: Käytätkö siis heraisolaattia vai? Mitkä nuista fitnesgurun mauista olivat parhaat? Vai suosittelisitko maustamatonta? 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   pääosin heraisolaattia, mulla on kuitenkin myös OneWheytä. Fitnessgurun tuotteista liputan vaniljalle, vanilja-valkosuklaa, vadelma-valkosukalaa ja cappuccinolle! 😛 Smoothieen passaa hyvin nuo missä on vaniljaa!

 4. Draci sanoo:

  Intra on niin parasta! <3

 5. murmeli sanoo:

  hei,

  Treeni kyllä kulkee ja motivaatiota riittää, mutta osaisitko neuvoa kuinka saisin paremmin aktivoitua vasemman käden lihaksia hommiin. Tuntuu että vasen käsi vain laiskottellee ja oikea on ihan puhki vaikka jaksaa huomattavasti paremmin kuin vasen. Toistojen määrän teen vasemman käden mukaan koska se on heikompi. Kiitos vastauksesta!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hmm, hankala sanoa. Pitäisi melkein nähdä kun teet jotta osaisin korjata..Ehkä kannattaa pyytää jos joku tsekkaisi sun tekniikan?

 6. Katariina sanoo:

  Moi!

  Tämä ei kyllä liity postauksen aiheeseen, mutta…. 🙂 Mitä treenikenkiä salille sä suosittelet? Huomaan sulla olevan usein Niket käytössä? Jos salilla käyttää enemmän vapaita painoja yms. laitteiden sijaan, niin ootko huomannut silloin jonkin mallin olevan parempi?

  Treeni-intoa! 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mulla on tosiaan paljon niken kenkiä sisäkäytössä. Ulkona käytän Asicsen kenkiä ja on mulla ihan omat kengät salitreeninkin –> Adidas power lift 2 – malli, ne on kyllä tosi hyvät ja tukevat juuri kyykyissä, mavessa yms. 🙂

 7. Myy sanoo:

  Tää ei nyt liity just tähän postaukseen mitenkään, mutta kysyn kuitenkin, että kumpaa suosittelisit; oliivi- vai camelinaöljyä? En siis tarkoita paistamiseen vaan muuten käytettynä. Yritin etsiä sitä sun öljyjä käsittelevää postausta, mutta en millään löytänyt. Kiitos, jos viitsit vastata.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Jos löytyy molemmat kaapista, käytä vaihdellen. Camelinaöljyssä on omega-3 ja omega-6 (o-3 enemmän) kun taas oliiviöljyssä on eniten omega-9 rasvahappoja. Jos täytyy valita, ehkä tuo camelina sitten =)

 8. Henna sanoo:

  Kuinka suuri määrä on ’jäätävä määrä’ noita makeutettuja lisäravinteita? 😀 laitan noihin beach bodyn smootheihin tällä hetkellä vaniljan makuista heraa, kun ei vielä makuaisti oo totutellut vihersmoothieihin. Ajattelin kyllä sitten vähän ajan päästä yrittää maustamattomalla 🙂 eli onko kaksi annosta liikaa?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kaksi annosta on vielä aivan soppeli määrä, no worries =)

Kommentoi